E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul, Avrupa borsalarına odaklanacak---

Borsa İstanbul, Avrupa borsalarına odaklanacak

Borsa İstanbul, Avrupa borsalarına odaklanacak
09 Mart 2016 - 09:57 borsagundem.com

Borsa İstanbul, Avrupa borsalarının izlediği yöne göre hareket edebilir

Çin’in ihracatının %21 gerileyerek 2014 Şubatından bugüne en sert düşüşü göstermesi piyasalardaki bahar sevincini bozdu. Dış ticaret verisi küresel büyümede sert iniş endişelerini derinleştirerek borsaların ve emtia piyasalarının yeniden Çin gribi semptomları göstermesine neden oldu. Gelişmekte olan borsaların Ocak ortasından bu yana tepki alımlarıyla %15 değer kazanmış olması piyasadaki satışların şiddetini artırdı.
Beklentilerden güçlü Ocak ayı sanayi üretimi ve Avrupa ile mülteci sorunu konusunda yapılan pazarlıklarda ilerlenme sağlanması Borsa İstanbul’un son bir haftadır ilk kez dünya piyasalarından olumlu ayrışmasını sağladı. Dünya borsaları %0,9 gerilerken, MSCI Türkiye %0,6 yükselerek sene başından beri getirisini %9,2’ye taşıdı.
Yurtiçinde ve dışarıda önemli bir veri akışı olmadığı bir ortamda Borsa İstanbul’un hafif aşağı yönlü açılmasını ve Avrupa borsalarını izlemesini bekliyoruz. Petrol fiyatlarındaki hafif yükseliş ve Türk lirasındaki sakin seyir Borsa İstanbul’daki olası satışın sınırlı olacağına işaret ediyor. Piyasaların yarın yapılacak ECB toplantısında olası bir sürpriz ihtimaline karşı dar bir bantta hareket etmesini bekliyoruz.
Hisse bazında bakıldığında Erdemir, Global ve BIM öne çıkıyor. Beklentilerden kötü 4. Çeyrek sonuçları açıklayan Erdemir hisselerinde satış baskısı artabilir. Faaliyet karlılığı iyileşen Global ve BIM hisseleri piyasaya göre biraz daha iyi performans gösterebilir.

Serhat Gürleyen - İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)