E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da gözler yurtdışında---

Borsa İstanbul'da gözler yurtdışında

Borsa İstanbul'da gözler yurtdışında
15 Mart 2016 - 08:51 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, BİST 100 teknik analizinde, yurt dışında hakim olan temkinli seyirlerin Borsa İstanbul'da da gözleneceğini belirtti

Güne hafif satıcılı başlayan BİST, yeniden toparlanarak 80.000 seviyelerine kadar yükseldi. BİST, bu seviyeleri aşmakta zorlanırken, yurt dışı piyasalarda alımlar, kur ve faiz tarafında ise aşağı eğilimin sonrasında günün kapanışı 80.111 seviyesinden gerçekleşti. Hafta sonu Çin’de beklentinin altında gelen sanayi üretimi verisi ardından teşvik açıklanabileceğine yönelik artan beklentilerle Avrupa borsaları madencilik sektörü öncülüğünde değer kazandı. Gerileyen petrol fiyatları ise enerji sektörü hisselerini olumsuz etkiledi. Ayrıca zayıflayan Euro ile DAX endeksi %1’in üzerinde artış göstererek en çok yükselen borsa olurken, Almanya’nın üç eyaletinde hafta sonu yapılan seçimlerden Merkel’in partisinin oy oranının zayıflaması dikkat çeken gelişmeler arasında yer aldı. Ayrıca dün ABD hisse senetleri ise günü karışık bir görünümle tamamladı. FED’in iki gün sürecek FOMC toplantısı bugün başlıyor. FED’in faiz artışı beklenmese de, FED Başkanı Yellen’ın basın toplantısında önümüzdeki döneme yönelik vereceği sinyaller yakından izlenecektir. Yurt içinde bugün işsizlik rakamları ve bütçe dengesi verileri izlenecek. Yurt dışında ise ABD perakende satışlar ve ÜFE rakamları takip edilecek.

Sabah itibariyle Japonya Merkez Bankası’nın beklentilere paralel faizlerde bir değişime gitmemesi sonrasında Asya tarafında piyasalar satıcılı seyrediyor. Avrupa piyasalarının da güne yatay negatif başlamaları bekleniyor. Yurt dışındaki temkinli seyirlerin, bugün BİST tarafında da gözlenebileceğini düşünüyoruz.

VAKIF YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)