E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul 77 bini aşmakta zorlanıyor---

Borsa İstanbul 77 bini aşmakta zorlanıyor

Borsa İstanbul 77 bini aşmakta zorlanıyor
03 Mart 2016 - 08:55 borsagundem.com

Vakıf Yatırım, BİST-100 teknik analizinde kur ve faiz tarafından destek gelmesi durumunda endeksin yukarı denemeler yapabileceğini açıkladı.

Güne alımlarla başlayan BİST, 76,800 direncini gün içinde aşmakta zorlandı. Kur ve faiz tarafındaki yukarı hareket, yükselişleri sınırlandıran bir etken olmaya devam etti. Bir ara 77.000 seviyelerini aşan BİST, bu seviye üzerinde kalamayınca günün kapanışı 76.788 seviyesinden gerçekleşti. Çin’de hükümetin önümüzdeki hafta yeni reformlar açıklayacağına yönelik spekülasyonların etkisi ile dün Çin hisse senetlerinde görülen alıcılı seyrin ardından Avrupa borsaları da Avrupa Merkez Bankası’ndan yeni teşvik gelebileceğine yönelik artan beklentilerin de desteği ile yükselişlerini beşinci güne taşıdı. ABD’de ise Cuma günü açıklanacak olan kritik tarım dışı istihdam verisi öncesinde gösterge niteliğinde görülen ADP özel sektör istihdamı beklentinin üzerinde 214 bin artış gösterdi. İstihdam piyasasında iyileşmenin devam ettiğine yönelik sinyallerin gelmesi ve ayrıca yukarı yönlü enflasyonun FED’in bu yıl para politikasında sıkılaşmaya devam edeceği yönündeki tahminleri arttırdı. Dün ABD hisse senetleri ise petrol fiyatlarındaki yukarı yönlü seyrin devam etmesi ile yükselişini sürdürdü. Bugün, yurt içinde haftanın da en önemli verisi olan Şubat ayı enflasyon rakamları gelecek. TÜFE tarafında beklenti aylık %0,53 artış gerçekleşeceği yönünde. Yurt dışında ise Avrupa’dan bileşik PMI rakamları, ABD’den ise haftalık işsizlik başvuruları ve fabrika siparişleri izlenecek. Sabah Asya piyasalarında Japonya’da alımlar görülürken, Çin tarafında hafif satışlar gözleniyor. Avrupa piyasalarının açılışında güne yatay başlamaları beklenmekte. ABD vadelileri ise hafif alıcılı. BİST’in, kur ve faiz tarafından gelecek desteğe bağlı olarak bugün de yukarı denemelerine devam etmesi beklenebilir. 

Vakıf Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)