E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Geçen hafta ABD’de açıklanan enflasyon verisi sonrası yaşanan volatilite ile ekonomideki toparlanma beklentisi ağır bastı. Haftanın son iki günü risk iştahı yeniden güç kazandı. Bu süreçte yurtiçi piyasalar Ramazan Bayramı dolayısıyla kapalı olup işlem görmezken, kurlarda hareketlenme görüldü. Yeni haftada küresel piyasalara daha karışık bir tablo ile karşı karşıya olurken, veri gündemi sakin bir hafta olacak. İçeride kabine toplantısı izlenecek ve bugün itibariyle "tam kapanma" sürecinden, "kademeli normalleşme" sürecine geçerken, salgına yönelik tedbirler ön planda olmaya devam edecek.
Geçen hafta 2,5 günlük işlemlerde yatay bir seyir ile kapanış izlenen BIST 100 Endeksi’nde oynaklık ve işlem hacmi sınırlı kaldı. Haftaya başlarken, TL varlıklarda kayıpları telafi etme çabası izlendi. Haftanın ilk işlem gününde bankacılık endeksi öncülüğünde BİST 100 endeksi pozitif seyir izledi. Asya piyasalarında Çin'den gelen veriler ile karışık bir görünüm hâkim olurken, Avrupa borsaları, karışık seyirle açıldı. Çarşamba günü Borsa İstanbul kapandıktan sonra ABD’de açıklanan enflasyon verisi sonrası yurtdışında volatilite arttı ve perşembe ve cuma günü yurtdışı hisse endekslerinde güçlü alımlar gerçekleşti. Yeni haftaya başlarken, ABD borsası düşüşle açıldı.
8 kritere göre ilk çeyreğin en iyi borsa şirketleri
Yükseliş eğilimindeki 9 hisse ve grafikleri
Geçen hafta artan enflasyonist endişelerle pay ve tahvil piyasalarında oynaklığın artması dikkati çekerken bu hafta piyasaların, Fed'in nisan ayı toplantısına ilişkin tutanakların yanı sıra Euro Bölgesi'nde büyüme ve enflasyon ile yurt içinde Tüketici Güven Endeksi başta olmak üzere yoğunlaşan veri takvimiyle yön bulması bekleniyor.
Yurt içinde geçen hafta Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla 2,5 gün işleme açık olan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi çarşamba günü öğlene kadar gerçekleştirilen işlemlerde yüzde 0,24 değer kaybetti ve 1.441,33 puandan kapandı.
Analistler, enflasyonist endişelerin yeni haftada da gündemdeki yerini korumasının beklendiğini, bu kapsamda emtia fiyatlarının seyrinin önem taşıdığını, öte yandan İsrail'in Filistin'e saldırıları nedeniyle artan jeopolitik risklerin ve konuya yönelik haber akışının yakından takip edileceğini söyledi.
Teknik açıdan analistler BIST 100 endeksinde, 1.445 seviyesi üzerine yeniden çıkılmadıkça ve bu seviyenin altında seyir sürdükçe, kar satışlarının öncelikli olarak 1.431, ardından 1.418 ilk hedef olmak üzere 1.374-1.380 aralığındaki fiyat boşluğuna kadar devam edebileceğini hatırlatıyor. Endeksin yeniden 1.445 seviyesi üzerine çıkması ve kalıcı olması halinde ise 1.462-1.468 aralığının ilk hedef, sonrasında da 1.483-1.492 aralığına doğru yükselişin sürebileceği belirtiliyor. Gün içinde 1.432 ve altına gerilemelerin alım fırsatı, 1.460 ve üzerine yükseliş hareketinin ise satış fırsatı olarak takip edileceği belirtilirken, kısa vadeli göstergelerde oluşan negatif eğilimin kar satışlarının devam edebileceğine işaret ettiğinin de altı çiziliyor.
Piyasalarda bugün takip edilen verilerde öne çıkanlar ise 10.00'da Türkiye özel sektörün yurt dışından sağladığı kredi borcu ve 11.00'de nisan ayı bütçe dengesi olurken, 15.30'da ABD'den mayıs ayı New York Fed İmalat Sanayi Endeksi izlendi.
Bütçe, 17 milyar TL açık verdi
BİST 100 endeksi güne %0,54 oranında yükselişle 1.449,10 puandan başladı.
Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 7,78 puan ve yüzde 0,54 değer kazanarak 1.449,10 puana yükseldi.
Bankacılık endeksi yüzde 0,63 ve holding endeksi yüzde 0,66 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,50 ile madencilik, en çok gerileyen yüzde 1,19 ile spor oldu.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,48 değer kazanarak 1.448,18 puana yükseldi.
Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 6,85 puan artışla 1.448,18 seviyesine çıktı. Toplam işlem hacmi 7,4 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Endeks, günün ilk yarısında en düşük 1.445,61, en yüksek ise 1.454,68 puanı gördü.
İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 1,34 holding endeksi yüzde 0,98 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,83 ile finansal kiralama, faktoring, en çok gerileyen ise yüzde 2,21 ile metal, ana sanayi oldu.
Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 1,05, hizmetler endeksi yüzde 0,73, teknoloji endeksi yüzde 1,04 değer kazanırken, sanayi endeksi yüzde 0,03 değer kaybetti.
Önceki kapanışa göre günün ilk yarısında BIST 100 endeksine dahil hisselerden 68'i yükseldi, 26'sı değer kaybetti. En çok işlem gören hisse senetleri Ereğli Demir Çelik, Garanti BBVA, Petkim, Türk Hava Yolları, Koza Altın İşletmeleri oldu.
BIST 100 endeksi, günü % 0,90 oranında yükselişle 1.454,25 puandan tamamladı.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,90 oranında değer kazanarak, günü 1.454,25 puandan tamamladı.
BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 12,92 puan artarken, toplam işlem hacmi 15,3 milyar TL seviyesinde gerçekleşti.
Bankacılık endeksi yüzde 2,29 ve holding endeksi yüzde 0,94 oranında değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,36 ile finansal kiralama ve faktoring, en çok gerileyen ise yüzde 2,12 ile metal ana sanayi oldu.
Önceki kapanışa göre mali endeks yüzde 1,58, sanayi endeksi yüzde 0,23, teknoloji endeksi yüzde 1,66 ve hizmetler endeksi yüzde 1,35 oranında değer kazandı.
BIST 30 endeksi, önceki kapanışa göre 14,79 puan ve yüzde 0,98 oranında yükselişle 1.525,66 puandan kapandı. BIST hisselerinin 245'i prim yaptı, 122'si geriledi. Ereğli Demir Çelik, Garanti Bankası, Türk Hava Yolları, Petkim ve Koza Altın en çok işlem gören hisse senetleri oldu.
SPK’dan ekonomiyi güçlendirecek yeni adım
Küresel piyasalarda geçen hafta artan enflasyonist endişelerle dalgalı bir seyir izlenmesinin ardından yeni haftada ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları, Euro Bölgesi'nde büyüme ve enflasyon ile yurt içinde Tüketici Güven Endeksi verileri takip edilecek.
Yurt içi piyasaların Ramazan Bayramı dolayısıyla 2,5 gün işleme açık olduğu geçen hafta, yurt dışında ABD'de açıklanan enflasyon verisi piyasaların odağında yer aldı. Ülkede, enflasyonun nisanda yıllık yüzde 4,2 artışla Eylül 2008'den bu yana en hızlı yükselişini kaydetmesinin ardından Fed'in beklenenden daha önce faiz artırımına gideceği endişeleri, haftanın ilk yarısında piyasa fiyatlamalarında öne çıktı.
Bu gelişmeye emtia fiyatlarının yukarı yönlü seyrini sürdürmesi de eklenince geçen hafta tahvil piyasasında oynaklık arttı ve ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 1,7050 ile 6 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Dolar endeksi ise 90 psikolojik sınırının altına inerek yaklaşık 3 ayın en düşük seviyesini gördü.
New York borsasında endeksler ise haftanın ikinci yarısındaki toparlanmaya karşın haftalık bazda düşüş kaydetti. Enflasyon verisinin beklentilerin üzerinde artış kaydetmesi ve sonrasında Tüketici Güven Endeksi'ndeki düşüşün etkisiyle geçen hafta Nasdaq endeksi yüzde 2,34 ve S&P 500 endeksi yüzde 1,23 değer kaybetti. Dow Jones endeksi de tarihi zirvesini gördüğü haftayı yüzde 1,14 düşüşle tamamladı. ABD endeks vadelilerinin yeni haftaya da dalgalı bir seyirle başlaması dikkati çekerken, dolar endeksi 90,4 seviyelerinde, 10 yıllık tahvil faizleri ise yüzde 1,62 seviyelerinde bulunuyor.
