E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
ABD Temsilciler Meclisi üyesi Warren Davidson, kripto para birimleri ve blockchain teknolojilerinin siber güvenlik tehditleri mücadelesinde ve geleneksel finans endüstrisindeki prosedürler ile çeşitli süreçlerin geliştirilmesinde etkin bir şekilde kullanılabileceğine dikkat çekti.
ABD merkezli birçok banka, 10 Nisan’da Finansal Hizmetler Komitesi’nin de yer aldığı Temsilciler Meclisi etkinliğinde, kriz sonrası dönemde finans endüstrisinin durumu ve kripto para birimleri ve blockchain teknolojileri ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Söz konusu etkinlikte konuşan Davidson, blockchain teknolojisine yönelik inancını yinelerken, bunun yanında ABD’nin söz konusu endüstri için uygulanabilir bir yönetmelik oluşturmada diğer ülkelerin gerisinde kaldığına dikkat çekti.
Geçen ay JPM Coin ismiyle kripto para birimleri endüstrisine adım atan JP Morgan CEO’su Jamie Dimon da kripto para birimlerine yasalara uygun bir şekilde yaptırım uygulandığı takdirde bankanın dijital varlıkları destekleyeceğini söyledi. Dimon, önceki açıklamalarında kripto para birimleri ve blockchain teknolojilerini eleştirmiş ve kripto para birimlerinin “dolandırıcılıktan” başka bir şey olmadığını belirterek söz konusu teknolojinin devletlerin “çöküşüne” neden olacağını söylemişti.
Dimon’ın yanında New York Mellon Bankası CEO’su Charles Scharf da kripto para birimleri konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti:
“Kripto para birimleri çok yeni bir teknoloji ve şu an gerçek değere sahip bir para birimi olarak kullanılması gündemde henüz yer almıyor, biz de bu sebeple bu teknoloji ile ne yapmak istediğimize karar vermeye çalışıyoruz. Kara para aklama eylemleri ve Müşterini Tanı (Know Your Customer / KYC) uygulamaları, sorun yaşadığımız iki ana başlık.”
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (14:26)