E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul tutunma çabasında---

Borsa İstanbul tutunma çabasında

Borsa İstanbul tutunma çabasında
12 Mayıs 2014 - 08:44 borsagundem.com

Geçtiğimiz hafta yurt içinde, veri takviminin yoğun olmadığı cuma gününde 2014 yılı 1. çeyrek bilançolarını açıklayan şirketler takip edildi

''Haftanın son işlem gününde satıcılı seyir..
 
BİST 100 endeksi Cuma günü günü 76.089-75.376 seviyeleri arasında işlem görerek günü yüzde 0.29 kayıp  ile 75.562 seviyesinden kapattı. Bankacılık endeksi yüzde 0.12 değer kazanırken, sanayi endeksi ise yüzde 0.13 değer kaybetti.
 
Cuma günü  Avrupa’da yoğun bir veri akışı izlendi. Euro Bölgesi’nde Almanya ticaret dengesi verisi beklentileri karşılayamadı. Aynı zamanda İtalya’da sanayi üretimi verisi yıllık ve aylık bazda  beklentilerin altında kaldı. Geçtiğimiz hafta Draghi’nin açıklamalarının ardından 6 yıldan uzun sürenin zirvesini gören Avrupa borsaları, Cuma günü hisse bazlı hareketler ve kar satışları ile gevşedi.
 
ABD tarafında ise veri akışı zayıfken, ABD endekslerinde teknoloji hisselerindeki düşüşün sona ermesi ile günü yükselişle tamamladı. Dow Jones endeksi rekor yüksek seviyeden kapanış gerçekleştirirken, ABD borsaları haftayı yükseliş ile tamamladı.
 
Yurt içinde ise veri takviminin yoğun olmadığı bir günde 2014 yılı 1. çeyrek bilançolarını açıklayan şirketler takip edildi. Güne alıcılı başlayan BIST endeksleri günü ilerleyen saatlerinde Avrupa borsalarının negatif seyrinin etkisi ve bankacılık endeksi hisselerinde görülen satışlarla değer kaybetti.
 
Çin hükümeti tarafından hisse senetlerinin desteklenmesi adına gerekli adımların atılacağı açıklamalarının ardından Japonya dışında Asya’da endekslerde dalgalı seyir görüyoruz.
Bugün yurt içinde ve yurtdışında takip edilecek bir veri bulunmamaktadır.
 
75.500 üzerinde günü kapatan endeks bu seviye üzerinde tutunmaya devam ettiği sürece 77.000 seviyesi hedeflenebilir. Endekste şu an da destek 74.500 seviyesindedir. 74.000 seviyesinde aşağı yönlü kırılması halinde satış baskısı hissedilebilir.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)