E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da tepki alımları görülebilir---

Borsa İstanbul'da tepki alımları görülebilir

Borsa İstanbul'da tepki alımları görülebilir
23 Mart 2016 - 08:30 borsagundem.com

Turkish Yatırım, BİST-100 teknik analizinde dünkü sert düşüşte faiz ve yabancı takas oranının tepki vermemesini olumlu buldu.

Dün güne %0,66 düşüşle 82.853 puan seviyesinden başlayan BIST100 endeksinde, gün içinde (Avrupa’da kayıpların bir ölçüde eritilerek dengelenmesine rağmen) kar satışlarının satış baskısına dönmesi ile düşüş 80.983 puana dek devam ederken kapanışa doğru gelen tepkilerle endeks günü %1,96 düşüşle 71.766 puandan kapattı.
Bizim beklentimizden farklı olarak sert bir satış baskısı ile karşılaşan endekste tepki alımlarında ilk olarak yeniden 82 bin üzerine yerleşim hareketini izlemek gerektiğini düşünüyoruz. Düşüş sert olsa da faiz ve yabancı takas oranının tepki vermemesi kısmen olumlu. Tepki alımları ile 82 bin üzerinde yeniden yerleşmesi halinde endeksinde 83 bin hedeflemesine dönmesi beklenebilir. Geri çekilmelerin devamında ise 81.300 ve 80.500 ilk destekler olarak sıralanmaya devam ediyor olacak. 80.000 seviyesi ise psikolojik bir eşik olduğu için kırılmamasının önemli olduğunu düşünüyoruz.

Turkish Yatırım

2 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

 

Borsalarda hafif düşüş bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)