E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Dün 54.000 dolar civarında seyreden Bitcoin, Elon Musk'ın Tesla araçların artık Bitcoin'le alınabileceğini açıklamasıyla 57.000 doların üzerine tırmanmıştı. Ancak Bitcoin bu seviyede tutunamadı. Bu sabah itibarıyla 52.940 dolara geriledi. Son 24 saatteki düşüşü yüzde 3'ü aştı.
Bitcoin Fed Balkanı Jerome Powell'ın kripto paraları spekülatif ve volatil olarak nitelemesinin ardından pazartesi günü 58.000 dolardan 53.000 dolara gerilemişti.
Son 24 saat içinde 52,129.25 ve 57,262.38 dolar arasında dalgalanan Bitcoin, yüzde 4.08 düşüşle 52,622.37 dolara gerilerken, birimin haftalık kaybı yüzde 10.46 olarak hesaplandı. Bitcoin'in toplam piyasa hacmi de, yaklaşık 31 milyar dolarlık düşüşle 982.61 milyar dolara inerek, 1.0 trilyon doların altına geriledi.
Kripto para piyasalarının ikinci büyük birimi Ethereum da son 24 saatte yüzde 6.17 düşüşle 1,586.64 dolara gerilerken, haftalık kaybı yüzde 13.54 düzeyindeydi; birimin piyasa hacmi de 182.75 milyar dolara geriledi.
Kripto para piyasalarının üçüncü büyük birimi Tether ise son 24 saatte yüzde 0.01 artışla 1.00 dolara yükselirken, haftalık kazancı yüzde 0.23 düzeyindeydi; birimin Piyasa hacmi de 40.33 milyar dolara yükseldi.
İLK KEZ 15 ŞUBAT'TA 1.5 TRİLYON DOLAR SINIRINI AŞMIŞTI
Tüm piyasalarda toplam piyasa hacmi de, yaklaşık 68 milyar dolarlık düşüşle 1 trilyon 633 milyar dolara geriledi. Kripto para piyasalarına yönelik kurumsal ilginin artmasının ardından yaşanan hızlı tırmanışla, toplam piyasa hacmi ilk kez 7 Ocak'ta 1.0 trilyon dolar ve ilk kez 15 Şubat'ta 1.5 trilyon dolar sınırını aşmıştı.
Kripto para piyasalarındaki kâr satışlarının etkisiyle, son 24 saatte en yüksek hacimli 100 birimden 87 birimin değeri düşerken, düşenlerden dokuz birim de ilk 10 birim arasındaydı.
Toplam 8,937 kripto para biriminin işlem gördüğü 36,986 piyasadaki toplam Piyasa hacminin yüzde 60.1'ini Bitcoin, yüzde 11.2'sini de Ethereum oluşturuyordu. Tüm piyasalarda 24 saatlik işlem hacmi de yaklaşık 31 milyar dolarlık artışla 128 milyar Dolar düzeyindeydi.
Bittrt Araştırma Müdürü Helin Çelik, piyasa değerlendirmesinde, şöyle dedi:
"XRP yatırımcıları, XRP’nin kripto para borsalarında listelenmesi için kampanya başlattı. İnternet üzerinden başlatılan kampanya, SEC’in davası nedeniyle XRP’yi liste dışı bırakan borsaları kapsıyor. "RelistXRP (XRP'yi yeniden listeleyin)" hashtag’inin Hollandda’da gündem olduğu açıklandı.
Çin’in dijital yuanı ilk defa iki şirket arasında ödeme yöntemi olarak kullanıldı. Çin’in Dalian şehrinde yapılan işlem iki enerji firmasını kapsıyor. İşletmeler arasında dijital yuanın kullanılmasının ise hızı ve verimliliği etkileyebileceği düşünülüyor. Ancak, anonimlik konusu hala çözümlenebilmiş değil. Çin’in dijital yuan sayesinde işlem detaylarını görebileceği konuşuluyor.
Nandan Nilekani, Hindistanlıların kripto paralara “varlık sınıfı” statüsünde sahip olmaları gerektiğini açıkladı. Ünlü milyarder, kripto paraları değer deposu olarak görüyor ve küçük ve orta işletmelerin Bitcoin kullanmalarına izin verilmesi gerektiğini düşünüyor. Hindistan Merkez Bankası, kripto paraları yasaklamaya çalışıyor, ancak ülkede önemli tutan isimler bu konuda farklı ataklar beklediklerini dile getiriyor.
IOTA Vakfı Kurucu Ortağı ve CEO'su Dominik Schiener yaptığı açıklamada kripto para biriminin kendini yeniden keşfettiğini söyledi .CEO açıklamalarında, IOTA için, 'O kadar değişti ki, geliştiricileri pratikte yeni bir proje hakkında konuşacaklar. Ayrıca IOTA’nın En son güncellemesi olan Firefly cüzdanını kripto depolama, takas, ticaret, NFT barındırma vb hedeflere ulaşmak için tasarlandı' dedi."
Musk duyurdu: Artık Bitcoin ile Tesla satın alabilirsiniz...
Powell: Kripto para birimlerini spekülasyon aracı olarak görüyorum
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
parayı ertesi gün göremezsek kime başvuracağız :D
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:46)