E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ
Bitcoin ve kripto para fiyatları son haftalarda, Çin’in kripto paralara karşı açtığı savaş sertleşirken düşüş devam ediyor. Bitcoin fiyatı mayıs ayında çöküş yaşadı ve değerinin yaklaşık %50’sini kaybetti. O dönemden bu yana ise baskı altında kalmaya devam ediyor. Bununla birlikte Bitcoin’in ardından piyasa değeri açısından ikinci büyük kripto para Ethereum da yarıdan fazla düşüş yaşadı.
Ethereum fiyatları ise 2 bin doların üzerinde kalma çabası gösteriyor. Çin’deki eski Bitcoin ve Ethereum madencilerinin CPU’larını bıraktığını ve Çin’in madencilik kapasitesinin düşeceğini ortaya çıkaran raporların ardından analistler kripto para fiyatlarının tehlike altında olduğuna dair uyarıda bulunuyor.
Çin’in Bitcoin ve Ethereum madencilerinin CPU ile madenciliği bırakması, Hong Kong merkezli Bitcoin ve kripto borsası OKEx Editörü Adam James’e göre, “Çin’in ülkede Bitcoin madenciliğine sert bir darbe indirmesi nedeniyle sürpriz olmadı.” Ancak James’e göre, bu gelişme bir ayı piyasası tetikleyicisi olabilir. Bununla birlikte James Forbes’a yaptığı açıklamada, geçtiğimiz birkaç günde “piyasa algısının da önemli ölçüde düşüşe geçtiğini” ekledi.
Sosyal medyada Çin’in önde gelen kripto para borsalarına erişimi engellemeye başladığı yönünde haberler de ortaya çıkıyor. Bu hafta Huobi ve Binance’e erişilebilmesi için kısa süreli olarak lokasyon gizleyen VPN’e ihtiyaç duyulduğu söylendi. Dünyanın işlem hacmi açısından en büyük Bitcoin ve kripto para borsası Binance de son haftalarda küresel bir düzenleyici baskıyla mücadele ediyor.
ABD ve Avrupa ülkeleri, borsaya yönelik denetimlerini giderek daha da sıkılaştırıyor. Geçtiğimiz ay Çin’in Bitcoin ve kripto para madencilerine karşı başlattığı savaş, yüksek miktarda enerji tüketen bilgisayarları kullananların Bitcoin networkünü güvence altına almak ve işlemlerini ülke dışına çıkarmak zorunda kalmasına neden oldu. Bitcoin ve kripto madencilerinin Çin’den çıkışı Bitcoin’in hash oranını, yani Bitcoin networkünde kullanılan bilgisayar gücü ölçütünü son 13 ayın en düşük seviyesine getirdi.
borsagundem.com'un derlediği bilgilere göre Ethereum networkü de Çin’in kripto yasaklarından darbe aldı ve networkün hash oranı mayıs ayından bu yana %20 düştü. Son haftalarda 30 bin dolar seviyesinin altına indikten sonra Bitcoin fiyatı psikolojik seviyelerin hemen üzerinde seyretti. Ancak fiyatların mayıs ayındaki çöküşün ardından kayıplarını telafi edememiş olması birçok kripto para yatırımcısını ve uzmanını endişelendiriyor.
FxPro’nun Finansal Analisti Alex Kuptsikevich, “kripto piyasasında bir yaz durgunluğu var ve bu fırtınadan önceki sessizlik olabilir” dedi. Kuptsikevich, Bitcoin 30 bin doların altına indiği takdirde, “yeni bir likiditasyon dalgasının tetiklenebileceği” yönünde uyarıda bulundu.
Açıklamasında, “piyasalar düşük sayıda açık pozisyondan etkilendiği takdirde, herhangi bir küçük fırtına devasa boyutlarda satış dalgalarına dönüşebilir” ifadelerine yer verdi. Devamında, “ancak kripto savunucuları için en endişe verici şey, böyle bir sonucun düzeltmenin uzayan doğasının altını çizecek olması ve 2018 yılındakine benzer yeni bir ‘kripto kışına’ yönelik spekülasyonları artırma ihtimali” dedi.
Borsa İstanbul'da bankalara rağmen düşüş!
Hisselerde yükselişi tetikleyen faktörler değişiyor
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
Çın yönetiminin yaptığı haydut Luk hesabı sorulmalı haddini bildirmek şart. devlet böyle yönetilmez .bütün dünyaya zarar veren tümör den farkları yok.
Şerefsiz Çin yönetiminin yaptığı haydut Luk ve eşkıyalık başka bir tarifi izahatı yok. Çin yönetimi ne haddini bildirmek şart.
Niye aynı şeyleri anlatıp duruyorsunuz tüm haberler aynı
herhalde çin dünyaya yeteri kadar koinledik diye düşünüyor sttı coinleri topladı dularları şimdi manüpülasyon spekülasyon keriz silkeleme operasyonları zamanı
Sanal para olurmu ahmakca
HELAL OLSUN SANA ÇİN BU SAHTEKARLARI BİTİR
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (04:13)