E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da alıcılı seyir bekleniyor---

Borsa İstanbul'da alıcılı seyir bekleniyor

Borsa İstanbul'da alıcılı seyir bekleniyor
09 Eylül 2015 - 09:00 borsagundem.com

Dün düşüşünü sonlandıran Borsa İstanbul'da pozitif eğilim hakim

Şehit haberlerinin gelmeye devam etmesi olumsuz algının sürmesine neden oluyor.  Siyasi belirsizliğin de sürdüğü ortamda dün beklentilerin altında kalan sanayi üretim verisi endeksin 71.594 seviyesine kadar gerilemesine neden oldu. Görece düşük işlem hacmi ile hareketini sürdüren BIST100, yurtdışındaki pozitif havanın etkisiyle moral buldu ve günü artıda kapattı. Ayrıca Türkiye'nin kredi notunu gelecek hafta gözden geçirecek olan kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Türkiye'nin mali pozisyonu siyasi ortama rağmen güçlü olduğunu belirtti. Bugüne baktığımızda, parasal teşvik haberleriyle Asya borsaları artıda. Japon NIKKEI endeksi %5, SHCOMP ise %1'in üzerinde değer kazançları yaşıyor. Dolar /TL de 3 psikolojik seviyesinin altına gerilerken 2,97 hedefe girmiş gözüküyor. Endeksin güne 72.400 hedefli 
alıcılı bir görüntüyle başlamasını bekliyoruz. Güniçinde - negatif haber akışının gelmemesi durumunda - 72.900 direncini test etme çabaları olabilir. Sonraki direnç ise 73.350 seviyesinde.

Ziraat Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)