Analistler, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla sarsılan ekonomilerdeki toparlanma işaretleri ve emtia fiyatlarındaki yükselişin enflasyonist endişeleri gündemde tuttuğunu belirterek, bu durumun beraberinde getirdiği Fed'in faiz artırımına daha erken başlayabileceği beklentilerinin pay ve tahvil piyasalarında oynaklığı artırdığını söyledi.
Piyasaların, Fed'in para politikası desteğini ne zaman çekeceğine dair daha fazla ipucuna ihtiyaç duyduğunu vurgulayan analistler, bu kapsamda bankanın 27-28 Nisan'da gerçekleştirdiği Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısına ilişkin çarşamba günü açıklanacak tutanaklarının kritik önem taşıdığını kaydetti.
Fed Başkanı Jerome Powell, faiz artırımına gitmeden önce varlık alımlarını azaltacakları sinyalini vermiş, Fed'in son faiz kararının ardından yaptığı açıklamada ise varlık alımlarını azaltmayı konuşmaya başlamanın henüz zamanı olmadığını vurgulamıştı.
Avrupa tarafında pay piyasaları geçen hafta enflasyonist endişelerle baskı altında kalmasına karşın, Avrupa Merkez Bankası (ECB) yetkililerinin ekonomik büyümeye ve para politikasına ilişkin verdiği pozitif mesajlardan destek buldu ve haftayı karışık bir seyirle tamamladı. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,21 geriledi, Almanya'da DAX endeksi yüzde 0,11 yükseldi ve Fransa'da CAC 40 endeksi yatay seyretti.
Analistler, bu hafta Euro Bölgesi'nde mart ayı dış ticaret, ilk çeyrek büyüme, nisan ayı enflasyon, mayıs ayı Tüketici Güven Endeksi başta olmak üzere yoğunlaşan veri gündeminin takip edileceğini belirterek, bugün Euro Bölgesi maliye bakanlarının ekonomik gelişmeleri değerlendirmek üzere bir araya geleceğini ve konuya ilişkin yapılacak açıklamaların izleneceğini söyledi.
Asya borsalarında haftanın ilk işlem gününde karışık bir seyir izlendi. ABD'de geçen hafta beklentilerin üzerinde gelen ve Eylül 2008'den bu yana en yüksek seviyede gerçekleşen Tüketici Fiyat Endeksi verisi enflasyonist endişeleri gündemde tutarken, emtia fiyatlarının yüksek seyri pay piyasalarında dalgalanmaları artırdı. Artan Kovid-19 vaka sayılarının olumsuz yansımalarının da takip edildiği Asya tarafında, Japonya'da olağanüstü hal (OHAL) uygulanan eyaletlere yenileri eklendi. Bu gelişmelere ek olarak bugün Japonya'da açıklanan Üretici Fiyat Endeksi'nin nisanda yıllık yüzde 3,6 ile beklentilerin üzerinde artmasının ardından Nikkei 225 endeksi yüzde 0,9 gerileyerek günü 27.825 puandan kapandı. Çin'de nisan ayında perakende satışlar yıllık yüzde 17,7 ve sanayi üretimi yıllık yüzde 9,8 yükseliş kaydetti. Karışık bir tablo ortaya koyan verilerin ardından kapanışa yakın Çin'de Şanghay bileşik endeksi ise yüzde 0,8 yükselerek 3.518 puan oldu. Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 1,3 artışla 49.367 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,8 primle 28.239 puanda ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,6 düşüşle 3.135 puanda bulundu.
Avrupa borsaları, haftaya karışık seyirle başladı. Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 1,10 artışla 442,14 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi 0,05 değer kazanarak 15.425 puan oldu. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,21 azalışla 7.028 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,39 yükselişle 9.181 puanda, Fransa'da CAC 40 yüzde 0,09 düşüşle 6.379 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,30 artarak 24.840 puanda bulundu.
