E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da tepki alımları olabilir---

Borsa İstanbul'da tepki alımları olabilir

Borsa İstanbul'da tepki alımları olabilir
07 Ocak 2016 - 13:20 borsaningundemi.com

Şeker Yatırım, satış baskısının hakim olduğu Borsa İstanbuL'da tepki alımlarının gelebileceğine dikkat çekti.

Güne satıcılı başlayan BIST 100 endeksi bu eğilimi devam ettirerek günün ilk yarısını %1,32 düşüşle 70.259 seviyesinden kapattı. Çin’den büyümesine yönelik endişelerle borsalarda başlayan satıcılı seyir, Çin para birimi Yuan (Renminbi) kurlarında oluşan oynaklık ve Çin’in Yuan’ı devalüe edebileceği beklentisi ile devam ediyor. Çin borsasında bugün %7 düşüşle karşılaşması sonrası işlemler kesilirken, petrol fiyatlarındaki düşüşün hızlanarak devam etmesi global borsalardaki satışları hızlandırdı. Avrupa borsaları %3-4, ABD vadeli endeksleri ise %2’nin üzerinde satıcılı seyrediyor. BIST 100 endeksi yurtdışı borsalardaki sert satışlara paralel güne satıcılı başlamasına karşın iki gündür yurtdışı borsalardan pozitif yönde ayrışıyor. Yurtdışı piyasalardaki sert satışlara karşın BIST’te satışlar daha ılımlı seyrediyor.
 
Bugün ABD’de açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve bizim piyasalar kapandıktan sonra konuşma yapacak olan Fed üyelerinden Evans’ın açıklamaları takip edilecek. Yurtiçinde tahvil faizeri yönünü kısa vadede BIST’in yönünü belirlemede ana etkenlerden biri olacak. Yurtiçinde ise şuan %11,20 seviyelerinde olan ve düne göre yükselen hacimle yatay seyreden 10 yıllık tahvil faizlerinde gevşeme olması durumunda BIST’te tepki alımlarının oluşması beklenir. Tahvil faizlerinde düşüş gerçekleşmeden BIST’te oluşacak yükseliş denemelerinin başarısız kalması ve satış fırsatı oluşturmaya devam etmesi beklenmektedir. BIST yabancı payının (bugün için %61,88) düşüşüne devam etmesi BIST için orta vadede negatif işaret vermeye devam ediyor.
 
Güne satıcılı başlayan endeks uzun vadeli önemli destek seviyesi olan ve 70.000 seviyesine denk gelen 65 aylık (üssel) ortalaması üzerinde tutunmaya devam ediyor. Kısa vadede endeks bu seviyeyi tekrar aşağı kırarsa endekste dip arayışı içinde satış baskısının orta vadeli düşüş kanalı dip seviyeleri olan 68.500 seviyelerine kadar devam etmesi beklenmektedir. Endeks 70.000 seviyesi üzerinde tutundukça 71.500, bu seviyenin geçilmesiyle de 72.500-72.800 aralığına tepki yükselişi gerçekleştirme potansiyelini devam ettirecektir. Endeksin negatif eğiliminden çıkması için ilk etapta 71.300-71.500 bölgesini yükselen hacimle yukarı kırması gerekiyor. Kısa vadede 68.500-69.200 aralığına doğru oluşacak düşüşlerde tepki alımlarının kuvvetlenmesi beklendiği için bu aralığa doğru oluşacak düşüşler kısa vadeli tepki yükselişi için alım fırsatı olarak takip edilebilir. Son düşüşlerde hacim ve momentum gibi teknik göstergelerde oluşmaya başlayan pozitif uyumsuzluk görüntüsü devam etmekle birlikte bu uyumsuzluğun netleşmesi için endeksin 69.200 altında yeni bir dip yapması ve hızlı geri dönüş yaparak 71.500’ü yukarı kırması gerekiyor. Bu tür bir oluşum endeks için orta vadeli tepki yükselişinin oluşacağının işaretini verecektir.
Kısa periyotta (3 saatlik) göstergelerde momentumda oluşan pozitif eğilim endekste satış baskısı devam etse de tepki alımlarının gelebileceğine işaret ediyor.
Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)