E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
"100. Yılında İzmir İktisat Kongresi" "Finans Dünyasının Gözüyle Türkiye Yüzyılı" başlıklı panel düzenlendi.
Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı İbrahim Ömer Gönül, paneldeki konuşmasında, yeni finans merkezi kavramıyla İstanbul Finans Merkezi'nin (İFM), Türkiye'nin, dünya finansında odak olmasını sağlayacağını söyledi.Gönül, “İFM'nin açılmasıyla hem koordinasyon sağlanacak hem de yeni enstrümanlarla sermaye piyasalarını geliştirmeye çalışacağız. En önemli enstrümanlarımız, teknolojik yatırımlarımız, çeşitlendirilmiş sermaye piyasası araçları, güçlü insan kaynağı ve yenilenen mevzuatımız olacaktır.
Sermaye piyasalarına özellikle son iki senede oldukça büyük bir teveccüh oluştu. Hem arz tarafında şirketler sermaye piyasasında yerini almak için gayret gösteriyorlar hem de halkımız bu konuda daha çok bilgi sahibi olmakla birlikte talep tarafını da güçlendiriyoruz.
Son iki senede artan halka arz sayılarımızla birlikte borsada işlem gören şirket sayımız 497'ye ulaştı. Şirketlerin piyasadaki toplam değeri ise 5,7 trilyon TL’ye ulaştı. Hisse senedi yatırımcı sayımız ise 4,8 milyona ulaştı. Yıllarca 1,5 milyon civarında olan borsa yatırımcısının artışı hem sevindiriyor hem korkutuyor. Tüm ekonomi yönetimi olarak finansal okuryazarlığı artırma çabasındayız” açıklamalarında bulundu.
“Kredilerin yüzde 30’u KOBİ’lere”
Bankacılık sektörünün kredilerin yüzde 30'a yakın bölümünü KOBİ'lere kullandırdığını vurgulayan Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, “Son dönemlerde verilen kredilerin tahsisli kredi gibi ihracata, istihdamın teşvikine, üretime katkı sağlayacak ve cari açığı azaltacak şekilde kullanılması için birtakım tedbirler alındı.
Kredi mekanizması önemli, kredi kanallarının açık olması önemli ve bu kredilerin de yatırıma, istihdama, ihracata, cari açığa etki edecek şekilde kullandırılması önemli. Bunu da bankalarımız ciddi bir şekilde takip ediyor” diye konuştu.
“Uluslararası fonları Türkiye'ye çekecek altyapı geliştirilmeli”
Hızlı büyüme ve gelişimin temelinde teknolojik gelişmelerin olduğunu vurgulayan Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, “İFM'de faaliyetlere başladık. Konu, sadece finans merkezlerinin yalnızca bir yerde toplanılması olarak değerlendirilmemeli. Mevzuat, hukuk altyapısı ile tanıtım da çok önemli. Sermaye piyasaları anlamında kat edilecek çok yol var. Uluslararası fonları Türkiye'ye çekecek altyapının geliştirilmesi gerekiyor” dedi.
Katılım finans uygulamalarının tarihçesi ve uygulama alanları hakkında bilgiler veren İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Servet Bayındır ise, katılım finans yatırımcılarının sermayelerini park edeceği yerler aradığını ve İFM'nin bu anlamda, çok kısa sürede, dünyada lider olabileceğini vurguladı.(Ekonomim-Duygu Göksu)
Halka arza katılan yatırımcı sayısı 6 milyonu aştı
Borsada yatırımcı sayısında yeni rekor seviye
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
İslam memiş benimle iddaya varmısın dolar konusunda?en az iki katı
SPK ortalığı başıboş bırakmamalı, kötü niyetli patronların BİST'te küçük yatırımcıyı yere yatırıp yok edercesine dövmesine seyirci kalmamalıdır. 12 yıl önce aldığım hisse senedinin o günkü değeri 1 lira idi bugün ise 1.5 lira. O günden bu yana "Temettü", "Bedelsiz", "Bedelli" asla vermemiş, ancak küçük yatırımcıyı "soyup soğana" çevirmiş. Bu tip şirketleri incelemeye almalı, "Alım satım yapanları inceleyip kötü niyetli patronun tespiti halinde ŞİRKETE KAYYUM ATANMALIDIR."
kabahat sende, gazoz kapağı şirketlerini alırsan sonu hüsran olur. peynir ekmek gibi her gün bir şirket halka açılıyor :D
borsada bir kuruş kar etmeyi bırak, kaptırdım paramı
21 yılda ÜÇ TÜRKİYE ilave edildi, coştu benim ülkem, bazı yobazlar Türk'ün düşmanı hainler kudurdu! Şerefime bu milleti artık kimse durduramaz, DAİMA İLERİ, DAİMA VATANA, BAYRAĞA SEVDALI YİĞİTLER'İN YANINDAYIZ, TERÖRSEVİCİLERİNİ ŞUTLAYANLARDANIZ!
Parayi Tav hava limanlarına yatirdim kâr etmek soyle dursun elimdeki paranın da yüzde otuzunu kaybettim. Ustelikte enflasyon karşısında param pul oldu. Aman kucuk yatırımcı sozunde durmayan yatirimciyi kandirmaya çalışan biz dunya genelinde bir firmayiz diyen sirketlerden uzak durun biz yandik siz yanmayin
4.5 milyon yatırımcıyı soydular. Seçimde akp ye güle güle
Halka arzlar selektif olmalı, son zamanlarda çıtayı çok düşürdüler. Halka arzlar, patronlar için kolay ve beleş para kazancı ile voli yeri olmamalı!
Biz TL basalım... bol bol paralar borsaya girsin. herkes TL sini borsaya soksun.karşılıksız para azalsın bizde daha çok para basalım :D en az 1,000 olmalı :D
aman deyim küçük yatırımcı borsadan uzak durmalı borsa vurgun,soygun ve nitelikli dolandırıcı patronların vurgun soygun yerine dönüştü en ideal yatırım mevduat 100 de 30 aylık mevdata koyup borsaya bulaşmamalı.aksi halde donunza kadar soyulursunuz.
"borsacı" ismi olanın yazdıklarına bakar mısınız, borsaya kimse girmemeli diyor, tam palavracıların tetikçisi bir tip. O zaman burada ne işin var. "BURASI BORSAGÜDEM YATIRIM YAPMAYANI İSTEMEM!"
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (19:57)