E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa ne zaman 75.000 olur---

Borsa ne zaman 75.000 olur

Borsa ne zaman 75.000 olur
03 Nisan 2014 - 08:48 borsagundem.com

Borsada 200 günlük ortalamaların geçilmesi için yurt içi ve yurt dışı teşvik gelmesi gerekiyor

''RALLİ’NİN FİNİŞİNİ DRAGHİ BELİRLER 

Avrupa tarafında Tüfe beklentilerin altında kalmaya devam ediyor, para piyasaları da sıkışık , zaten parite 1,40’e ramak kalmışken parasal gevşeme yanlışı tavırlarla 1,38’e geriledi. 1,37 seviyesi burada güçlü destek konumunda. Perşembe Draghi’den gelecek ek likidite tedbirleri ki biz burada sterilizasyonu durdurarak piyasayı likit hale getirmesini beklemekteyiz, Euro/dolar da bu durumda 1,35-1,3835 bandında salınım hareketine başlayacaktır. 1,34’lere gerileme ise bu adımın yanında zorunlu karşılıkların indirilmesi ve negatif faiz verme ile olacaktır düşüncesindeyiz. 
 
Ya yine hiçbirşey yapmazsa ECB, ki üyelerden Constancio “ enflasyon Mart ayında takvim etkisinden düşük çıktı Nisan’da sıçrama olacak” açıklaması küçük sinekte olabilir, dökülmüş tabakta. Bu durumda Rusya gerginliğini dışlamış, Çin’in büyüme destek için alt yapı harcamalarını artıracağını fiyatlayan gelişmekte olan ülke borsalarında zaten zirve seviyelerindeler kar realizasyonu beraberinde gelir. 
 
Yellen’in 19 marttaki şoke eden açıklamasının ardından önceki günkü güvercin açıklamalarına , ECB’nin beklenen hamlesi gelirse BIST tarafında 72,000- 73,000 bandının kırıldığını görebiliriz. Burada da öncülüğü yine bankacılık sektörünün liderliğinde otomotiv ve AB’ye ihraç yapan şirketlerin almasını beklemekteyiz. 17 aralık sürecinde son derece olumsuz etkilenen kamu bankalarının son bir haftadaki performanslarını arayı kapatma çabası olarak algılanmalı. 10,1 seviyesinde bulunan F/K oranımız son 5 yıllık ortalamamız seviyesinde , BIST’de 200 günlük ortalamasında bu seviyelerin geçilmesi için önce yurtdışı desteğine, alımların genele yayılması içinse yurtiçi piyasaya teşvik gelmesi gerekiyor. 
 
Bugünün diğer bir önemli gelişmesi de TCMB’nin Londra’da sunumu var. Burada yabancı yatırımcıların sorularını tedirgin oldukları noktaları ve alacakları aksiyonları netleştirmesi ve de ülkemizde SYR hesaplamasının AB ülkelerinden daha tutucu olduğunun vurgulanması, Kredi derecelendirme kuruluşlarının da bakış açısını bir derece değiştirebilir. 
 
Son duyumlarımıza göre Merkez bugün yabancı yatırımcılara bir havuç uzatabilirmiş, kredi büyümesinin hedefin altında kalmasından dolayı munzam indirimi ön plana çıkıyordu ki faiz indirimi sinyali bekleyenlerde çoğalmış. Bu duyumlar gerçekleşirse 73,000 -75,000 bandına hareket ederiz. Fakat kurdaki ( dolar/tl) gevşemede bitmiş olur. Burada dengeyi de Fitch’in hiçbir değişiklik yapmaması sağlar. 
 
Faiz tarafı içinse dünde belirttiğimiz gibi enflasyondaki yükselişin devam edecek olması gösterge tahvil 10,50’li seviyelerin aşağısına gelmesini engellemekte, zaten 10,14 seviyesinde fonlama maliyeti yaklaşık 10,67 bileşiğe eşit gelmektedir. Merkezin faiz indirim sinyalini ilk önce fonlama maliyetini aşağı çekmesi ile birlikte görebiliriz. ''
TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail 05 Nisan 2014 01:37

    artık yuhbe diyorum daha 15 gün önce 75 yıl sonunda göre bilir ancak diyenlara bakın yaw

  • NOSTRABORSAADAMUS03 Nisan 2014 11:05

    BORSAYI OLDUKÇA OLUMSUZ ETKİLEYEBİLECEK BİR ÖNEMLİ UNSUR DA SAYIN ERDOĞANIN CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI OLACAKTIR,EĞER OLURSA PARTİDE ÖNEMLİ KAPIŞMA BAŞLAYACAK,KİM BAŞBAKAN OLACAK,HİM ÖNEMLİ BAKANLIKLARA GELECEK,YANİ YENİ BİR KRİZİMİZ OLABİLİR POLİTİK YÖNDEN VE BU DA BU AY İÇİNDE BELLİ OLABİLR DE Kİ BORSAYI ÖNEMLİ DALGALANDIRACAK EN ÖNEMLİ UNSURDUR BENCE.

  • NEHİR ER/MALİ ANALİST03 Nisan 2014 10:50

    kredi kartı sınırlaması,kredi zorlaşımı,maaş zamlarının düşük olması,ihraç pazarlarının daralması ,çindeki rusyadaki beklenen daralma,küçülmeler,ağustotsa bir mi iki mi olası seçim belirsizliği içerde ekonomiyi zorlayacak,büyümeyi zayıflatacak,şirket karlarını düşürecek ve borsada şirket karlarını azaltıp,fiyatlamayı düşürecek unsurlardır bu günkü görünüme göre bence.yaz durgunluğuna da dikkat edilip yabancıların mal boşaltmalarına da dikkat edilerek hisse senedine ihtiyatla yaklaşma dönemi başlıyor olabilir kanımca.