E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisBorsa çetesinin 2011 karnesi---

Borsa çetesinin 2011 karnesi

Borsa çetesinin 2011 karnesi
31 Aralık 2011 - 10:18 borsagundem.com

Manipülatör, dealer ve brokerlardan oluşan vurguncular organize soyguncu çetesi gibi çalışıyor

Fiyat grafiklerine bakıldığında Gediz İplik, Uşak Seramik, Denizli Cam, Datagate, Desa, Mert Gıda ve IBTYO başta olmak üzere tüm hisselerde benzer operasyonların hayata geçirildiğini görmek mükkün! Kemer Country çetesi olarak bilinen ve organize soyguncu çetesi gibi çalışan grup, önce düşük fiyata hisseleri topluyor, sonra fiyatı yukarı çekebildikleri kadar çekiyor. Manipülatör dealer ve brokerlardan oluşan çete adeta örümcek gibi avlarını tuzağa düşürene kadar sabırla çalışıp bekliyorlar. Çete üyeleri Adana, Malatya, Gaziantep, İstanbul ve Londra’da konuşlanmış durumda. Kendilerine bağlı çalışan ve komisyon verdikleri yancı, dealerlar ve brokerlar aracılığıyla aracı kurumlarda yüklü hesabı bulunan müşterileri tespit edip onların üzerine gidiyorlar.
Tuzak şöyle işliyor; Çete, tuzağa düşüreceği kişilere önce bir hissede küçük miktarda para kazandırıyor. Komisyonunu da alıyor. Daha sonra asıl operasyon yaptıkları hissede alım yaptırıyorlar ve sonra büyük düşüş başlıyor. Yukarıda saydığım tüm hisselerin grafiğine bakın hepsinde çok sert düşüşler yaşandığını görecekseniz. 2 liradan 20 liraya kadar yükselip yeniden 2 liraya kadar düşen hisseler bile var. Hisse öyle düşüyor ki tam taban aşağı gittiği için kimse satış yapamıyor.
Dolandırılan kişiler üzerlerine geldiğinde ise çete üyelerinde hikaye hazır: “Biz de büyük zarar ettik. Patron satış yaptı. Hisse alan bir iş adamı ellerindeki hisseleri sattı, engel olamadık. Bizim de büyük zarımız var. Yabancılar satış yaptı. Daha öce kazandırdığımızda hiç sesin çıkmıyordu. Burası borsa bekle yeni bir iş yaparız orada zararını çıkarırsın…”
Borsada büyük para kazanmak hırsıyla bir servet kaybeden yatırımcı ise ilk başta büyük isyan etse de sonunda çaresiz bir şekilde çetenin söylediklerine inanıyor.
Çete üyesi dealerlar ise Türkiye’nin en büyük aracı kurumlarında çalışıyor.
Çetenin bir önemli ayağı da yurtdışında... Çetenin yöneticisi konumundaki Yahudinin kız kardeşi de Londra’dan organizasyona katılıyor. Londra’daki bazı fon yöneticilerine de komisyon karşılığı hisse aldırdıkları biliniyor. Ya da Londra üzerinden kendi hesaplarına bir miktar alım yaparak hissede yabancıların alım yapmış süsü veriliyor. Gediz İplik’te yabancı bir fon yöneticilerinin de dolandırıldığı biliniyor. Fortis’teki işlemlere bakıldığında her şey ortaya çıkacaktır.
Her operasyonda dolandıracak birilerini bulan ve büyük paralar kazanan Kemer Country çetesi, zaman zaman kendi ekipleri arasında da kavga yaşandığı görüntüsü vererek üzerlerine gelen yatırımcılardan kurtulmaya çalışıyorlar. Borsa tarihinin gelmiş geçmiş en büyük vurguncuları olarak gösterilen çete, 2011 yılında Gediz İplik, Uşak Seramik, Denizli Cam, Datagate, Desa, Mert Gıda ve IBTYO hissesinde milyonlarca liralık vurgun yaptı. Uşak Seramik’te oyun hala devam ediyor. Kemer Conutry çetesinin 2011 karnesi böyle, bakalım yeni yılda hangi hisselerde yatırımcılar tuzak kuracaklar. 
BORSAGUNDEM:COM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (39)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ŞABAN09 Ocak 2012 15:32

    başkan AVGYO HİSSELERİNDE NE İŞ VAR YAZSANA:)))

  • 01 Ocak 2012 12:16

    Burva da neler oluyor

  • bocek01 Ocak 2012 10:16

    TURK POLISI NE YAPIYOR TESKILAT KURULMUS HERKES ARPASINA RAZIMI GELIYOR HELAL OLSU NAPOLYONA PARAARA PARA PARAAAAAA

  • bocek01 Ocak 2012 10:14

    TURK POLISI NE YAPIYOR TESKILAT KURULMUS HERKES ARPASINA RAZIMI GELIYOR HELAL OLSU NAPOLYONA PARAARA PARA PARAAAAAA

  • BULU01 Ocak 2012 03:16

    Buarada turgut malatyalı imiş. malatya-antep-diyarbakır-kayseri il il gezermiş. % 50 komisyon istermiş. Mali polsilerimize duydurulur. BULU BULU İŞTE..

