E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa 70 bine geriler mi---

Borsa 70 bine geriler mi

Borsa 70 bine geriler mi
30 Eylül 2013 - 09:27 borsaningundemi.com

Global borsa endekslerinde görülen satış baskısı nedeniyle Borsa İstanbul'un da bu hafta satıcılı bir seyir geçirmesi beklleniyor

"İtalya’da 5 Bakanın istifa etmesi, Başbakan Letta’nın Çarşamba günü güven oylamasına gidileceğini açıklaması ve ABD’de hükümetin kapanma riski nedenleriyle BIST-100’ün bugüne hafif satıcılı olarak 74.174 puan civarından başlangıç yapmasını bekliyoruz.
    Zayıf ve karışık gelen makro verilerin yanı sıra ABD’de bütçeye ilişkin anlaşmazlıkların hükümetin kapanmasına neden olacağı endişeleri geçen haftanın ana konusu oldu ve bu kapsamda global borsa endeksleri haftayı kayıplarla tamamladı. Yurtiçinde TL’nin değer kaybı, faizlerdeki yükselişin yanı sıra yurtdışı piyasalardaki negatif hava BİST-100 endeksinin daha fazla negatif ayrışarak haftalık bazda değer kaybını %4’e taşıdı.
Yeni haftaya başlarken, negatif haber akışının yine yükselişe geçtiğini görmekteyiz. Bu kapsamda, hafta sonunda İtalya’da Berlusconi’nin partisinden 5 bakanın istifa etmesi, Başbakan Letta’nın Çarşamba günü güven oylamasına gideceğini açıklaması, Berlusconi’nin milletvekilliğinin düşürülüp düşürülmeyeceğinin Cuma günü Parlamento’da görüşülecek olması, 1 Ekim’de başlayacak yeni mali yıl öncesinde bütçenin onaylanmaması nedeniyle hükümetin kapanması riski bu hafta global borsa endekslerinin yüksek bir ihtimalle satış baskısı altında kalacağını gösteriyor. Bu nedenle, gösterge endeksin hafta içinde 72.500 ve 70.000 desteklerine kadar gerileme riski olup, yeni pozisyon açılmasını tavsiye etmiyoruz."
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)