E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Piyasalarda geçtiğimiz hafta merkez bankalarının genişlemeyi sona erdirme haberlerinin yanı sıra kripto paralarda meydana gelen sert hareketlerin etkisinde geçti. Yurtiçinde ise Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun odağın manşet enflasyondan çekirdek enflasyona çevrildiğini söylemesi dövizde yönü yukarı çevirdi. Dünya'da Ufuk Korcan imzasıyla yer alan yazıda, geçtiğimiz hafta piyasalarda yaşanan gelişmeler özetlendi. İşte o yazı
ABD borsalarında yönün aşağıya dönmesi Borsa İstanbul’da da son günlerde yaşanan yükseliş hareketini sona erdirdi. 27 Temmuz’da 1.342 puandan tırmanışa geçen BİST 100 Endeksi, 2 Eylül’de 1.485 puanı görmüştü. Ancak yurtdışından esen olumsuz havayla endeks yeniden 1.440 puanın altına indi.
Doların ateşi yükseldi
Delta varyantının küresel büyümeyi olumsuz etkileyebileceği ve parasal teşviklerin geri çekilebileceği beklentileri döviz piyasalarında da etkili oldu.
Küresel risk iştahının azalmasıyla dolar, diğer ülke para birimleri karşısında değer kazandı. İçeride ise Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun odağın manşet enflasyondan çekirdek enflasyona çevrildiğini söylemesi kurlarda yukarı yönlü hareketi destekledi. Piyasalarda faiz indirim beklentilerinin öne çekilmesiyle dolar/TL paritesi 8.28 seviyelerinden 8.50’nin üzerine doğru hareketlendi.
Kriptoda sert hareket
Salı günü Bitcoin’de yaşanan sert düşüş de kripto para piyasasını salladı. 21 Temmuz’da 29.300 dolar seviyelerinden tırmanışa geçen Bitcoin, 7 Eylül Salı günü 52.920 doları gördü. Yaklaşık 1.5 ayda yüzde 80’e yakın değer kazanan Bitcoin bir anda 42.843 dolara indi. Bitcoin’de yaşanan gerileme diğer kripto paralarda da panik satışlara yol açtı. Yaşanan bu hızlı geri çekilme akıllara nisan ayı ortasında başlayan ve temmuz sonuna kadar süren düşüş trendini getirdi. Yatırımcılar bir anda ‘yeni bir ayı piyasasına mı giriyoruz?’ sorusunu sormaya başladı.
Kripto paralar için kritik viraja girildi
Bitcoin’deki sert düşüşün ardından yeni bir düşüş trendine girildiğini söylemek için henüz erken. Ancak zorlu bir sürecin başladığı söylenebilir. Çünkü Türkiye’nin de üyesi olduğu Mali Eylem Görev Gücü’nün (FATF) kripto paralara yönelik yapacağı düzenlenmeler için geri sayım başladı. Ekim-kasım aylarında açıklanması beklenen bu düzenlemeler kripto paralar için kritik öneme sahip. Önümüzdeki günlerde bu düzenlemelere yönelik beklentilerin bir satış baskısı yaratması beklenmiyor. Hatta ekim-kasım aylarına kadar kripto paralarda yukarı yönlü hareketin hızlanarak süreceğini bekleyenlerin sayısı da oldukça fazla.
48 bin dolara dikkat!
Kısa vade için Bitcoin’in 48 bin dolar seviyesinin üzerine çıkıp çıkamayacağı önemli. Bu seviyenin üzerine kalıcı olarak çıkılamaması halinde 43 bin puan seviyeleri yeniden görülebilir.
Buranın altında ise bir diğer güçlü destek noktası 37 bin dolarda bulunuyor. Yukarı yönlü hareketlerde ise 48 binin üzerinde kalınması durumunda yükseliş 60-64 bin dolardaki direnç noktalarına kadar sürebilir. Daha yukarılarda ise 80 bin 100 bin dolar yeni hedefler. Bu noktada şu uyarıyı yapmakta yarar var. Kripto paralarda sert fiyat hareketleri yaşanabiliyor. Dolayısıyla toplam tasarruflarınızın küçük bölümüyle bu piyasalarda işlem yapmak gerekiyor.
Dolarda yükseliş sürecek mi?
Küresel gelişmeler ve Merkez Bankası Başkanı’nın açıklamalarıyla 8.50 seviyelerini test eden dolar/TL paritesinde 8.45 seviyesi önemli. Bu seviyenin üzerinde 8.50 önemli direnç noktası. 8.50 seviyesi üzeri fiyatlamalarda 8.56 ve 8.60 seviyesi bir sonraki direnç olarak takip edilebilir. Aksi takdirde, 8.45 seviyesi destek konumunda bulunuyor. Bu seviyenin altındaki diğer destek noktaları 8.40 ve 8.35’te. Özellikle Merkez’in faiz kararı kısa vadede kurlar üzerinde etkili olacak.
Borsada 1.413 puan önemli
Bankacılık hisseleri önderliğinde 1.475 puanın altına inen BİST 100 Endeksi’nde gözler hem global ekonomiye ilişkin gelişmelere hem de Merkez Bankası’nın 23 Eylül’deki faiz kararına çevrilmiş durumda. 22 günlük ortalamaya denk gelen 1.453 altında kapanış gerçekleştiren endekste satışların devamı halinde 50 günlük ortalamaya denk gelen 1.413 ve 1.400 seviyesi destek olarak izlenecek. BİST 100 endeksinde yükselişlerde 1.453, 1.470 ve 1.490 seviyeleri direnç, aşağıda ise 1.430 ve 1.413 seviyeleri destek olarak takip ediliyor.
Bitcoin'de yıl sonu hedefi 100 bin dolar
Bireysel kripto yatırımcıları neden zarar ediyor?
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Dolar alınmaz, borsa şişti oda alınmaz , altını bilemem. Şimdilik en güvenlisi faiz getirisi
Her hafta sanki bir şey olacakmış gibi haberler çıkıyor. Borsa İçin konuşursak Borsa bu dönemde en son yatırım aracı. Çünkü hisse fiyatları TL bazında da aşırı pahalı. Artı tüm dünyada kar Realizasyon konuşuluyor..
Bu aralar Dolar da Borsada geriler
Hareket yabancıların çıkması Hareket Ky in kaçması
Al al al Güçlü tut vs diyenler büyüklere hizmet ettiler. Ky hep kaybetti. Borsada örgütlü geniş çaplı manipülasyon var. Kandırmaca çöküşe neden olacaktır
Tv ler ekonomi programları kimi yatırım uzmanları bu dediğin manipülasyonun oyunculardır. Hep bir sebeple borsa şöyle olacak böyle olacak diye diye hiç nir şey olmadığı gibi o tavsiye kağıtları alanlar büyük paralar kaybettiler
İstediğin kadar bilanço vs de Yön aşağıya bakıyor. Para girişi olmadığından büyükler borsayı DÜŞÜRECEKLERDİR. Böyle yatay stabil kimsenin işine yaramaz
Borsalarda 1,5 yıldır ciddi hiç bir realizasyon olmadı. Bu durum aşağı yönlü sert hareketlenmelere sebep olabilir Dikkst
Borsalar gerilemeye devam edecek
20-21-22 haber akışların abakıyoruz. ABD de gözler... önemli açıklamala rile çalkantılar olabilir. Borsalardada olabilir. borsalar daha çok kaplumbaga kalıyor coınlere göre..
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (11:44)