E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul yukarı yönünü korumaya çalışacak---

Borsa İstanbul yukarı yönünü korumaya çalışacak

Borsa İstanbul yukarı yönünü korumaya çalışacak
22 Mart 2016 - 08:58 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, BİST-100 teknik analizinde endeksin yukarı hareketini bugün de sürdürmeye çalışacağını belirtti.

Güne 82.700 seviyelerinden satışlarla başlayan BİST, satışları karşılayarak yükselişini 83.500 üzerine kadar sürdürdü. Kur tarafındaki geri çekilmeye karşın faiz tarafında yukarı eğilim izlenirken, günün kapanışı 83.403 seviyesinden gerçekleşti.
Dün iki FED yetkilisinin konuşmalarında Nisan ayında faiz artışını destekleyeceği açıklamalarının ardından dolar diğer önemli para birimleri karşısında değer kazandı. San Francisco FED Başkanı Williams, Nisan ve Haziran'da faiz artırım potansiyeli olduğunu belirtirken, Atlanta FED Başkanı Dennis Lockhart ise, faiz artırımının Nisan ayında gerçekleşebileceğini ifade etti. Haftanın ilk işlem gününde enerji ve madencilik hisseleri öncülüğünde Avrupa borsaları değer kaybetmeye devam ederken, ABD’de ise telekom ve sağlık sektörü hisselerindeki yükselişin enerji sektöründeki gerilemeyi telafi etmesi ile
birlikte endeksler günü hafif artıda tamamladı.
Bugün yurt içinde reel kesim güveni ve kapasite kullanımı açıklanacak. Yurt dışında ise hem Avrupa hem de ABD’den Mart ayı öncü PMI rakamlarını takip edeceğiz. Asya tarafında sabah itibariyle Çin, dün yükseliş ardından bugün satıcılı seyrediyor. Japonya ise bir günlük tatil sonrasında alıcılı. Avrupa
piyasalarının ise güne yatay başlaması beklenmekte. Dün hafif çaplı da olsa gelen kar satışlarını karşılayarak yükselişini sürdüren BİST, yukarı hareketini bugün de sürdürmeye çalışacaktır.

 Kapanışını 83.403 seviyesinden gerçekleştiren BİST’in bugünkü hedefi 83.500-84.100 aralığıdır. Gün içi kar satışları ise ilk aşamada 83.000 üzerinde karşılanmaya çalışılacaktır.
 BİST’in iki kez en düşük gün içi seviyeleri test etmesi halinde, kar satışları hızlanarak 82.400 seviyelerine kadar satış görebiliriz.
 137.200 hedefinden kapanan bankacılık endeksinde bir sonraki hedef 140.000 (%2 yükseliş potansiyeli) seviyeleri. 136.300 kırılırsa bankacılık hisselerinde satışlar artabilir.

Vakıf Yatırım

Piyasalar yurt dışına odaklandı

 

Günün önemli şirket haberleri 22/03/2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)