E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Kripto para piyasası hacmi fiyatı ile doğru orantılı azalsa da hız kesmeden alternatif para yöntemi olarak kalmaya devam ediyor. Ödüllü dijital pazarlama platformu SEMrush, Türkiye’de internette yapılan kripto para ile ilgili aramalar üzerinde hacim araştırması gerçekleştirdi. Son yıllara damgasını vuran kripto para birimlerine Türkiye’den yatırımcı ilgisi yükselişe geçerken, SEMrush Türkiye’nin de içinde bulunduğu Ortadoğu bölge ülkelerinde yapılan internet aramalarını kıyasladı. Analize göre Türkiye 500 binden fazla internet aramasıyla bölge ülkeleri arasında ilk sıraya yerleşti.
Analizin sonuçlarını değerlendiren SEMrush Türkiye ve Ortadoğu Bölgesi Kurumsal İletişim Direktörü Adam Zeidan, “Pazarlamanın son derece rekabetçi hale geldiği günümüzde, doğru bilgiye odaklı veriler ışığında erişmek ve bunlar üzerinden strateji kurgulamak kritik hale geldi. SEMrush herhangi bir konuda yapılan internet aramalarını sizin için analiz ederek kritik pazar bilgilerine erişiyor ve detaylı analizleri karar vericilerle paylaşıyor. Bu da teknolojinin karar mekanizmalarını hızlandırdığı günümüzde rakiplerin bir adım ilerisine geçmenin anahtarı olarak görülüyor” dedi.
En gözde kripto paralar: Bitcoin ve Ripple
Mayıs 2015 ile Ocak 2019 arasında internette yapılan kripto para araştırmalarını mercek altına alan SEMrush, özellikle Eylül 2017’den bu yana kripto para aramalarının yaklaşık 100’e katlandığı görüldü. Küresel olarak kripto paralara ilginin ortaya konduğu araştırmaya göre, Rusya ve Latin Amerika’da Etherum (ETH), Bitcoin’in ardından en fazla aranan para birimi olurken, Türkiye’de ise Bitcoin’den sonra kendinden en çok söz ettiren kripto para ise Ripple (XRP) oldu.
Araştırmada Twitter duygu analizine de yer veren SEMrush, kripto paralar ile ilgili atılan Türkçe tweetlerin 44’ünün negatif olduğunu ortaya koydu. Pozitif sonuç yüzde 33’e yakın çıkarken, nötr görüşler yüzde 23 oldu. Türkçe Twitter üzerinde anahtar kelimelerin geçtiği tweetlerdeki duyguları analiz eden çalışma kripto paraların düşüşüne paralel olarak negatif sonuç verdi. Son 3 ayın incelendiği çalışmada Bitcoin’in ardından kendinden en çok bahsettiren kripto para Etherium (ETH) oldu. Arama hacimleri sıralamasında Ripple ise üçüncü oldu. Uzmanlar tarafından gelecekte daha fazla kullanılacağı öngörülen Bitcoin teknolojisi blockchain aramalarında ise sektörel bazda önceliği sigorta sektörü aldı. Onu sırayla; sağlık, bankacılık, güvenlik ve emlak takip etti.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (08:39)