E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul 80 binin üzerini hedefliyor---

Borsa İstanbul 80 binin üzerini hedefliyor

Borsa İstanbul 80 binin üzerini hedefliyor
17 Mart 2016 - 08:43 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, BİST-100 teknik analizinde Fed kararı sonrasında kur tarafındaki olumlu hareketle endeksin yukarı yönlü hareket eddeceğini belirtti.

Güne hafif alımlarla başlayan BİST, açılış sonrasında yatay hareket etti. Günün devamında kur ve faiz tarafındaki yukarı hareket, satışları beraberinde getirirken, 78.400 üzerinde satışlar karşılandı. Günün kapanışını 79.369  seviyesinden gerçekleşti.
FED iki gün süren para politikası toplantısı ardından faiz oranlarında beklendiği gibi değişikliğe gitmezken, FOMC projeksiyonlarında bu yıl için daha önceden 4 olarak öngörülen faiz artırım sayısına yönelik beklenti 2’ye geriledi. (Böylece 2016 için ortalama faiz oranı tahmini %1,4'ten %0,9'a indi). Bu kararların temel nedeni ise yavaşlayan küresel büyüme ve finansal piyasalardaki oynaklığın yarattığı riskler. FED Başkanı Yellen faiz kararı ardından düzenlediği basın toplantısında ise global ekonomik gelişmelerin hala risk teşkil etmeye devam ettiğini belirtirken, Nisan’da dahil olmak üzere her toplantının faiz artışı için canlı ihtimal olduğunu ifade etti. FED kararları ardından ABD endeksleri yükselişe geçerek günü artıda tamamladı. Ayrıca FED kararı öncesinde temkinli bir seyir izleyen Avrupa borsaları günü yatay bir görünümle kapatmıştı. 
Yurt içinde bugün veri akışı bulunmamakta. Yurt dışında ise Avro Bölgesi’nden dış ticaret dengesi ve TÜFE rakamları ayrıca, İngiltere Merkez Bankası’nın faiz kararı izlenecek. Beklentiler İngiltere tarafında da faizlerde değişime gidilmeyeceği yönünde. Asya borsalarında karışı seyir görünüyor. Çin yukarda,
Japonya ise satış baskılı seyir görülüyor. Avrupa piyasalarının açılışında yükseliş beklentisi bulunuyor. Fed kararı sonrasında kur tarafındaki olumlu hareketle BİST güne 80.000 üzerinden başlayacaktır. Faiz tarafında da fiyatlamaların desteği, BİST tarafındaki hareketin yukarı devamına destek olabilir. 

Vakıf Yatırım

Borsa İstanbul Fed sonrası nasıl açılır

 

Altın Fed sonrası fırladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)