E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBMGK'da Türkiye'yi kınama oylaması: ABD ve Rusya'dan veto---

BMGK'da Türkiye'yi kınama oylaması: ABD ve Rusya'dan veto

BMGK'da Türkiye'yi kınama oylaması: ABD ve Rusya'dan veto
10 Ekim 2019 - 21:27 borsaningundemi.com

BMGK'da, Barış Pınarı Harekatı'nı kınama oylamasında 6 ülke Türkiye'nin aleyhine oy kullanırken, ABD ve Rusya kınama kararını veto etti

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK), Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturmak için başlattığı Barış Pınarı Harekâtı'nı kınama oylaması yapıldı. ABD ve Rusya, BM Güvenlik Konseyi'nin Türkiye'yi kınama kararını veto etti.

Almanya, Belçika, Polonya, Fransa, Britanya, Estonya Türkiye'ye Suriye'deki tek taraflı askeri hareketlerini sonlandırma çağrısı yaptı ve harekâtın Türkiye'nin mevcut güvenlik kaygılarına cevap olmayacağını söyledi. ABD ve Rusya ise ortak kınama metnine katılmayarak toplantı sonrası kendi açıklamlarını yaptı.

"ABD bu operasyonu hiçbir şekilde onaylamadı"

ABD'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Başkanın da söylediği gibi ABD bu operasyonu hiçbir şekilde onaylamadı. Trump, bölgedeki Kürtlerin ve dini azınlıkların korunmasının, ayrıca insani bir kriz çıkmamasının onların sorumluluğu olduğunu vurguladı. Türkiye şimdi tutuklu IŞİD savaşçılarının hapiste kaldığından emin olmaktan ve IŞİD'in hiçbir şekilde tekrar ortaya çıkmamasından da sorumludur. Kurallara göre oynamamanın, hassas nüfusu koruyamamanın, IŞİD'in bu durumdan faydalanamayacağının garantisini verememenin sonuçları olacaktır."

Rusya: Türkiye'ye tek taraflı ordu hamlesini durdurması için çağrı yapıyoruz

Rusya'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye'nin kuzeydoğu Suriye'de yaptığı askeri operasyondan derin endişe duyuyoruz. Türkiye'ye tek taraflı ordu hamlesini durdurması için çağrı yapıyoruz, çünkü bunun Türkiye'nin güvenlik endişelerini çözeceğine inanmıyoruz. Bölgede yenilenen düşmanlıklar istikrarı daha da bozacaktır, sivillerin çektiği acıyı arttıracaktır ve daha çok kişinin yerinden olmasına sebep olacaktır. Bu da Suriye'de ve bölgede daha çok sığınmacı anlamına gelmektedir."
Ayrıntılar geliyor...

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)