E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa için ne kadar işlem vergisi düşünülüyor?---

Borsa için ne kadar işlem vergisi düşünülüyor?

Borsa için ne kadar işlem vergisi düşünülüyor?
05 Haziran 2024 - 16:44 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanlığı kripto para yatırımlarına binde 4, Borsa İstanbul yatırımlarına ise binde 2 oranında işlem vergisi getirmeyi planlıyor.



Bütçeyi sağlamlaştırmaya hedefleyen Hazine ve Maliye Bakanlığı bir yandan vergi kaçağını önlemeye çalışırken diğer yandan hiç vergi alınmayan bazı alanlara da dokunmaya çalışıyor. Bakanlıkta finans alanında son olarak kripto para yatırımlarına binde 4 oranında işlem vergisi getirilmesi konusunda fikir birliği sağlandı.

Habertürk'ten Rahim Ak'ın edindiği bilgiye göre; Bu vergi kişiler kripto yatırımı yapmak için bankalardan kripto para borsalarına para gönderilmesi esnasında stopaj olarak kesilecek. Kripto borsalara vergi getirilmesi gözleri Borsa İstanbul’a da çevirdi. Bakanlık kaynaklarının verdiği bilgilere göre, bakanlık şu anda Borsa İstanbul için de işlem vergisi üzerinde çalışma yapıyor.

Kripto yatırımlardaki gibi net olmamakla birlikte Maliye, Borsa İstanbul yatırmalarında da yatırım tutarı üzerinden binde 2 oranında işlem vergisi almayı planlıyor. Böylece örneğin 100 bin liralık hisse yatırımı yapacak vatandaş veya şirketler 100 lira işlem vergisi ödeyecek.

GELİR VERGİSİ YOK

Ancak gelir vergisi gibi bir vergi olamayacak. Bakanlık sadece tebliğ değişikliği ile (çünkü yasada var) borsadan gelir vergisi alabileceği halde bunu düşünmüyor.

Diğer yandan yapılması düşünülen düzenleme, yani getirilmesi planlanan işlem vergisi kanun geriye yürütülemediği için şu andaki borsa yatırımlarını değil bundan sonrakileri kapsayacak.

Borsa ve kripto kazancına vergi geliyor

 

Dünyada finansal araçlardan elde edilen kazançlar nasıl vergilendiriliyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VS06 Haziran 2024 00:15

    100.000 TL’lik işlemin işlem vergisi %2’den 100 TL değil 200 TL yapar

  • Sedrettin Özdemir 05 Haziran 2024 20:09

    Bu hükümet milletin iliklerine kadar soyacak. Derhal seçim şimdi seçim. Bunlar aldıkları ülkeden çok daha berbat bir ülke teslim edecek. Devlet ve millet yanlısı milli insanlar derhal göreve getirmeliyiz Aksi halde gidişat tam bir felaket.

  • haydar06 Haziran 2024 09:08

    sizin gibi bebek katillerimi gelsin bu ülkeye hainler

  • Mustafa ATİK05 Haziran 2024 18:33

    Birçok aracı kurum kapanma noktasına gelir.