E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da 82 bin 500 seviyesine dikkat!---

Borsa İstanbul'da 82 bin 500 seviyesine dikkat!

Borsa İstanbul'da 82 bin 500 seviyesine dikkat!
05 Nisan 2016 - 13:48 borsagundem.com

Şeker Yatırım, gün ortası piyasa raporunda endekste 82 bin 500'ün üzerinde kalındıkça yükseliş trendinin korunarak 84 bin 500'lere gideceğini değerlendirdi.

Güne satıcılı başlayan BİST-100 endeksi günün ilk yarısını %1,23 düşüşle 82.845 seviyesinden tamamladı. Petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte tekrardan global büyüme endişeleri gün yüzüne çıkarken, Avrupa borsalarında %2'nin üzerinde düşüşler var. BIST'te ise yurtdışı borsalardaki eğilime paralel kar satışları yaşanıyor. Dolar endeksindeki kuvvetlenme ve gelişmekte olan ülke kurlarında değer kayıplarına enden olurken, yurtiçinde döviz kurlarındaki yükseliş de BIST'teki satış baskısında etkili oluyor. Ancak orta vade için henüz gelişmiş ülkelerden, gelişmekte olan ülkelere oluşan fon akımını durduracak ve tersine çevirecek bir gelişme yok. Fed'den güçlü tonda açıklamalar ve faiz artışı beklentilerinde ciddi bir kuvvetlenme yaşanmadıkça BIST dahil gelişmekte olan ülke piyasalarında kısa vadede yaşanacak satışların kar satışı şeklinde değerlendirilmesi gerekiyor. Bugün ABD'de açıklanacak dış ticaret verileri ve ISM hizmet verisi takip edilecek. Yurtiçinde dün düşük gelen enflasyon sonrası hızlı düşüş yaşanan 10 yıllık tahvil faizlerinde sınırlı yükseliş eğilimi var. BIST yükseliş trendinin devamı için 10 yıllık tahvil faizlerinin %9,80 ve altına doğru devam etmesi gerekiyor. Kısa vadede tahvil faizlerinde yaşanacak yukarı yönlü düzeltme ile birlikte BIST'te de kar satışı baskısı devam edebilir.

Borsa İstanbul'da sert düşüş

Endeks kısa vadede bugün için 82.500'lerden geçen yükselen trend desteğini üzerinde kaldıkça yükseliş kanalı içerisinde yükseliş trendini koruyarak sırasıyla 84.500 ve 86.800'leri hedefleyebilir. Endekste MACD gibi orta vadeli göstergelerin hala Sat konumunda olması ve momentum göstergesinin negatif uyumsuzluk oluşturmaya başlaması endeks yükselişine devam etse bile kar satışı baskısının devam ettiğine işaret ediyor. Endeksin 82.500'ü aşağı kırması durumunda 14 GHO seviyesi olan 81.800'e doğru düşüşe devam etmesi beklenir. Bu seviyenin aşağı kırılması durumunda endeksin kısa vadeli düşüş trendi başlatması beklendiği için kısa vadeli pozisyonlar için bu seviye zarar-kes seviyesi olarak takip edilmelidir. Kısa vadeli göstergelerdeki eğilim endekste satış baskısının devam edeceğine ve hızlı kar satışlarının oluşabileceğine işaret ediyor. Gün için trade için 81.800'e doğru gerileme tepki yükselişi için alım fırsatı olarak değerlendirilebilir.

Şeker Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bu yaz hammallık yapmamak lazım artık05 Nisan 2016 14:57

    son düştüğü yer 22.000'lerden gelmiş 80.000'lere daha ne olsun yabancılara artık dikkat edilmeli çünkü dolar düşünce karları yerine koyup yaz tatilinde borsayla ilgilenmez herkesi de hammal yaparlar bunlar.