ABD borsası, haftanın ilk işlem gününe düşüşle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,16 azalışla 34.326,82 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 0,24 düşüşle 4.163,90 puan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,55 değer kaybıyla 13.356,52 puan oldu. Geçen haftanın ikinci yarısındaki toparlanmaya karşın artan enflasyonist endişelerle haftalık bazda düşüş gösteren endeksler, yeni haftanın açılışında da negatif bir seyir izledi.
Bitcoin altının yerini alacak mı?
Kripto paralarda fiyat dalgalanmaları uyarı sinyali
İstanbul serbest piyasada dolar 8,3830 liradan, euro 10,1710 liradan haftaya başladı.
Serbest piyasada 8,3820 liradan alınan dolar, 8,3830 liradan satıldı. 10,1700 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,1710 lira olarak belirlendi.
Çarşamba günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,3420 lira, euronun satış fiyatı ise 10,1130 lira olmuştu.
Dolar/TL paritesi ise geçen hafta 8,22-8,51 geniş bandında işlem görmesinin ardından bugün önceki kapanış seviyesine göre yüzde 1,2 düşüşle 8,36 seviyelerinde bulundu.
Euro/dolar paritesi ise 1,2182 ile 2,5 ayın en yüksek seviyesini gördüğü haftayı yüzde 0,1 düşüşle 1,2146'dan tamamlamasının ardından bugün önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,2 düşüşle 1,2130 seviyelerinde hareket etti. Dolar/yen paritesi ise yüzde 0,1 değer kaybederek 109,2 seviyelerinde dengelendi.
Dolar/TL, haftaya düşüşle başlamasının ardından 8,36 seviyelerinde işlem gördü.
Uluslararası piyasalarda cuma günü, düşüş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü önceki kapanışın yüzde 0,5 altında 8,4600'dan tamamladı.
Dolar/TL, haftaya değer kaybıyla başlamasının ardından saat 11.00 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 1,2 altında 8,3560'tan işlem gördü.
Euro/TL yüzde 1,2 düşüşle 10,1520'den, sterlin/TL yüzde 1,2 azalışla 11,7940'tan satıldı.
Dolar endeksi ise yüzde 0,1 artışla 90,38 seviyesinde dengelenirken, euro/dolar paritesi yüzde 0,1 değer kaybıyla 1,2136'dan alıcı buldu.
Analistler, enflasyonist endişelerin, politika yapıcıların açıklamaları ve emtia fiyatlarındaki gerilemeyle kısmen törpülenmesinin, gelişmekte olan ülke para birimlerini desteklediğini bildirdi.
Yurt içinde veri gündeminin zayıf olduğunu, yurt dışında ABD'de New York Fed İmalat Sanayi Endeksi verilerinin takip edileceğini aktaran analistler, ABD'nin 10 yıllık faizindeki gelişmelerin de yakından takip edileceğini söyledi.
Gün ortasında uluslararası piyasalarda saat 13.00 itibarıyla euro/dolar paritesi 1,2170 ve dolar/yen paritesi 109,1 düzeyinde seyretti.
İstanbul serbest piyasada dolar 8,3690 liradan, euro 10,1880 liradan satıldı.
Gün sonunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 8,3410 lira, satışta 8,3745 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 8,2809 lira, satışta 8,3141 lira olarak belirlemişti.
Uluslararası piyasalarda, saat 18.15 itibarıyla euro/dolar paritesi 1,21458, sterlin/dolar paritesi 1,4117, dolar/yen paritesi de 109,21 düzeyinde seyretti. Serbest piyasada da aynı dakikalarda TL karşısında yaklaşık yüzde 1,5 gerileyen dolar 8,3262 seviyesinden, euro da 10,1240 seviyesinden işlem gördü. Sterlin ise 11,7668 TL’den karşılık buldu.
Dolarda düşüş beklentisi sürüyor
TL'de güçlenmenin devamı gelir mi?
Emtia fiyatlarının yukarı yönlü seyrini sürdürmesi ile geçen hafta tahvil piyasasında oynaklık arttı ve ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 1,7050 ile 6 Nisan'dan bu yana en yüksek seviyeye çıktı. Dolar endeksi ise 90 psikolojik sınırının altına inerek yaklaşık 3 ayın en düşük seviyesini gördü.