  • turgut31 Aralık 2011 23:42

    turgut beyin keyfi yerinde. teb bankasından eşi kanalı ile paralı kişilerin isimlerini adreslerini alıp her türlü pazarlamayı yapıp kazanç sağlıyor. iyi olmasında nasıl olsun. nasıl olsa mali polis bir şey yapmıyor diye 3 yıldır binlerce kişiyi dolandırmış. sence iyi olamaz mı bu şahıs?

  • zippo31 Aralık 2011 17:01

    turgut bey inş iyidirler.

  • Vehbi 31 Aralık 2011 16:01

    Anlamadığım nokta, adamlar başladıkları yerin bile altına getiriyorlar.. yukarı giderken grafiğin her noktasından alım yapanlar, aşağı basınca başladıkları yerin altına satıyorlar.. hacimsiz en dibe geliyor.. bunlar nasıl kazanıyor çözemedim...

  • 31 Aralık 2011 13:58

    yahu arkadaşlar bu çete nasıl bir çeteki borsagündem dergisi bile tanıyorda bunları devlet görmüyor.yıllardır hep deniliyor ama devletin sanki gücü yetmiycek şerefden yoksun bu insanlara ümüğünü sıksın bıraksın topunun...

  • semih31 Aralık 2011 13:55

    bu avrasyadaki milletin kanını emen kim yaw...bunla ilgili duyumu olan varmı??

  • Gökhan31 Aralık 2011 12:29

    Piyasaya attıkları son kazık da Krtek oldu. Onu da yazın lütfen..

  • KISAKES31 Aralık 2011 00:26

    BIZDE KENDILERINI MEMSA HISSELERINE BEKLERIZ;COK UYGUN FIYATTALAR;UCURSUNLAR BAKALIM.SAKA MAKADA BENCE SENEYE BU HISELERE GIREBILIRLER ONA GÖRE POZISYON ALIN.CÜNKÜ FIYATI COK DÜSTÜ SON BES YILIN DIBINDE CIKSITA SERT OLACAKTIR.

  • ziya30 Aralık 2011 23:44

    sıada samatmı var

  • asuman canatan30 Aralık 2011 17:15

    sayın editör su anlattıklarınıza inanıyorum ancak bu adamlar maşa ŞİRKET SAHİPLERİDE BU İŞİN İÇİNDE ONLARSIZ MANİPLASYON OLMAZ ASIL BU ŞİRKETLERİN SAHİPLERİNDEN HESAP SORMAK LAZIM. bu adamlar kudurmuş allah hepsinden bunun hesabını soracak çünki spk ve imkb yönetimleri bu işe karışmıyor ,yatırımcının tek koruyucusu allah

  • tekin30 Aralık 2011 17:07

    avgyo ve mepet hisseleride varmı bunların içinde:)))

  • dragon30 Aralık 2011 13:16

    Peki hangi kağıtta spek yok en sağlamı garanti bankası mı? nerde şimdi?

  • KIRIMLI 30 Aralık 2011 13:09

    Bu kadar yorum yazan değerli vatandaşlar, belli ki nasıl bir piyasanın içinde olduğunuzu öğrenmiş olmalısınız.Bundan sonra sadece derinliği olan ve patronlarının dürüst ve namuslu olduğu şirketlerde yatırım yapacaksınız değil mi ?Cevap hayır.Tabii ki yine bu adamların peşinden koşup yokmu abi alacak kağıt şeklinde yaklaşacaksınız..20 senedir değişmedi bu vatandaş ağlamaları biraz da siz dürüst olsanız nasıl olur acaba ?Bırakın çete işlerini alın elinize para yatırdığınız işle ilgili kitapları okuyun öğrenin.Bu ülkede hukuk her alanda tecelli etti de sermaye piyasalarındamı güdük kaldı ?Bırakın artık spk ya patronlara veryansın etmeyi çocuk gibi zırıldamayı..Hem patronlar işin içinde bizi çarpıyorlar diye bağırın hemde kağıdında işlem yapmayan piyasaya müdahil olmayan patrona kızın niye mal alıp desteklemiyor yükseltmiyor diye yok ya ne güzel İstanbul...

