E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da hacimsiz gün beklentisi---

Borsa İstanbul'da hacimsiz gün beklentisi

Borsa İstanbul'da hacimsiz gün beklentisi
25 Mart 2016 - 08:35 borsagundem.com

Meksa Yatırım, BİST-100 teknik analizinde dış piyasaların büyük kısmı kapalı olacağından zayıf hacimli durgun bir piyasa görülebileceğini belirtti.

BİST-100 Endeksi dünü 974 (% 1.21) puanlık çıkısı ite 81.358 seviyesinden ve 4.628 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsada son günlerdeki kâr satışları tepki alımlarıyla karşılaşırken bono faiz oranları ve döviz kurları sakindi.

Türkiye Merkez Bankasının dünkü toplantısı, terör eylemleri, , Iran'lı işadamı Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasının yansımaları, dış piyasalar, petrol fiyatları, Suriye, gelişen ülke para birimlerinin seyri, Çin. ABD ve Euro Bölgesine ait makro ekonomik veriler gündem konuları. Piyasalarda son dönemdeki İyimserlik terör eylemleri, dış piyasalardaki zayıflama ve Iran'lı işadamı Zarrab'ın ABD'de tutuklanmasıyla zayıfladı. Dünkü Türkiye Merkez Bankası toplantısında beklendiği üzere faiz koridorunun üst bandında indirime gitti. Bu açıdan etkisi sınırlı kaldı. Bugün ABD ve Almanya olmak üzere dış piyasaların büyük kısmı kapalı olacağından zayıf hacimli durgun bir piyasa görülebilir. Gündeme bağlı olarak piyasalarda temkinli görünüm sürebilir.

Endekste son günlerde görülen düşüş tepki alımlarıyla karşılaştı. İlk destek 81.000 seviyesinde. Bu seviye günlük işlemler için önemli. Sonraki destekler 80.300-80.000 seviyelerinde. İlk direnç ise 81.800 seviyesinde bulunuyor. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. Tepki çıkışının devamı için 81.800 geçilmeli. Sonraki dirençler 82.600 ve 83.000-83.200 seviyelerinde bulunuyor. Endekste destek seviyelerinde görülen tepki yükselişi satışla karşılaşabilir.

81.800 seviyesini geçemeyen çıkışlarda veya 81.000 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir. 81.900 seviyesinin üzerinde ise daha üst direnç seviyeleri beklenebilir.

Meksa Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)