Analistler, yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınıyla sarsılan ekonomilerdeki toparlanma işaretleri ve emtia fiyatlarındaki yükselişin enflasyonist endişeleri gündemde tuttuğunu belirterek, bu durumun beraberinde getirdiği Fed'in faiz artırımına daha erken başlayabileceği beklentilerinin pay ve tahvil piyasalarında oynaklığı artırdığını söyledi.
Brent petrolün varili, haftanın ilk iş gününde uluslararası piyasalarda 68,52 dolardan işlem gördü.
Cuma günü 68,89 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 68,71 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.38 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,28 azalışla 68,52 dolardan işlem gördü. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili ise 65,27 dolardan alıcı buldu.
Fiyatlardaki kısmi düşüşte, Asya'da dünyanın en büyük üçüncü petrol ithalatçısı Hindistan başta olmak üzere Kovid-19 vakalarındaki artış ve buna bağlı olarak alınan kısıtlamaların petrol talebine olumsuz yansıyacağına ilişkin endişeler etkili oldu.
Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 281 bin 386 yeni Kovid-19 vakası tespit edildi, 4 bin 106 kişi virüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Toplam vaka sayısının 24 milyon 965 bin 463'e yükseldiği ülkede, toplam can kaybı ise 274 bin 390'e ulaştı.
Uzmanların gerçek vaka ve ölü sayısının belirtilenden çok daha yüksek olabileceği uyarısını yaptığı Hindistan'da, salgının büyük şehirlerden kırsal kesimlere doğru kaydığı belirtildi.
Japonya'da Kovid-19 vakalarının arttığı Hokkaido, Okayama ve Hiroşima eyaletleri, olağanüstü hal (OHAL) kapsamına dahil edildi. Böylelikle OHAL kapsamı, ülke geneli 9 eyalete genişletildi. Tüm bölgelerde 31 Mayıs'a kadar devam edecek OHAL kapsamında, restoran ve barların en geç saat 20.00'ye kadar açık kalmasına müsaade ediliyor, alkol satışına da izin verilmiyor.
Ülkede ayrıca, Tokyo Olimpiyatları Organizasyon Komitesi Üst Yöneticisi (CEO) Muto Toşiro, Kovid-19 önlemleri kapsamında gerekli görülmesi halinde, deniz aşırı ülkelerden gelecek resmi yetkili sayısının 90 bine çekileceğini, vakaların artması halinde ise bu sayının da düşürüleceğini kaydetti.
Tayvan yönetimi ise cumartesi günü, son günlerde artan Kovid-19 vakaları nedeniyle yeni kısıtlamaların getirildiğini açıkladı. Yeni kısıtlamalar kapsamında, kapalı mekanlarda en fazla 5 kişinin bir araya gelebileceği, açık mekanlarda ise sosyal aktivitelerin 10 kişiyle sınırlandırıldığı bildirildi. Tayvan'da hükümet yetkilileri tam kapanma kararı vermemekle birlikte insanları evde kalmaları ve paniğe kapılmamaları konusunda uyarıyor.
ABD'deki siber saldırıya uğrayan Colonial Pipeline boru hattının yeniden devreye alınmasının arz kaynaklı endişeleri hafifletmesi ise fiyatlardaki etkisini sürdürüyor.
Houston'dan New York Limanı'na benzin ve diğer yakıtları taşıyan Colonial Pipeline boru hattının faaliyetleri 7 Mayıs'ta siber saldırı nedeniyle geçici olarak durdurulmuştu. Yaklaşık 9 bin kilometrelik boru hattının perşembe günü faaliyete geçmesiyle tedarik sıkıntısı yaşanan istasyonlara kademeli olarak yakıt temini sağlanmaya devam ediliyor.
Brent petrolde teknik olarak 69,05 ile 69,58 dolar aralığının direnç, 68,52 ile 67,99 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.
Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 498 lira seviyesinde işlem gördü.
Yurt içi piyasaların Ramazan Bayramı tatili dolayısıyla çarşamba günü öğlenden itibaren tatil olduğu geçen hafta, yurt dışında artan enflasyonist kaygılarla döviz ve emtia piyasalarında da oynaklık arttı. Söz konusu gelişmelerle uluslararası piyasalarda dolar/TL üzerinde artan yukarı yönlü baskının etkisiyle altının gram fiyatı, geçen haftayı yüzde 3,3 yükselişle 501,2 liradan kapattı.