  • erruh8430 Aralık 2011 11:46

    ya onu bunu bırakında şimdi hangi hisseye gircekler onu öğrenmeye bakın yoksa para falan kazanamazsınız

  • izmir 3530 Aralık 2011 11:10

    ondan sonra da ky neden borsaya gelmiyor ? neden yastık altında onlarda değerler gizleniyor deniyor. Sn. IMKB başkanı buna bir çare bulamayacak mısınız ?

  • ky 30 Aralık 2011 10:59

    utpya patronu bu çeteyi kendi basına sollladı,3 5 yalan haber elindekı hisseleri tepeden sat...sonra bızde madur olduk dıye mılletin gazını al...

  • ky30 Aralık 2011 10:35

    tektu bir çok yatırımcıyı mahvetti

  • AMİN............................................30 Aralık 2011 10:06

    IŞYHO BU DURUMA DÜŞÜRENLERİN DE GELECEKLERİ,BUNDAN DAHA KÖTÜ OLSUN....

  • objektif30 Aralık 2011 09:28

    Ak enerji açıklama yaptı yıl sonuna kadar satış olucaktır diye! 1 yıl boyunca sattılar bu haberi geçen günlerde açıklma geldi satış işleminden vazgeçilmiştir diye! şimdi bunun adı manipülasyon değilde nedir? spk çok etkisiz kalıyor! belli kar dağıtımı yapılmadan yeni yatımmış bedel artırımıymış bilmem neymiş yasaklanmalı! şirket büyüyor ama küçük yatırımcı yerinde sayıyor! ak enerji 10 kat büyümüş ama kağıdın değeri 10 yıl öncesiyle aynı!

  • nihat g30 Aralık 2011 09:21

    aşağıda herkes bu hissede oynandı şu hissede oynandı diyor, maalesef borsamızda güvenebileceğimiz şirket bir elin parmaklarından daha az, hacı hoca diye gözümüzü kapatarak girdiğimiz senetler hepsinden sahtekar, insanlarda Allah kitap korkusu olsa zaten küçük yatırımcı bu durumda olmazdı, bunların tek suçlusu bu kurumları yönetenler ve kurumların basiretsizliği. bu yüzden ben yaklaşık 1 senedir imkbde oynamıyorum ve oynamam, yurtdışı az daha şerefli hiç değilse.

  • UTPYA30 Aralık 2011 09:06

    Utopyadakı vurgunu nedense kımse dıle getırmek ıstemıyor..Bu site özellikle AVGYO ve IBTYO INFO hisseleri ile haber değeri olmasa bile ilgileniyor.Yazı içinde bile diğer şirketlerin adı yazılıyrken özellikle IBTYO kodu ve buyuk harf şeklinde yazılmış. Siz site olarak küçük yatırımcıların gözü kulağı iseniz küçük yatırımcıların sorunlarına kulak vermeniz gerekmektedir.

  • teknolojı30 Aralık 2011 09:05

    ilgili kisilerin hala bulunamaması ilgin ? bilgisayarlarına-telefonlarına-baglantılı kısılerıne ulasıp çorap sokugu gibi bi isi cozmek devlet icin cok kolay bisi deıl mı? adam gibi birim kurup skp takıp etse ooo oo boyle bisiyi ortaya cıkarırdı

  • cemal mızıkacı30 Aralık 2011 03:58

    borusanda öyle,derinlik yok 4 sene bekledim beddua ederek çıktım

  • bitmiş30 Aralık 2011 01:50

    degerli yatırımcı arkadaşlar ben bir magdur olarak tek bir söylüyörum borsa bitti para başka enstümal arıyor bakın yeni düzenlemeler spk işini bozuyor artık tahta yapmak çok zor

  • ali haydar30 Aralık 2011 00:36

    asıl soygunu şirket patronları yapıyor cep to cep yasal hırsızlar

  • Erdeme30 Aralık 2011 00:25

    aynen katılıyorum bari en azından basharflerini verin su çetenin aktif elemanlarininda dealerimiz dostmu dusmanmi tahmin yürütelim

  • kemer country???29 Aralık 2011 23:41

    bu kadar bilgiyi buraya yazabiliyorsak kim olduklarını da yazalım, yoksa bir anlamı yok bunları belirtmenin. bu tür vurgunlar hep var ve bu şekilde cezanın yaptırım olarak uygulanmadıgı bir piyasada devam da eder. syg, kendi düşüncemdir

