E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa 72 binin altında---

Borsa 72 binin altında

Borsa 72 binin altında
13 Eylül 2013 - 16:44 borsaningundemi.com

Borsa İstanbul 100 Endeksi, artan satış baskısıyla 72 bin puanın altına geriledi

Borsa İstanbul (BİST) 100 Endeksi (XU100) ikinci seansta artan satış baskısıyla yüzde 1,3 kayıplı seyrediyor. Endeks 71 bin 737 puana gerilerken bankacılık endeksi ise XBANK yüzde 1,34 kayıpta.
Dün ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Cenevre'de bir araya geldikten sonra yaptıkları basın açıklamasında, Kerry'nin açıklamaları Suriye'ye olası operasyon tedirginliğini artırdı.
Kerry'nin görüşme sonrası yaptığı basın açıklamasında "Suriye rejiminin verdiği sözler bize göre yeterli değil. Rusya'nın planı zaman kısıtlamasına uyularak uygulanmalı ve eğer uygulanmazsa sonuçları olmalı" ifadelerini kullanması piyasaları negatif etkilerken, görüşmelerin devam edecek olması bu negatif etkiyi sınırlıyor.
Bugün haftanın son işlem günü olması nedeniyle hafta sonu riskini almak istemeyen yatırımcıların satışlarının etkili olabileceğini belirten analistler, BİST 100 endeksinin 72 bin ve 71 bin 500 seviyelerinin destek olarak takip edileceğini ve Suriye'yle ilgili gelişmelerle ABD'de açıklanacak perakende satışlar verisinin izleneceğini kaydediyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail14 Eylül 2013 21:51

    wav suriyeyi anladım ama bunlar fed cok önemli dediler ama şimdide diyorlar suriye önemli bunlar nasıl ekonemisya ya savaş borsayı düşürür yada fet birisi daha etkili olması lazım demi

  • kadir13 Eylül 2013 17:36

    bu borsa dikiş tutmuyor bıktık artık ya.küçük yatırımcı niye gelmiyor dıyorlar.her gun ınsanın parasını çalıyorlar.