Bugün de 503,7 lira ile 10 Kasım 2020'den bu yana en yüksek seviyeyi gören altının gram fiyatı, kurdaki düşüş öncülüğünde kazançlarını geri verirken saat 11.25 itibarıyla yüzde 0,7 azalışla 498,1 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 805 lira, Cumhuriyet altını da 3.296 liradan satıldı.
Cuma gününü 1.843,6 dolardan tamamlayan altının ons fiyatı ise bugün 1.855,5 dolarla yaklaşık 3,5 ayın en yüksek seviyesini görmesinin ardından yüzde 0,5 artışla 1.852,9 dolardan alıcı buldu.
Analistler, artan enflasyonist endişelerin, beklentileri karşılamayan veriler ve desteklerin süreceğine dair yapılan açıklamalarla kısmen de olsa giderildiğini belirterek, emtia fiyatlarındaki oynaklığın bir müddet daha gündemde kalmasının beklendiğini bildirdi.
Teknik açıdan ons altında 1.850 dolar direncinin üzerinde kalıcılık sağlanması durumunda 1.875 dolar seviyesinin gündeme gelebileceğini, aşağı yönlü hareketlerde ise 1.835 doların destek konumunda bulunduğunu kaydetti.
Gün ortasında İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 496,20 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 3.290,00 lira oldu.
Altının onsu uluslararası piyasalarda yüzde 0,4 artışla 1.850,3 dolardan, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yüzde 0,2 azalışla 68,5 dolardan işlem gördü.
Gün sonunda Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) en düşük 488 bin 500 lirayı, en yüksek ise 498 bin 750 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,6 artarak 493 bin liradan tamamladı.
İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 805,00 lira, Cumhuriyet altını 3.296,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise çarşamba günkü kapanışa göre yüzde 0,93 yükselişle 497,20 liradan işlem gördü.
Altının onsu, uluslararası piyasalarda saat 18.15 itibarıyla 1.863 dolardan, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, yüzde 0,86 yükselişle 69,30 dolardan işlem gördü.
Altında yukarı yönlü tepkiler görülüyor
Bitcoin, piyasa hakimiyetini kaybeder mi?
Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya yükselişle başlamasının ardından 1.532 puanda dengelendi.
Haziran vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 1.537,75 puanı görmesinin ardından önceki normal seans kapanışının yüzde 0,5 üzerinde 1.532,00 seviyesinde işlem gördü.
Çarşamba günü, satıcılı seyreden endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışa göre yüzde 0,5 azalışla 1.524,75 puandan tamamlandı. Endeks kontratında Ramazan Bayramı tatili nedeniyle akşam seansı gerçekleşmedi.
Teknik açıdan endeks kontratında 1.515 ve 1.505 seviyelerinin destek, 1.540 puanın direnç konumunda olduğunu belirtti.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Bu kontrolmatik nolacak böyle
Tüketici krediler ve kredi kartı borçları artmış. Aylık % 1,89 faiz var. Tüketici ve kredi kartı tabanı geniş orta sınıfa hitap eden Akbank, Yapı Kredi şanslı olabilir. Garanti'nin müşterileri genelde daha üst sınıf, yüksek faiz ile kredi kullanmazlar bence.
Normal banka hareketi güvenli liman fiyatına gelmiştiler ne alacak başka gelenler 20 liradan ereğlimi? Uzaya gitmişlerin dönemi kapandı ha düşmezler evet ama gitmezlerde öyle bekleme moduna geçerler uzun süre.
ihlasda mücahit ören denen dolandırıcıya çarpıldık 1.20 den aldık 056 kuruşa bastı ocagımıza incir agacı dikti.yetkililerden çıt yok.
Senin ne işin var dolandırcı dediğin herifin hissesinde?
Yunsa patronu sen bu Spek aklina uyarsan daha çooook itibar kaybetmeye mahkumsun.Akaninda Avrupa devi ve birincisi bir sirket en çok dusenler icinde 4. sirada neremle guleyim halinize.......
İnsanlar 17 gün tam kapanmadan dovizini bozamadı şimdi gelmeye başladılar
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (11:59)