E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'un gözü yurtdışı piyasalarda---

Borsa İstanbul'un gözü yurtdışı piyasalarda

Borsa İstanbul'un gözü yurtdışı piyasalarda
05 Nisan 2016 - 08:43 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, sabah piyasa raporunda Avrupa borsalarının satıcılı açılabileceğini, Borsa İstanbul'unda satış baskısı altında kalabileceğini belirtti.

Güne alımlarla başlayan BİST, Mart ayı enflasyon rakamının beklentilerin altında gerçekleşmesi ardından günün devamında faiz ve kur tarafındaki aşağı seyrin desteğinde yükselişini 84.000 seviyelerine taşımaya çalıştı. Bankacılık hisselerindeki alımlar yukarı hareketi desteklerken, günün kapanışı 83.873 seviyesinden gerçekleşti.
Suudi Arabistan'ın petrol üretimini dondurmak için İran'ın da benzer bir adım atması koşulunu belirtmesinin ardından petrol üretiminin dondurma beklentilerinin azalması ile petrol fiyatları son 1 ayın en düşük seviyesine geriledi. Önemli petrol üreticilerinin 17 Nisan'da üretim seviyesini tartışmak için bir araya gelmesi bekleniyor. Geçtiğimiz hafta görülen yükselişlerin ardından dün petrol fiyatlarının gerilemesi ile ABD hisse senetleri değer kaybetti. Avrupa borsaları ise dün hafif yükselişler gösterirken, Fransa'da telekom sektörü hisselerinde birleşme-satın alma haberleriyle sert düşüşler görüldü.
Bugün yurt içinde önemli bir veri açıklaması bulunmazken, Avro Bölgesi'nde Mart ayı nihai PMI imalat ve imalat dışı, ABD'de ise dış ticaret dengesi ve ISM hizmet endeksi yakından izlenecektir. Sabah itibariyle Japonya tarafında satışlar görülürken, Çin piyasaları artıda. Avrupa piyasalarının ise güne %1’e yakın düşüşle başlaması bekleniyor. Yurt dışı piyasalardaki satış eğilimi, dün
yaşanan yükseliş ardından BİST tarafında da kendini hissettirebilir.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 05/04/2016

Kapanışını 83.873 seviyesinden gerçekleştiren BİST, olası satışları 83.200-82.700 aralığında karşıladığı sürece yükseliş hareketine devam etmeye çalışacaktır. Bu aralık kırılırsa
82.000 seviyelerinin görülebileceğini düşünüyoruz.
- Yükselişlerde ise 84.300 ilk hedef konumundadır.
- 136.500 seviyesinden kapanan bankacılık endeksinde, 135.500 kırılmadığı sürece 137.500 (%0,7 yükseliş) ardından da 140.000 (%2,5 yükseliş) potansiyeli korunacaktır.

Vakıf Yatırım

Borsa İstanbul'da temkinli görünüm beklentisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)