  • edip29 Aralık 2011 23:03

    ıyı guzelde a gurbu dıye aldıkda yok odur yok budur ne oldu kaç yıldan berı sureklı aşağıya bazen ınsan keşke dıyesı gelıyor

  • VESTEL VESTEL VESTEL29 Aralık 2011 21:41

    Güzel bir konuya değinmişsiniz tebrikler. Ancak soygunun büyüğünü şirket patronları yapıyor ve sizlerin bunu görmemesi mümkün değil. Kardeşim mesela VESTEL Elektronik son 10 yılda 35 milyar dolar ihracat yapmış,tek kuruş temettü vermediği gibi bu sürede endeks 4 kat giderken bu hisse 4 te 1'ine gelmiş. Şu saydığınız hisselerde dönen paranın 100 katı soygun sadece bu hissede olmuş . Allah aşkına bunu neden yazmıyorsunuz. Zorlu'dan mı korkuyorsunuz. Neden??Neden!!!

  • n asci29 Aralık 2011 21:31

    krtek 2010 2011 unuttunuz ama adamlar tamcete. bunlarda organize cete. savcı bunları ıcerı atsın hesap harektlerını ınceleseler hersey ortada.sadece azız yıldırıma mı guc yettı.polıs bunlarında telefonlarını dınlesın.ne bekliyor savcı emnıyet

  • Şahin 29 Aralık 2011 21:15

    mataşı unutmuşsunuz..

  • Sedat29 Aralık 2011 21:09

    Borsa uzun vade şirkete ortak olma yani karı paylaşma esasına dayanmalı. Bu nedenle hisse fiyat hareketlerinden kazanç umanlar kumar gibi kaybeder. Kara ortak olma amaçlı gerçek yatırım yapacaklar ise borsa bilgileri yoksa en garanti yöntem şu ki temettü veren yani yaptığı karı ortaklarıyla paylaşan ve F/K sı 8,9(sekiz veya dokuz, en fazla 10) veya daha düşük olan hisseleri seçsinler. Şu anda F/K sı 5 ve altında olanlar bile var. Uzun vadede(3-5-10 sene gibi) döviz, altın, faiz, gayrımenkul gibi bütün yatırımlardan en az %50 fazla kazanacakları garantidir.

  • EMEKLİ BORSACI29 Aralık 2011 21:04

    bu yazdıklarınızın çogu dogru bu pislikler mutlaka temizlenmeli.ancak bu yazdıklarınız devede kulak bu adamlar fügüran.BORSA PATRONLARIN KÜÇÜK HİSSEDARLARINI SOYMA MERKEZİ OLDU.siz diyebilirmisinizki usak seramik patronu bu işin içinde degil diyebilirmin mak takımın hadeksin memsanın ışıklar anbalajın meteksin patronları bu işin içinde degil bu işleri asıl patronlar yapıyor bu adamlarda onların uşakları .bedeli sermaye artırımıyla şirket birleşmeleri ile olanlara ne demeli.bu şirket patronları öyle azmışki onlara izin veren kurumlar uyuyor.tüm olanları savcılara yetkili kurullara anlatıyoruz anlamıyorlar .sanıyorlarki borsada 5 çapulcu bunları yapıyor UYANIN YETKİLİLER UYANIN SAVCILAR BURDA HALK PATRONLAR TARAFINDAN SOYULUYOR

  • VATANDAŞ29 Aralık 2011 20:38

    KEMER COUNTRY ÇETESİNİ ECZACIBAŞI HİSSELERİNEDE BEKLERİZ.BİZİM SPEK ANCAK SİNEK AVLIYOR AVLATIYOR.SANIRIM BÜLENT BEYİNDE İŞİNE GELİYOR HİSSELERİN DÜŞMESİ O YÜZDEN ÜZERİNİE GİTMİYOR YADA GİDEMİYOR.NİSAN SONU 7.16 DAN ALDIĞIMIZ KAĞIT BU GÜN 4.0 LARDA TUTUNMA MÜCADELESİNE GİRİYOR.NE DİYELİM YAZIK.GÜVENİPTE BUNLARA YATIRIM YAPANLARA.BÜLENT BEY UYUMAAAAA NE KADAR GÜVENİNİRLİĞİNİZ KALDI BU CAMİADA BİLMEM AMA ,HİSSELERİNİZE SAHİP ÇIKIN YADA ÇIKARIN.BAKIN İŞTE HENDEK İŞTE KEMERRRRR.

  • TALAZ KADİR29 Aralık 2011 20:35

    Akenr de aynı oyun oynandı,inceleyin anlaşılacaktır