E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da önemli direnç seviyesi---

Borsa İstanbul'da önemli direnç seviyesi

Borsa İstanbul'da önemli direnç seviyesi
21 Ocak 2015 - 08:52 borsagundem.com

Endekste teknik açıdan yukarı yönlü eğilim devam etmekle beraber 90.000 seviyesi direnç seviyesi olarak izlenebilir

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Borsa İstanbul’da Merkez sonrası pozitif seyir sürdü…
BIST 100 endeksi dün 88.464-89.464 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 89.200  seviyesinden yüzde 1,36 değer kazanarak tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 2,67 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0,28 değer kazandı.
   
Dün Euro Bölgesi’nde ZEW ekonomik güven endeksi, Almanya ÜFE ve ZEW ekonomik güven endeksi verileri gündemimize konu oldu. Almanya’da Aralık ayı ÜFE rakamları aylık ve yıllık bazda beklentilerin aşağısında kalırken, hem Almanya’nın hem de Euro Bölgesi’nin ZEW ekonomik güven endeksi verisi beklentilerin üzerinde açıklandı. Güne yükselişle başlayan Avrupa borsaları bu hafta yapılacak olan Avrupa Merkez Bankası toplantısı öncesinde parasal genişlemeye ilişkin beklentilerin piyasalarda yer etmesinin etkileriyle yükselişini sürdürdü ve günü primli tamamladı.
   
ABD tarafında ise önemli bir veri akışı gündeme konu olmazken, ABD borsalarında güne başlarken görülen yatay seyir, teknoloji şirketlerinde görülen hareketliliğin etkisiyle yerini yükselişe bıraktı. Bugün ABD’de yapı ruhsatları ve konut başlangıçları verileri takip edilecek.
   
Yurt içinde PPK toplantısı öncesinde güne yükselişle başlayan Borsa İstanbul, günün ilk yarısında bankacılık sektörü hisselerine gelen alımların öncülüğünde yükseldi. TCMB Ocak ayı toplantısında bir hafta vadeli repo ihale faizinde indirime giderek yüzde 8.25'ten yüzde 7.75'e düşürdü. TCMB ayrıca faiz koridorunda değişiklik yapmayarak, üst sınır olan gecelik marjinal fonlama oranını yüzde 11.25'te ve alt sınır olan gecelik borçlanma faizini ise yüzde 7.50'de tuttu. Toplantı sonrası yayımlanan raporda ‘’Para politikasındaki sıkı duruş ve alınan makroihtiyati önlemler enflasyonu, özellikle enerji ve gıda dışı (çekirdek) enflasyon göstergelerini ve enflasyon beklentilerini olumlu yönde etkilemektedir’’ ifadesi yer aldı. Karar sonrası ilk etapta  kurda sınırlı bir gerileme görülse de TCMB’ye faiz indiriminin yetersiz olduğu ve daha fazla faiz indirimi çağrıları yapılmasıyla, USDTRY paritesi yükseldi. Karar sonrası günün ikinci yarısına yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, gün içerisinde yükseliş denemeleri kurdaki yükseliş sebebiyle kısıtlansa da, endeks kritik günü primli tamamladı.
   
Endekste teknik açıdan yukarı yönlü eğilim devam etmekle beraber 90.000 seviyesi direnç seviyesi olarak izlenebilir. Endeksin 90.000 direncini yukarı yönlü kıramayıp gevşemesi durumunda 89.000 ve 87.000 seviyeleri destek seviyeleri olarak izlenebilir. 87.000 desteği önem arz etmektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)