E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBitcoin mi, Ethereum mu, hangisi daha karlı?---

Bitcoin mi, Ethereum mu, hangisi daha karlı?

Bitcoin mi, Ethereum mu, hangisi daha karlı?
02 Ağustos 2020 - 13:31 borsaningundemi.com

Rus kripto para araştırmacısı ve programcısı Vitalik Buterin tarafından 2013 yılında üretilen Ethereum'un değeri 340 dolara çıkarak, yılın en yüksek seviyesine ulaştı

Kripto para piyasalarındaki dalgalanma ve Ethereum'ın kar etmesinin ardından milyonlarca kişi merak edilenleri son dakika olarak araştırmalara başladı. 80 bin lirayı gören Bitcoin alamayanlar için alternatif olan Ethereum'un değeri 340 dolara çıkarak 2020'nin yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Vatandaşlar da internette en çok Ethereum nedir sorusunu aratmaya başladı.

Sosyal medyada gündem oldu
Ethereum’un yükselişinin ardından sosyal medyada gündem oldu. Twitter’daki Ethereum takipçileri bu hareketliliğin ardından Ether fiyatıyla ilgili çeşitli paylaşımlar yapmaya başladı. Kısa sürede TT olan kripto para birimi 15 binden fala tweet atıldı.
 
Ethereum nedir?
Ether, Ethereum platformu tarafından üretilen kripto para birimidir. Ether, banka hesapları arası transfer edilebilir ve madencilik hesaplamalarını karşılamak için kullanılabilir. Ethereum, merkezi olmayan Turing sanal makinesinin (Ethereum Virtual Machine (EVM)) kullanımına olanak verir. Bu sanal makine komutları uluslararası İnternet ağını kullanarak çalıştırabilir. “Gas”, kendi içinde fiyat hesaplama mekanizmasıdır, spam riskini azaltmak ve kaynakları İnternete yüklemek için kullanılır.

Ethereum nasıl yükseldi?
2016 yılında, DAO projesinin çöküşünün sonucu olarak, Ethereum iki farklı blok zincire ayrıldı, yeni oluşan versiyon Ethereum (ETH) haline geldi, orijinal olan ise Ethereum Classic (ETC) olarak devam eti. Ethereum’un değeri 2017 yılında yüzde 13,000 büyüdü. Ocak 2016 itibarıyla, Ethereum protokolü saniyede 25 işlem yapabilir hale geldi. 19 Aralık 2016'da, Ethereum ilk defa bir gün içinde bir milyon işlemi aştı.

Ethereum ve Bitcoin arasındaki fark nedir?
Ethereum’un blok süresi 14-15 saniyedir. Bu, Bitcoin için 10 dakikadır. Ethereum madenciliği, bazen sert çatallar sırasında değişen ancak genellikle tutarlı oranda yeni dijital paralar üretir. Bitcoin için, oran her 4 yılda bir yarıya düşer.

Proof-of-work (iş kanıtı) için, madencilikte uzman ASIC’lerin (Application-specific integrated circuit - UygulaMayısa Özel Entegre Devre) avantajlarını azaltan Ethash algoritmasını kullanır.
Bitcoin işlemleri, işlem büyüklüğü ile bayt cinsinden rekabet ederken, işlem ücretleri hesaplama karmaşıklığına göre değişir. Bant genişliği kullanımı ve depolama ihtiyaçları (sistemde “gaz” olarak bilinir) ile farklılık gösterir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hermes'li Düriye02 Ağustos 2020 14:37

    Bence en karlı olacak olanı tuvalet kağıdıdır.Hiç değilse bir işe yarar ve fizikidir.

  • Mucise Reis ;)02 Ağustos 2020 14:13

    Olay şu. Büyük bir sistem site var. bunlar x noktadan z noktaya geçişleri takip ediyor. Şöyle bişe, hani ülkemizde c grubu bir kağıtta, bir BALİNA kademelerde oynar, gizlenemez sığı hacimde kendini gösterir ya... işte bu site radarına bir kaç hareket yakaladı. bunları biz izliyoruz takip ediyoruz. Neyse. Bu harekette biraz eteryuma balina geçişi oldu, birazda ripple grubuna. bu olay diğer ilgili takipçilercede onaylanmış durumda. Balina geçişi görüldüğü için, yüklü btc lerin hareleki ve girdikleri bitcoin siteleri vb. haliyle bir haraket gözlemledik.Bu olayı bilmeyenler, teknık grafikle rçiziyor, mumlar eğriler, bilmem neler konuşuyor.. olayın temeli ve sansasyonel hareket nedeni budur. O bakımdan bir silkelenme oldu, coinler bir kendine geldi, irkildi., balin arkasından deniz değiştirenler oldu. y

  • Mantık03 Ağustos 2020 14:38

    Hiç fark etmez hepsini bir tarafına sokabilirsin!  Bu şeytan ismine benzer ahmak ve aptalca işlerin nereye varacağı bellidir.  Tanımı bile aptalca  ahmakça!   Hiç biri bir düzenleme ve sistematiği yok. Var mış gibi gösterme gayretleri sadece laf kalabalığı.