E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da kar satışları görüldü---

Borsa İstanbul'da kar satışları görüldü

Borsa İstanbul'da kar satışları görüldü
17 Temmuz 2014 - 15:04 borsagundem.com

Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası beklentinin sona ermesiyle beraber yatırımcılar satışa geçti

Marbaş Menkul Değerler Araştırma Müdürü Üzeyir Doğan, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının büyük oranda beklentiler dahilinde gerçekleştiği için Borsa İstanbul’daki ilk etkisinin kar satışları olarak görüldüğünü ifade ederek, bu kararla birlikte içerideki büyük beklentilerden biri bittiği için artık yurt dışının daha fazla dikkate alınacağını vurguladı.
Üzeyir Doğan Foreks'e yaptığı açıklamada, TCMB'nin bugünkü Para Politikası Kurulu toplantısında beklentilerle paralel bir şekilde politika faizinde 50 baz puanlık bir indirim yaptığını, böylece haftalık repo faizinin %8,25’e gerilemiş olduğunu belirterek, "Bu durum haftalık repo faizini, %8,00 olan koridoru alt bandına yaklaştırdığı için TCMB’nin koridorun alt bandında da 50 baz puanlık bir indirim yaptığını düşünüyoruz" diye konuştu. 
Diğer taraftan koridorun üst bandında Irak, Fed’in faiz artış süreci ile ilgili belirsizlik, Euro Bölgesi’ndeki zayıflık, piyasalarda düzeltme senaryosu, Cumhurbaşkanlığı seçimi gibi mevcut risklerin göz önünde bulundurularak faiz politikasında esneklik sağlamak için indirim yapılmadığının görüldüğünü vurgulayan Doğan, "Karar büyük oranda beklentiler dahilinde gerçekleştiği için Borsa İstanbul’daki ilk etkisi kar satışları olarak görüldü. Bu kararla 
birlikte içerideki büyük beklentilerden biri bittiği için artık yurtdışı daha fazla dikkate alınacaktır. Bu da yurtdışı endekslerdeki yükseliş, petrol fiyatlarındaki düşüş, ABD faizlerindeki gerileme gibi etkenler olmadan endeksin iç dinamiklerle yükselme şansının azaldığı anlamına gelmektedir. Buna karşın yurtdışı etkisi olmadan bu karar bağlı olarak kar realizasyonunun sertleşerek bir trend dönüşüne neden olma ihtimali de düşük görünüyor" dedi.
Üzeyir Doğan, teknik olarak bakıldığında, karar sonrası yeniden 82,000 üzerinde kapanışlar yaşanmaya başlanması halinde, endeksin 'Gezi Olayları' sonrası oluşan boşluğu doldurma girişiminin görülebileceğini sözlerine ekledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 80bin endekste hisse mi alınır??17 Temmuz 2014 15:22

    ne boşluğu ?önce doğru analiz yapmalı,şirket ve banka karları düşüyor,borçlar artmış bilançolarda pd/dd ve fK'lar pahalıyı göstermekte ise borsa komple düşer c.b seçimi,abd faizleri ile parasal genişlemesinin bitişi ile borsalarda ve bizde de hisse fiyatlamaları yeniden daha altlarda oluşur çok değil 2-3 ay beklemez bile.