E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da alımlar devam edebilir---

Borsa İstanbul'da alımlar devam edebilir

Borsa İstanbul'da alımlar devam edebilir
26 Şubat 2016 - 08:54 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, BİST-100 teknik analizinde petrol fiyatlarındaki yükseliş

Güne tepki alımlarıyla alımlarla başlayan Borsa İstanbul, hem kur hem de faiz tarafında yaşanan geri çekilme ve yurt dışı piyasaların desteğinde 75.500 seviyelerine kadar yükselişi sürdürdü. Günün sonuna doğru gelen kar satışlarıyla birlikte 75.000 seviyelerine kadar geri çekilen BİST günü ise 75.202 seviyesinden tamamladı.
Venezuela Petrol Bakanı’nın, OPEC üyesi ve OPEC üyesi olmayan petrol üreticilerini, üretimin dondurulmasını konusunda bir araya getirmek için görüşmeler yaptığına yönelik haberlerin ardından petrol fiyatları kayıplarını silerek yükselişe geçti. Petrol fiyatlarındaki artışlarla beraber ABD ve Avrupa borsaları dün yükselişler gösterdi. Ekonomi gündeminde ise; ABD’de açıklanan dayanıklı mal siparişleri Ocak’ta son ayın en hızlı artışı kaydetti ancak olumlu verinin piyasalara etkisi sınırlı etkisi oldu.
Yurt içinde bugün derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye kredi notu değerlendirmesine ilişkin açıklaması izlenecek. Yurt dışında ise Avrupa tarafında güven endeksleri, ABD tarafında 4Ç büyüme (%0,7 olarak açıklanan ilk tahminin %0,5’e revize edilmesi bekleniyor) ve kişisel gelir-harcama verisi izlenecek. Sabah itibariyle Japonya alıcılı bir seyir izlerken, Çin piyasalarında dünkü sert satışların ardından alıcılı seyretmekte. Avrupa piyasalarının açılışında güne yükselişle başlamaları bekleniyor. ABD vadelileri de, yatay açılışa işaret etmekte. Petrol fiyatlarındaki toparlanma ile birlikte kur ve faiz tarafında BİST’i destekler görüntünün devamı, bugün de Borsa İstanbul tarafında alımların devam edeceğine işaret etmekte. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)