E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBofA’dan sürpriz ‘boğa’ öngörüsü---

BofA’dan sürpriz ‘boğa’ öngörüsü

BofA’dan sürpriz ‘boğa’ öngörüsü
21 Eylül 2023 - 14:46 borsaningundemi.com

Borsalara dair ayı piyasası algısı güçlenirken BofA’dan konsensüs beklentilerin dışında bir tahmin geldi. BofA Baş Stratejisti Savita Subramanian boğa piyasası öngörülerini 5 argümanla destekledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bank of America ABD borsaları için gösterge niteliğindeki S&P 500 Endeksi için yıl sonu hedef fiyatını 4.300 puandan 4.600 puana taşıdı. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu rakam S&P 500’ün şu anki seviyesinden %3 yükseleceği anlamına geliyor. Banka analistleri endeksin 4.700 puana kadar ulaşabileceğini söyledi.

BofA Hisse Senetleri Baş Stratejisi Savita Subramanian’ın boğa piyasası yorumları küresel piyasalarda petrol fiyatlarının daha da yükseleceğine dair endişeler, artan enflasyon ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikasına dair belirsizlik döneminde geldi. S&P 500 Endeksi temmuz ayı sonundaki 52 haftanın en yüksek seviyesinden %3’ün biraz üzerinde geriledi.

Subramanian çarşamba günü yaptığı açıklamada ABD ekonomisinde yıl başından beridir beklenen resesyonun önlendiğine dikkat çekti. Ancak ünlü borsa uzmanı hisse senetleri etrafında bir ayı piyasası altyapısının da ortaya çıktığını söyledi. Subramanian, “Orta ve büyük sermayeli hisse senetleri için ayı piyasasından çok daha fazla boğa piyasası öngörüyorum. Ve ilginç olduğunu düşündüğüm asıl konu her geçen gün yeni bir ayı piyasası anlatısının ortaya çıkmasıdır” dedi.

Subramanian yatırımcıların artan endişelerine rağmen iyimse olmak için çok fazla neden görüyor. Insider’ın haberine göre BofA baş stratejisti bu nedenleri 5 başlık altında topladı:

1. Üretkenlik ve verimlilik

Ünlü borsa uzmanı yapay zeka teknolojilerindeki son dönemde görülen yükselişin şirketlerdeki verimlilik artışıyla olan ilişkisine dikkat çekti:

“Yapay zeka teknolojileri biraz da otomasyonun, doğru ölçeklendirilen istihdamın ve on yıl boyunca mali mühendislikle büyütülen bilançolarla sürdürülen ücret enflasyonu teşviklerinin sonucudur. Üretkenlik muhtemelen özkaynak risk primlerini daha düşük hale getirecektir. 80’lerin ortalarından 2008’e kadar işgücü verimliliği yıllık %15 toplam getiri gördü, reel oranlar ortalamaları %3,4’teydi ve hisse senedi risk primleri düştü. Eski ekonomi, verimsiz şirketler teknoloji ve büyüme odaklı sektörler kadar fayda sağlayabilirdi ancak bu temayı zengin bir şekilde fiyatlandıramadılar.”

2. Devamlılık riskleri

Subramanian genel piyasa algısının aksine büyük sermayeli şirketlerin tahvillere göre piyasalardaki değişikliklere uyum sağlama konusunda dayanıklı olduğunu belirtiyor:

“Sabit getirili varlıklarda süre sabittir. Ancak şirketler tıpkı Meta’nın ilk çeyrekte yaptığı gibi daha yüksek faiz oranları karşısında özkaynak sürelerini düşürebilir, maliyetlerini düşürebilir ve büyük bir hisse geri alımı yoluyla nakdi geri getirebilir. Teknoloji şirketlerinin bu tasarruf özellikleri şirketlerin büyüme hisselerinden nakit getirisi hisselerine geçmesini sağlayabilir.”

3. ABD imalat sanayindeki ‘rönesans’

BofA baş stratejisti yapay zeka teknolojilerinin yükselişiyle yerel altyapı ve yerinde üretim modellerinin de gelişmekte olduğunu söyledi:

“Yeni teknoloji araçlarını destekleyebilmek için gereken sınıra yakın üretim, düşük harcama, ekonomik teşvikler ve altyapı yatırımları son dönemde yükselişe geçti. Ne yazık ki üretime yatırım yapmak için on yılımızı harcadık. Ancak şebekeleri, altyapıyı ve bu yapay zeka patlamasını desteklemek için ihtiyaç duyduğumuz tüm harcamaları bir düşünün.

4. Olumlu sürprizlere hâlâ yer var

Subramanian kurumsal bilançolar için pozitif yönlü güncellemeler olabileceğine işaret etti:

“Hisse senetleri beklenen büyümeyi satın aldı ancak sürprizlere de tepki verdi. Makro göstergeleri, BofA analist göstergelerini ve kurumsal bilanço öngörülerini kullanarak bilanço revizyon oranımızı sürprizlerin en olası görüldüğü bir okuma ile değiştiriyoruz. Geçen yılki göstergeler hedefleri tutturamadı ve arından 2023’ün ilk çeyreğinde beklentileri aştı. Son dönemde bilançolar ılımlı olsa da nötrden pozitif bölgeye doğru taşınıyor.”

5. Herkes hisse senetlerinden nefret ediyor

Ünlü borsa uzmanı borsalara yönelik karamsarlığın hisse senetlerine yönelik beklentileri düşürdüğüne işaret etti. Subramanian özellikle orta büyüklükte sermayeli hisse senetlerinde fırsatların görüldüğünü belirtiyor:

“Hisse senetlerine yönelik algı boğa piyasasından çok ayı piyasası yönünde. Satış yönü göstergelerimiz son 12 aydır +%15’i işaret ediyor. S&P 500 konsensüs büyüme beklentileri neredeyse tüm zamanların en düşük seviyesinde ve bir dönem muhteşem 7 hissesine dair %15 beklentileri, uzun vadede %5,7 büyüme beklentileri tüm zamanların en düşük seviyesinde. Her beş fondan birinin yönetimi altındaki varlıkların %40’ından fazlasını teknoloji, medya ve telekom sektöründen hisselere yatırıyor. Ancak ortalama Hisse senetleri için portföy ağırlıklarını %16 azaltıyor.”

Subramanian Wall Street borsalarındaki potansiyel bir ralliden yararlanmak için dev sermayeli şirketler yerine orta ölçekli sermayeleri olan şirketleri tercih eden eşit ağırlıklı S&P 500 Endeksi fonlarına odaklanılmasını tavsiye etti.

Faiz kararı sonrası piyasalarda son durum

 

Vanguard: Fed 3 kez daha faiz artırabilir

 

BofA Başkanı’ndan AI uyarısı: Dotcom krizini unutmayın

 

BofA: Yatırımcılar teknoloji hisseleri almaya devam ediyorlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)