E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBitmeyen daireler tavan yaptı ---

Bitmeyen daireler tavan yaptı

Bitmeyen daireler tavan yaptı
20 Eylül 2012 - 20:57 borsagundem.com

Burası öyle bir proje ki… Mahkeme iptal ediyor, inşaat sürüyor, evler fiyatlanıyor

Romanlardan istimlak tehdidiyle metrekaresi 500 liradan 15-50 bin TL arası rakamlarla satın alınan dairelerin yerine inşa edilen ve yapımı süren dairelerden 116 metrekarelik bir daire “İstanbul’un göbeğinde villa” sunumuyla, 950 bin liradan satışta. Projenin geleceğine dair belirsizlik eski-yeni sakinleri birlikte mağdur ederken, yeni binalar için emlakçılara verilen satış ilanları 450-500 bin liradan başlıyor.
İngiliz The Guardian gazetesine haber olan Sulukule’deki rant, rekor bir satış ilanıyla yeniden gündemde. Guardian’da yoksul Romanlardan istimlak tehdidiyle belediyenin belirlediği metrekaresi 500 lira rayiç bedelden belediyeye ve aracılara satmaya zorlanan binaların yerine yapılan yenileriyle bölgede ev fiyatlarının 10 kat arttığı vurgulanmıştı.
Son olarak bir emlak sitesine verilen satış ilanı bu fiyatın 20’ye katlandığına işaret ediyor. Mahkemenin başladıktan 4 yıl sonra iptal ettiği projede Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun katılımıyla yeni sakinleri için kura çekimi yapılan Sulukule’de 116 metrekarelik, yapımı halen süren bir dairenin 950 bin liradan satışa çıkarılması şaşkınlık yarattı. Proje dahilindeki dairelerin yerlerine yapıldığı eski evler Romanlardan 15 ile 50 bin lira arasında değişen rakamlardan satın alınmıştı. (Hürriyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • briffa25 Ocak 2013 13:40

    çöplüğün içindeki villaya 1 milyon veren akla şaşarım, bi gidin de görün nasıl bi mezbelelik, ALLAH bu insanlara akıl fikir versin. Neticede birisinin elinden zorla alınan mal kıymetli olur, hele buna devlet çanak tutarsa daha kıymetli olur. Orda oturcağıma dağın başında otururum daha iyi..

  • zkutluca23 Aralık 2012 01:40

    sulukule istanbulun göbeği sayılır ee markalı planlı projeli konut istanbulun hangi bölgesine yapılırsa değeri 10 kat artar.çöplüğüyle meşhur halkalıda havuzun etrafına yapılmış binalar boğaziçi yalısı diye gerçek yalı gibi millete 1 milyon dolardan kaskallanıyor..efendim internete girip şöyle bir yalı alayım diye arama yaptığımda ekran halkalıdaki yalılarla doluyor.halkalı nire istanbul boğazı nire.peh peh peh halkalıdaki havuz kenarındaki evler boğaziçi yalısıymış....

  • BORÇ BORÇ ye ye 26 Eylül 2012 23:41

    İnşallah büyük bir kıriz çıkarda eteklerinin nasıl tutuştuğunu görmek isterdim çünkü bedava yaşıyoruz paran yokmu git her hangi bir bankaya sana hemen kıredi açsınlar .

  • oflu21 Eylül 2012 09:00

    su anki hükümetin yaptığı en iyi iş, güçü olmıyan insanların elinden arsalarını almak,kendi yandaşlarına beskeş cıkmek,burada o oldu.