E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM
Psikolojik sınır olan 100 bin puanı bugün tekrar yakalamaya çalışan Borsa İstanbul günü yüzde 0.34 oranında artışla 99.636 puan seviyesinden kapattı.Endeks bu kapanış puanı ile şimdiye kadar gerçekleşen en yüksek kapanış seviyesini yakaladı.Fed'in bu akşam sonlanacak toplantısını bekliyen piyasa sınırlı pozitif seyirde kaldı. ABD enflasyon verisiyle bir miktar yükselişin hızlandığı görülsede kalıcı olamadı.
ABD'de tüketici fiyatları Mayıs ayında yüzde 0.1 oranında düştü, ekonomistler geçtiğimiz ay yüzde 0.2 artış gösteren enflasyon oranının bu ay yatay kalmasını bekliyorlardı.Enflasyon verisinin düşük seyri Fed faiz artışını zayıflatan durum olarak algılandı.Fed'in bu akşam faizleri 25 baz puan artırması bekleniyor.
BİST-100 endeksi tüm gün içinde en yüksek 99.920 puanı, en düşük 99.095 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 0.71 oranında yükseldi, sanayi endeksi yüzde 0.40 oranında arttı.Piyasa işlem hacmi 5.192 milyar TL'ye ulaştı.En çok hacim yaratan hisseler Gözde Girişim, Global Yatırım ve Koza Anadolu oldu.
Dolar/TL altı ayın en düşüğünü gördü
Sabah işlemlere 3.52 seviyesinin hemen altından başlayan kur, ABD enflasyon verileri sonrasında sert düşüş gösterdi. ABD’de mayıs ayında tüketici enflasyonu beklenmedik şekilde düştü.Çekirdek enflasyon yıllık bazda yüzde 1,9’dan yüzde 1.7’ye manşet enflasyon ise yüzde 2.2’den yüzde 1,9’a geriledi. FED öncesi enflasyon verilerinin olumsuz gelmesi dolar endeksi üzerinde baskı oluşturdu.Dolar endeksinin gerilemesiyle gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde görülen iyimserlikle TL dolar karşısında yüzde 1'e yakın değerlendi. Dolar/TL 3.4843'e kadar gerileyerek 14 Aralık'tan beri en düşük seviyeyi gördü.Kur saat 18:05 itibariyle 3.4900 seviyesinden işlem görüyor.
GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ
Deloitte Türkiye’nin yayımladığı Ekonomik Görünüm Raporu, küresel ekonomideki toparlanmayı umut verici olarak değerlendiriyor. Bununla birlikte kısa vadede hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ekonomilerde artan siyasi belirsizlikler önemli bir risk unsuru olarak görülüyor.Türkiye tarafında zorlu ve çalkantılı bir dönemin ardından ekonomiye odaklanılması için uygun bir fırsatın bulunduğu belirtiliyor. Bu yeni dönemde eski sorunlarımızı kontrol altına alabilmek için ise kapsamlı bir orta vadeli perspektifin oluşturulması gerektiği vurgulanıyor. Rapora göre aksi takdirde büyümenin kısa vadeli güçlü seyrinin ardından tekrar zayıflaması ve kırılganlıklarımızın daha da yükselmesi olası görünüyor. Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, CNN Türk televizyonunda gerçekleştirdiği mülakatta “Gıda tedbirleri enflasyonu yaklaşık 1.5 puan etkileyecek” dedi.
Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Hollanda Merkez Bankası Başkanı Klaas Knot, ECB'nin 2,3 trilyon euroya ulaşan varlık alım programının enflasyon üzerine etkisinin hayal kırıklığı yaratıcı olduğunu söyledi.
JCR Eurasia Rating Başkanı Orhan Ökmen, ekonomik büyümenin temelinde hem iç hem de dış talep artışının bulunduğunu belirterek, "Kamusal teşviklerle harekete geçirilen özel tüketim harcamaları ve bizzat kamu tüketim harcamalarından oluşan iç talep yoluyla ekonomi beklentilerin üzerinde canlandırılmıştır. Ayrıca, dış talepte de canlılık oluşmuştur. Dolayısıyla ilke çeyrekteki ekonomik büyümenin temelinde hem iç hem de dış talep artışı bulunmaktadır. Büyümenin üretim kısmında ise sanayi ve hizmetler sektörü bu büyümeye eşlik etmiştir." dedi.
ABD Mortgage Bankalar Birliği (MBA) ipotek başvuru araştırmasına göre, mevsimsel faktörlerden arındırılmış, yeniden finansman ve alım kredilerini içeren mortgage başvuru faaliyetinden oluşan piyasa endeksi yüzde 2,8 artışla 442,6 puan oldu.
UBS, Avrupa, Ortadoğu ve Afrika (EMEA) bölgesi için makroekonomik tahminlerinde yaptığı son güncellemede Çek Cumhuriyeti, Polonya, Macaristan ve Türkiye için GSYH büyüme tahminlerini yukarı yönlü revize etti.
Almanya, Yunanistan ve kreditörlerinin yarın yapılacak Eurogroup toplantısında yeni kredi dilimi için bir anlaşmaya varmalarını beklediğini bildirdi.
ABD'de Mayıs ayında tüketici fiyatları endeksi(TÜFE) piyasa beklentilerinin aksine düşüş gösterdi. ABD Çalışma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, tüketici fiyatları aylık bazda yüzde 0,1 azaldı. Analistler enflasyonun değişmeyeceğini tahmin ediyorlardı.
ABD’de perakende satışlar, mayısta yüzde 0,3 gerileyerek son 16 ayın en kötü performansını gösterdi.ABD Ticaret Bakanlığı raporuna göre, perakende satışlar mayısta önceki aya göre yüzde 0,3 azalarak 473,8 milyar dolar oldu. Böylece Ocak 2016’dan bu yana en büyük düşüşünü kaydeden satışların mayısta sabit kalması bekleniyordu.
Günün önemli şirket haberleri 14/06/2017
Şirket haberleri ve tavsiyeleri 14/06/2017
Petrol stok verisi ile düşüşe geçti
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Yarım Mavi Jeans tahtası işleme açılacak. Halka arzdan şirketin kasasına 5 Krş girmeyecek yani yatırım, büyüme yok ortak kendi paylarını satıyor. Satan çok mu ahmak ya da paraya mı sıkıştı. F/K'sı makyajlı mali tablolara göre 50 arz fiyatı belirlenen aralığın dibinden neden acaba? Talepte çokmMUŞ. BENCE ÇOK OLUYORLAR :)
Rekor haberleri her yerde garibanlar yakında üşüşür yine birilerinin canı çook yanacak. Eldeki bulgurun kıymetini bilin!
Endeks 150 bin olmadan katarlılar beni daha çok beklerler:)
aman ha borsaya sakın girmeyin dolar alın yakında balon patlar. endeks mı o da 70 bine ve hatta daha altına gidici ..... bıktık bu laflardan....
100 bin gazlamasıyla borsadan bihaber kalanlarıborsaya çekmek amacındalar. dahada çok çekmek adına 100 bin geçilmeliki kerizler atlasın. tabi atlayacak kerizin parası varsa.
Aman çok yükseldi dikkat
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsagundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsagundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsagundem.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsagundem.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (12:10)