E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıBitcoin'de kısa pozisyonlar fırladı---

Bitcoin'de kısa pozisyonlar fırladı

Bitcoin'de kısa pozisyonlar fırladı
07 Haziran 2021 - 16:52 borsagundem.com

Kısa Bitcoin pozisyonlarının sayısı yüzde 378 fırladı. Bitcoin boğaları, ayılardan gelecek olası bir saldırıya karşı hazırlıklı olmalı.

Bitcoin (BTC) boğaları, ayılardan gelecek olası bir saldırıya karşı hazırlıklı olmalı. Bitfinex üzerindeki marjinli kısa pozisyonlari yüzde 378'in üzerinde artış gösterdi.

BTC/USD Shorts koduyla bilinen veri seti, Bitcoin piyasasında düşüş bekleyen pozisyonları kapsıyor. Bir diğer deyişle yatırımcılar, BTC/USD paritesinin düşeceği beklentisiyle Bitfinex'ten borç alıyor. Açılan kısa pozisyonların değeri ise BTC cinsinden ölçülüyor.

Bitfinex'teki marjinli kısa pozisyonların sayısı, pazartesi günü yüzde 378 artış göstererek gün içinde 6.468,2202 BTC'ye kadar yükseldi. Bu sayı, bir önceki seansta 1.351,72 BTC'ydi.

Kısa pozisyon sayısındaki fırlama, bazı analistlerin Bitcoin spot piyasasında yaşanabilecek olası bir çöküşe ilişkin tehlike çanlarını çalmasına neden oldu. BTC kısa pozisyonlarında geçtiğimiz ay yaşanan artış, BTC/USD paritesinin 19 Mayıs'ta neredeyse 13 bin dolar değer kaybetmesiyle sonuçlanmıştı.

Bağımsız piyasa araştırmacısı Fomocap, spot Bitcoin fiyatlarıyla marjinli kısa pozisyonlar arasındaki korelasyonu gösteren bir grafik yayınladı. Analist, iki ölçünün biraz gecikmeli olarak ters korelasyon gösterdiği iki durum tespit etti.

Örneğin 25 Mayıs'ta BTCUSD Shorts ölçüsü düşüş gösterdi ve spot Bitcoin piyasalarında ralli görüldü.

İkinci örnekte ise BTCUSD Shorts ölçüsünde yaşanan fırlamasının ardından, spot Bitcoin fiyatının çakıldığı görülüyor.

TradingView.com'a katkı sağlayan EBlockChain, pazartesi günü yaptığı açıklamada BTCUSD Shorts ölçüsünün yüzde 200'ü geçmesinin, spot Bitcoin piyasalarında yaşanabilecek ani bir düşüşün güçlü bir göstergesi olduğunu söyledi:

Birkaç saat içinde, en geç ise üç gün içinde tetiklenebilir.

Diğer yandan Bitfinex üzerindeki uzun pozisyonlar da artış gösterdi ve pazartesi günü 44.538,6579 BTC'ye kadar yükseldi. Genele bakıldığında, uzun pozisyonların daha ağırlıkta olduğu ve yatırımcılar için yukarı yönde fiyat hareketi beklentisiyle yapılacak yatırımın daha az riskli olduğu görülüyor.

Ne var ki spot Bitcoin fiyatında yaşanacak ani bir düşüş, kaldıraçlı uzun pozisyonların likide edilmesiyle ve satışların daha da hızlanmasıyla sonuçlanabilir. Bu duruma "uzun pozisyon sıkışması" deniyor. Örneğin 19 Mayıs'ta yaşanan çakılmada, yaklaşık 7,5 milyar dolar değerinde kaldıraçlı uzun pozisyon likide edildi.

Kripto yatırımcısı Jacob Canfield, Bitcoin'in mayıs ayında yaşanan uzun pozisyon sıkışmasının ardından yüzde 40'tan fazla değer kaybettiğini, bu nedenle önemli bir düşüş daha yaşanma olasılığının düşük olduğunu ileri sürdü.

Thodex'e 5 adli makamdan haciz kararı

Kripto para piyasalarında dalga boyu yükseliyor

Yüksek faiz oranları Bitcoin'in cazibesini artırıyor

Kasımda aldı, 1 milyar dolardan fazla kâr etti!

7,5 milyarlık fon altını değil Bitcoin’i tercih etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)