E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa bugün baskıyla karşılaşabilir---

Borsa bugün baskıyla karşılaşabilir

Borsa bugün baskıyla karşılaşabilir
25 Şubat 2014 - 08:37 borsagundem.com

Bugün yurtiçinde tahvil ihaleleri ve Para Politikası Kurulu toplantı özeti takip edilecek

''Artan risk primine dikkat…
 
BİST 100 endeksi Pazartesi günü  64.377 – 63.664 seviyeleri arasında işlem görmüş ve yüzde 0.47 değer kazanarak 64.185 puan seviyesinden kapatmıştır. Bankacılık endeksi yüzde 0.50 değer kazanırken sanayi endeksi günü yüzde 0.65 alıcılı kapatmıştır.
 
Haftanın ilk işlem gününde Çin tarafında bankaların emlak piyasası kredilerin azaltacağı haberleriyle  Çin endeksi sert satış ile haftaya başladı. Çin tarafında açıklanan kredi haberleri ve Ukrayna’daki siyasi gerginliğin yumuşaması ile gelişmekte olan piyasalar da güne yatay başladı. Haftanın ilk işlem gününde ABD endeksleri, hisse bazlı hareketler ve FED’in tahvil alım azaltımına öngörülen şekilde devam edebileceği düşüncesiyle beraber sert bir şekilde yükseldi. Avrupa tarafında ise Almanya Ifo iş ortamı endeksi beklentileri karşılarken Euro Bölgesi yıllık çekirdek TÜFE ve Euro Bölgesi TÜFE aylık bazda beklentilere paralel geldi. Euro Bölgesi yıllık TÜFE ise yüzde 0.8 gelerek piyasa beklentilerinin az üzerinde kaldı. Güne satıcılı başlayan Avrupa endeksleri ilerleyen saatlerde toparlayarak günü alıcılı kapattı. ABD endekslerindeki iyimserlik Avrupa endekslerine de yansıdı.
 
ABD endekslerinin rekor seviyelerde kapanmasından sonra bu sabah da Asya piyasalarının alıcılı olduğunu görüyoruz. Çin tarafında ise Çin Merkez Bankası’nın düzenli değerlenmeye son vererek spekülatörleri etkisiz hale getirmek istediği spekülasyonu ile yuan 22 ayın en sert düşüşünü yaşadı. Gelişmekte olan ülke piyasalarında bu sabah itibarıyla karışık seyir gözlenirken, ABD endeks vadelileri ise yatay açılış yapmış görünüyorlar.
Yurt içinde ise karışık bir seyir hakimdi. Güne yatay başlayan endeks, ilerleyen saatlerde hem Ukrayna’daki iyimserliğin artması, tahvil faizlerinin ilerleyen saatlerde gerilemesi ve ABD seansının olumlu açılması ile pozitif etkilendi. Güne yatay başlayan endeks ilerleyen saatlerde yönünü yukarı doğru çevirdi. USDTRY cephesinde ise, seans kapanışından sonra artan risk primi nedeniyle yukarı hareket gözlendi. Parite 2,2000 seviyesi üzerinde tutunuyor.
 
Bugün yurtiçinde tahvil ihaleleri ve Para Politikası Kurulu toplantı özeti takip edilecek. Yurtdışında ise Almanya GSYH, İngiltere BBA mortgage onayları, ABD S&P/Case Schiller ev fiyatları endeksi ve tüketici güveni verileri izlenecek.
 
Dün 64.000 bandının üzerinde kapanış gerçekleştiren endeks, açılıştan sonra bu seviyenin altında kalması halinde satış baskısıyla karşılaşabilir. Bu durumda 63.000 ve 61.500 bantları hedeflenebilecek seviyeler olarak görünmektedir. 61.500 desteğinin aşağı yönlü kırılması halinde ise 59.000 seviyesinde dip yapma olasılığı görünmektedir. Endekste 64.500 seviyesi üzerinde tutunma gerçekleşmedikçe satışların etkili olması beklenebilir.''
ALB MENKUL ARAŞTIRMA

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)