E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBoE Başkanı Bailey'den enflasyon açıklaması---

BoE Başkanı Bailey'den enflasyon açıklaması

BoE Başkanı Bailey'den enflasyon açıklaması
24 Ekim 2024 - 07:38 borsagundem.com

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, ülkesinin düşük enflasyona henüz güvenemeyeceğinin altını çizdi. Bailey, “Bu dezenflasyon hikayesi bizi sürekli bir düşük enflasyona götürecek mi?” diye sordu

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Başkanı Andrew Bailey, İngiltere'nin hala daha düşük enflasyona güvenemeyeceğini söyledi.

Bailey Washington'da yaptığı açıklamada, enerji ve gıda fiyatlarındaki dalgalanmaların ve küresel salgının ardından ülkenin işgücü piyasasındaki olası bir yapısal değişimin enflasyonu daha uzun süre yüksek tutabileceğini ve faiz belirleyicilerinin kararlarını etkileyebileceğini söyledi.

Enflasyonun önümüzdeki çeyreklerde izleyeceği yolla ilgili soru işaretlerinin devam ettiğini belirten ve enerji, gıda ve genel olarak mal fiyatlarındaki dalgalanmalara işaret eden Bailey, “Bu dezenflasyon hikayesi bizi sürekli bir düşük enflasyona götürecek mi?” diye sordu.

Bailey, Covid-19 salgınının Birleşik Krallık işgücü piyasasında kalıcı yapısal değişikliklere yol açmış olabileceğini de sözlerine ekledi.

BoE Başkanı bu ayın başlarında yaptığı açıklamada, enflasyon haberlerinin olumlu olması halinde bankanın faiz oranlarını düşürme konusunda “biraz daha agresif” olabileceğini söylemiş, ancak daha önce politika yapıcıların borçlanma maliyetlerini düşürmek için acele etmeyeceklerini vurgulamıştı.

İlaç fiyatlarında euro kuru #,5 arttırıldıİlaç fiyatlarında euro kuru #,5 arttırıldı

 

Japonya Maliye Bakanı: Yendeki zayıflığı dikkatle izliyoruzJaponya Maliye Bakanı: Yendeki zayıflığı dikkatle izliyoruz

 

ABD'de seçim yarışında Trump öne geçtiABD'de seçim yarışında Trump öne geçti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)