E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoğa piyasasının itici gücü bilançolar olacak---

Boğa piyasasının itici gücü bilançolar olacak

Boğa piyasasının itici gücü bilançolar olacak
03 Temmuz 2024 - 11:21 borsagundem.com

Yıl boyunca güçlü bir performans gösteren ABD hisse senetleri ralliye devam etmek için aradığı kıvılcımı bilançolarda bulabilir. LPL Financial’a göre bilançolar borsalarda olası bir geri çekilmenin ertelenmesini sağlayacak

BORSAGUNDEM.NET – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında yaklaşan bilanço sezonunun güçlü olması bekleniyor. LPL Financial’a göreyse önümüzdeki birkaç ay içerisinde 2024’ün ikinci yarısında dair büyüme tahminlerinin artmasını beklemek çok fazla şey istemek anlamına geliyor olabilir.

MarketWatch’un haberine göre LPL Financial’ın Baş Borsa Stratejisti Jeff Buchbinder borsaların muhtemelen yılın ikinci yarısında yapay zeka kaynaklı bir çatırdama görmeyeceğini söyledi. Buchbinder ABD borsalarının gösterge endeksi S&P 500 için, “Güçlü bilanço haberleri büyük ihtimalle halihazırda geciktirdiğimiz geri çekilmeyi erteleyebilir” açıklamasında bulundu.

LPL Financial’ın bu hafta yayınlanan araştırma notuna göre büyük teknoloji hisseleri tekrar S&P 500’ün bilanço büyümesine büyük katkı sunacak. Ancak analistler piyasanın geri kalanının da bu büyümeye katılacağını öngörüyor. Örneğin hisse başı kazançtaki büyümenin muhtemelen sağlık, finans, enerji ve kamu hizmetleri gibi sektörlerden gelebileceği belirtiliyor.

İkinci çeyrek bilanço sezonu bu ayın ortalarında büyük Wall Street bankalarının raporlarıyla başlayacak. JPMorgan Chase, Citigroup ve Wells Fargo bilançolarını 12 Temmuz’da açıklayacak. LPL Financial’a göre analistlerin konsensüs tahmini S&P 500’ün ikinci çeyrek hisse başı kazanç (EPS) büyümesinin yıllık bazda %9,2 artacağı yönünde.

Butchbinder MW’deki açıklamasında EPS büyümesinin çeyrek için çift haneli rakamlara yükselmesini beklediğini söyledi: “2021’in dördüncü çeyreğinden bu yana ilk kez çift haneli bir bilanço sezonu ciddi biçimde olası görünüyor.”

FactSet verilerine göre S&P 500 2024’ün ilk yarısında %14,5 yükselmesinin ardından temmuz ayında da yükselişini devam ettirdi.

Buchbinder, “Böylesine güçlü bir ilk yarının ardından hisse senedi değerlemeleri yükselirken bu getirileri korumak ve hatta üzerine yenilerini eklenin anahtarı bilançolar olacak. Bizim düşüncemiz bir geri çekilmenin geciktiği yönünde. Dipten almak isteyen yatırımcılar beklemeliler ancak önümüzdeki altı hafta bilanço sonuçları bu fırsatı vermeyebilir” uyarısında bulundu.

Borsa uzmanı “Süper Altılı” olarak adlandırdığı Alphabet, Amazon, Meta, Microsoft, Nvidia ve Apple hisselerinin S&P 500’ün ikinci çeyrekteki bilanço büyümesine önderlik edeceğini öngörüyor. Buchbinder 2025’e kadar devam eden bilanço büyümesindeki genişlemenin uzun bir süreç olacağını ve büyük sermayeli teknoloji hisselerinin bu yılın ikinci yarısında da itici güç olmaya devam etmesini beklediğini söyledi.

Buchbinder, “ABD’nin kurumsal şirketlerinin 2024’ün ikinci yarısında ne kadar bilanço artışı sağlayabileceğini ölçmemize yardımcı olması için bilanço sezonu boyunca şirketlerin rehberliklerini yakından izleyeceğiz. İstikrarlı ancak muhteşem olmayan bir ekonomi ve yapay zeka teknolojilerine devam eden yatırım göz önüne alındığında şirket yöneticilerinin beklentilerini çok fazla düşürmeleri pek olası değil” açıklamasında bulundu.

Borsa uzmanı bu yaz için hisse senetlerinde bir noktaya kadar geri çekilme bekliyor. Ancak Buchbinder bilanço haberleri sonucu ağustos ayına kadar bir düşüşün ortaya çıkmayabileceği konusunda da uyarıyor.

Tarihsel veriler borsada yüzde 10’luk yükselişe işaret ediyor

 

Powell'ın konuşması doları zayıflattı

 

Citi: Çin ekonomide artan önlemler alacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)