E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da volatilite beklentisi---

Borsa İstanbul'da volatilite beklentisi

Borsa İstanbul'da volatilite beklentisi
01 Nisan 2016 - 14:47 borsagundem.com

Şeker Yatırım, BİST-100 gün ortası teknik analizinde ABD verileriyle birlikte endekste volatilitenin artmasının beklendiğini belirtti.

Güne satıcılı başlayan BİST-100 endeksi günün ilk yarısını %0,59 düşüşle 82.777 seviyesinden tamamladı. Japonya'da güven endeksinin kötü gelmesi sonrası Asya piyasaları haftanın son işlem gününü satıcılı kapatırken, Avrupa borsalarında da benzer eğilim. BIST yurtdışı borsalardaki negatif eğilime paralel sınırlı negatif eğilim var. Bugün ABD'de veri gündemi yoğun olacak. Günün önemli verisi tarım dışı istihdam (Beklenti: 200 bin) , saatlik kazançlar (Beklenti: %0,2) ve ISM verisi olacak. TDI verisinin ve saatlik kazançların beklentiden yüksek gelmesi Yellen'in açıklamalarına rağmen piyasalarda Fed faiz artış gerginliği ile satış baskısına neden olabilir. Kötü verilerin ise başta Türkiye olmak üzere gelişmekte olan ülke piyasaları tarafından pozitif fiyatlanması beklenir. Verilerle birlikte volatilitenin artması beklenmektedir. Veri sonrası BIST'te her iki yönde de hareketlilik gün içinde yüksek olabilir. Endekste hızlı yükseliş sonrası yorulma belirtileri var. ABD verileriyle birlikte BIST'te kar satışı yaşanma olasılığı daha yüksek görünüyor. Yurtiçi 10 yıllık tahvil faizlerinin %10 altına gelmesi BIST için pozitif, ancak BIST'te yükseliş momentum kazanması için faizlerdeki düşüşün %9,80 ve altına doğru devam etmesi gerekir. Yabancı payı son yükselişte %64,13'e yükselerek oluşan yükselişi teyit etmişti. Bugün itibarıyla %63,76 (T-3 günündeki verileri gösteriyor) seviyesine gerileyen yabancı payındaki gerileme yabancı girişinin momentum kaybettiğine ve kısa vadeli kar satışlarının yaşanabileceğine işaret ediyor.

Endeks kısa vadede bugün için 82.200'den geçen yükselen trend desteği üzerinde kaldıkça yükseliş trendini ilk hedef 84.500'ler olmak üzere kanal içinde 86.000'leri hedefleyerek devam ettirebilir. Endeksin yükselen kanalı aşağı kırması durumunda ilk etapta 80.500-81.200 aralığına doğru düşüşünü devam ettirmesi beklenmektedir. Kısa vadeli teknik göstergelerde ve momentumda oluşan negatif uyumsuzluk görüntüsü endekste yükseliş eğilimi oluşsa da hızlı kar satışlarının oluşacağına işaret ediyor. Endekste gün içinde 82.200-82.300 aralığına doğru geri çekilme devam edebilir. Endekste uzun vadeli yükseliş trendine işaret eden "Golden Cross" oluşması kar satışları yaşansa da yükseliş trendinin düzeltme sonrası orta vadede devam edeceğine işaret ediyor. "Golden Cross" oluşumunu izleyen bir hafta içinde genellikle endekste 2.000 puanlık bir düzeltme oluşur. Bu nedenle 83.500 ve üzerine hareketlerde kar satışı baskısının devam etmesi beklenmektedir. Endekste kar satışı baskısının devam etmesi beklenmektedir.

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • sun tzu02 Nisan 2016 15:34

    Her konuya yazı yazan fikir beyan eden arkadaşlar bu konuyada yazı yazın fikir beyan edin.golden cross dan bahsediyor atıyormu tutuyormu pls.