E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa rallisi devam mı edecek yoksa düzeltme derinleşecek mi?---

Borsa rallisi devam mı edecek yoksa düzeltme derinleşecek mi?

Borsa rallisi devam mı edecek yoksa düzeltme derinleşecek mi?
18 Temmuz 2024 - 12:23 borsagundem.com

Oldukça nadir görülen bir yükseliş sinyali, ABD borsalarında rallinin devam edeceğine işaret ediyor.

BORSAGUNDEM.NET - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında ralli devam mı edecek yoksa düzeltme derinleşecek mi?

Borsagundem.net’in derlediği bilgilere göre, genişleyen borsa rallisi, ileride daha büyük kazanımlara işaret eden çok nadir bir yükseliş sinyali veriyor.

Ralli devam edecek

Insider’dan Matthew Fox’un haberine göre, çok nadir görülen ve yükselişe işaret eden bir borsa göstergesi yanıp sönüyor ve bu S&P 500'ün Ekim 2022'de başlayan yüzde 61'lik boğa piyasası rallisinin daha fazla hareket alanı olduğunu gösteriyor.

Whaley Genişlik Göstergesi, Salı günü S&P 500'ün dev sermayeli teknoloji şirketleri dışında kalan bileşenleri arasında kazanç genişliği ve katılımda büyük bir artış görmesinin ardından tetiklendi.

AllStarCharts'tan teknik analist Grant Hawkridge tarafından derlenen verilere göre, S&P 500'ün 1950'deki başlangıcından bu yana gösterge 15. kez alarm verdi. Hawkridge, göstergenin yanması için gerekli şartı şu sözlerle açıklıyor: “Whaley Genişlik Göstergesi, piyasada beş gün içinde yükselen hisse senetlerinin sayısı, beş gün içinde azalan hisse senetlerinin sayısını yaklaşık 3'te 1 oranında aştığında tetiklenir.”

Başka bir deyişle, bu yükseliş göstergesi, borsadaki bir yükselişin kısa bir süre içinde aşırı dardan çok geniş bir ralliye dönüşmesi durumunda tetikleniyor.

Bir yılda ortalama yüzde 23 getiri

Haziran ayındaki beklenenden olumlu gelen TÜFE raporu, Fed'den yakın zamanda faiz indirimi beklentisi ve Kasım ayında Donald Trump'ın seçim zaferi potansiyeli ihtimallerinin birleşimi, küçük ölçekli şirket hisselerinde tarihi bir yükselişi de beraberinde getirdi.

Whaley Genişlik Göstergesi’nin önemi, borsa için altı ay sonrasına bakıldığında yüzde 93'lük bir doğruluk oranına ve bir yıl sonrasına bakıldığında ise yüzde 100'lük bir başarı oranına sahip olması. Bir başka deyişle, Whaley Genişlik Göstergesi tetiklendikten bir yıl sonra borsa, bir yıl öncesine kıyasla hiçbir zaman daha düşük seyretmiyor.

Gösterge, S&P 500 için bir yıllık ortalama yüzde 23 getiri sağlarken, altı aylık ortalamada kazanç yüzde 17,4 seviyesinde seyrediyor. Böyle bir kazanç, S&P 500'ü yaklaşık 7.000 puan seviyesine çıkarıyor.

Ralliye katılmayan hisse senetlerinde yükseliş zamanı

Carson Group'un baş piyasa stratejisti Ryan Detrick de küçük ölçekli hisse senetlerinin yüksek performansıyla ilgili şunları söylüyor: “Bu ralli, hisse senetlerinin daha yükseğe çıkmak istediğine dair pek de ince olmayan bir başka ipucu. Evet, genellikle ayı piyasalarının sonunda meydana gelen bu geniş çaplı hamlelerin tüm zamanların en yüksek seviyelerine yakın olduğunu görmek tuhaf. Ama bunların olduğunu biraz da bu şekilde anlıyoruz. Bu aynı zamanda bir tetikleyici anlamına geliyor çünkü pek çok Hisse senedi bugüne kadar yaşanan ralliye katılmamış oluyor.”

Whaley Genişlik Göstergesi sinyali en son 3 Kasım'da tetiklendi. O zamandan bu yana hisse senetleri yaklaşık yüzde 20 oranında arttı. Bundan önce gösterge Haziran 2020, Ocak 2019 ve Eylül 2009'da sinyal vermişti.

Fundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başındaFundstrat: Küçük ölçekli hisse senetleri rallinin henüz başında

 

‘Muhteşem Yedili' rallisinin ne kadar ömrü kaldı?‘Muhteşem Yedili' rallisinin ne kadar ömrü kaldı?

 

Wall Street rallisi ikinci yarıya taşınır mı?Wall Street rallisi ikinci yarıya taşınır mı?

 

BofA’nın borsa göstergesi yıllar sonra sinyal verdiBofA’nın borsa göstergesi yıllar sonra sinyal verdi

 

Hisse senedi piyasalarında zorunlu düzeltmeHisse senedi piyasalarında zorunlu düzeltme

 

Goldman Sachs: Borsada dipleri satın almayınGoldman Sachs: Borsada dipleri satın almayın

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)