E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'a AMB desteği---

Borsa İstanbul'a AMB desteği

Borsa İstanbul'a AMB desteği
11 Kasım 2014 - 08:51 borsagundem.com

Haftanın ilk işlem gününde Avrupa Merkez Bankası'ndan BIST 100 endeksine sürpriz vardı

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
   
"Haftanın ilk işlem gününde Avrupa Merkez Bankası'ndan BIST 100 endeksine sürpriz vardı…
   
BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününde 77.644-78.635 seviyeleri arasında işlem gördü ve  günü  77.743   seviyesinden  yüzde 0,27 değer kaybederek tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,39 değer kaybederken, sanayi endeksi ise yüzde 0,36 değer kazandı.
   
Dün Avrupa'da veri akışı sakin olmakla birlikte, güne zayıf seyir ile başlayan Avrupa borsaları günün ilerleyen saatlerinde Avrupa Merkez Bankası'nın geçtiğimiz hafta 7.4 milyar euro teminatlı tahvil aldığını açıklaması ile yönünü yükselişe çevirdi ve günü pozitif tamamladı.
   
ABD tarafında da dünya geneline paralel olarak veri akışı sakin olmakla birlikte, güne yatay seyir ile başlayan ABD borsalarında bilanço döneminin sonuna yaklaşılırken yatırımcıların açıklanan finansalları takip etmeleri ile hisse bazlı hareketler ve ABD ekonomisinin küresel çapta yavaşlamaya karşın güçlü olduğu konusunda çeşitli söylemlerin piyasada yer alması üzerine piyasalarda dalgalı seyir görüldü ve günü pozitif tamamladı.
   
Yurt içinde ise Eylül ayı sanayi üretimi verileri gündemimize konu oldu. Eylül ayında sanayi üretimi yüzde 1,7 ile beklentilerin üzerinde açıklanırken, yıllık bazda sanayi üretimi ise yüzde 2,2 ile piyasa beklentisinin altında kaldı. Haftanın ilk işlem gününde güne yükselişle başlayan BIST 100 endeksi, sanayi üretim verisinin açıklanmasıyla gelen alımlarla birlikte yükseliş hareketini sürdürse de günün ilerleyen saatlerinde endeksin yükseliş ivmesi zayıfladı. Günün ikinci yarısında yatay hareketlerin görüldüğü endeks Avrupa Merkez Bankası'ndan gelen tahvil alımı haberlerinin ardından USD'de görülen değerlenme ile beraber yönünü düşüşe çevirdi.
   
Teknik açıdan baktığımızda, haftanın ilk işlem gününde haftaya alıcılı bir seyir ile başlayan BIST 100 endeksi günün ilk yarısında yükseliş denemelerinde 78.500 seviyesini test etmiş olsa da, bu seviyelerde kalıcılık sağlayamadı. Yükseliş denemelerinin günün ikinci yarısında zayıfladığı görülen endekste günün sonuna doğru gelen satışlarla 78.000 seviyesinin aşağısında bir kapanış gerçekleştirdi. Bugün endeksin sıkışık seyrini bozabilmesi ve yukarı yönlü bir eğilim tayin edebilmesi için 78.500 seviyesinde hareketler görmemiz gerekmekte olup, 78.800 ve 79.500 seviyeleri direnç seviyeleri olarak izlenebilir. 78.500 seviyesi aşağısında ise 77.500 ve 76.500 seviyeleri destek seviyesi olarak izlenebilir. Endekste anlamlı bir yükseliş görülmesi için endeksin 78.500 üzerinde kalıcılık sağlaması gerekmektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)