E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBitcoin bu yıl o seviyeyi geçemeyecek---

Bitcoin bu yıl o seviyeyi geçemeyecek

Bitcoin bu yıl o seviyeyi geçemeyecek
26 Ocak 2023 - 17:20 borsagundem.com

Kripto analistlerinin tahminleri, Bitcoin’in bu yıl yeni zirveler yapamayacağını gösteriyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bitcoin, şu an için 23.000 dolar seviyelerinde seyrediyor. Ancak belirsizliğin hakim olduğu piyasada gelecek öngörüleri oldukça farklı ve birbirinden uzak tahminlere gebe olabiliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, farklı tahminleri bir araya getiren finansal hizmetler şirketi Finder, 56 kripto uzmanından oluşan bir ekibe Bitcoin fiyatına yönelik tahminlerini soruyor.

Yeni zirve yok

CoinMarketCap’ten Leo Jakobson’ın haberine göre, 50'den fazla kripto analistinin katıldığı bir anket, Bitcoin'in 2023 yılında zar zor 29.000 doları kıracağını ve 2025 yılına kadar tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 68.789 doları geride bırakamayacağını gösteriyor.

Finansal hizmetler şirketi Finder.com'un anket yaptığı 56 katılımcının ortalama en yüksek fiyat tahminlerine bakarak elde edilen rakamlar ayrıca Bitcoin’in bu yıl 13.000 dolara düşeceğini öngörüyor.

Yatırım şirketi Arcane Crypto Kıdemli Analisti Vetle Lunde, “Bitcoin, 2023'ün büyük bir bölümünde ağırlıklı olarak menzile bağlı kalacak” diyor. Lunde, “Daha yüksek yaşam maliyetleri ve zorlu ekonomik zemin, yatırımcıların Bitcoin’e sermaye tahsis etme kabiliyetini azaltacaktır” şeklinde konuşuyor.

Bitcoin ATM sağlayıcısı CoinFlip Başkanı Daniel Polotsky de, “Bitcoin ve kripto parada dibe yakın olabiliriz. Şimdi dipte ziyafet çekmek için iyi bir zaman olabilir” diyor.

Sürpriz tahminler

Yılbaşından kısa bir süre sonra Standard Chartered analistleri tarafından gerçekleştirilen çok daha geniş çaplı bir araştırmada, yıllık potansiyel finans piyasası ‘sürprizleri’ listesinde Bitcoin’in 5.000 dolara gerilemesinin bir olasılık olduğu sonucu da Finder’ın tahminleriyle benzerlik gösteriyor.

Öte yandan, her zaman coşkulu bir Bitcoin boğası olan milyarder Tim Draper ise Bitcoin için yıl sonu tahminini 250.000 dolar olarak belirliyor. Finder'ın uzmanları ise Bitcoin'in 2030 yılından önce 188.000 dolara ulaşacağını ortaya koyuyor.

Katılımcıların yarısı, Bitcoin'i tutma zamanının geldiğini söylerken üçte ikisi ise Bitcoin’in fiyatının düşük olduğunu belirtiyor. Katılımcıların dörtte üçü ise, Bitcoin için hayati önem taşıyan kurumsal yatırımcıların, koruma fonu Three Arrows Capital ve bir dizi kripto kredi şirketinin iflası ve kripto borsası FTX'in çöküşü de dahil olmak üzere bir dizi skandalın ardından Bitcoin'i terk etmeyeceğini tahmin ediyor. Öte yandan, araştırma, katılımcıların yüzde 20'den fazlasının, büyük kurumsal yatırımcıların Bitcoin ve kriptoyu çoktan terk ettiklerini söylediğini ortaya koyuyor.

Bitcoin'e Tesla dopingi

 

Bitcoin’deki rallinin nedeni Fed’in yeniden para basması mı?

 

Bitcoin kritik seviyede

 

Kripto şirketlerinin hatası bankalara özenmek oldu

 

Kripto kışındaki çözülmeye ‘Ocak Etkisi’ mi neden oluyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )26 Ocak 2023 22:18

    Bu yıl 108 bin olur artık. azar azar... Global krizde, covidde ,a raı borsaların çökmeside, madencilerin ülkelerden sürgün edilmeside, büyük dev birmaların ceoların devletlerın yaptırımlarına girmesi vb. vb. çok güzel sonuç elde edebildi. Artık. güven tazeler ve yoluan devam eder. Bu engelleri atlayamayan devlet ekonomileri var, BTC çok başarı ile ders alıp ilerlemeyi başardı. Hedefim yollık bazda x3 üzeri ... Al-sat yapınca çok daha iyi getiri oluşturabilir. Ama herkes bildiği işi yapsın, onun bunun lafı ile bilmediğiniz işlere büyük paralar asla ve asla girmeyin, az sembolik apra ile girip atmosferi tadabilirsiniz anca...bildin işi yap. aynı x karları borsada verecek kaliteli kağıtlar var, faiz  t %20-25 ler veriyor yanı

  • Fin 26 Ocak 2023 20:28

    Hiç bir karşılığı ve güvencesi olmayan Sahte uyduruk paraları geleceğin parası diye diye insanların eline verdiler ve insanlardaki gercek paraları topladılar. Tahüüt müş projeymiş argumanları sazanları oltaya çekme işiydi. Malları yedidiler,, Gecmiş olsun. Kurnaz ile ahmaklığın coinler üzerindeki finans oyunu

  • Para26 Ocak 2023 20:01

    Eski fiyatlar hataş. Üretiklerini sazanların eline verme fiyatıydı. Altan destek vererek dirhem dirhem sazanlara yedirme operasyonu bitti. Atı alan üsküdarı gecti..