E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Dijital para birimleri hızla gelişirken değeri de her geçen gün artıyor. Yakın bir dönemde Bitcoin’in dünyadaki tüm altın piyasasının büyüklüğüne ulaşacağını söyleyen Bitcoin Kurucu Direktörü Jon Matonis, “Bugün Bitcoin’in piyasa değeri 220 milyar dolar. Altının piyasa değerini yakalamak için 1 Bitcoin’in 400 bin dolara gelmesi gerekiyor” dedi.
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Ekonomi Bakanlığı’nın himayesinde bu yıl altıncısı düzenlenen “Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası”nın ikinci gününün açılışını Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptı. Hiçbir ülkede gelişmenin birkaç bileşene bağlı olmadığını dile getiren Elvan, bütün paydaşların yerinde ve zamanında elini taşın altına koyması gerektiğini ifade etti. Türkiye’nin girişim ve inovasyonda söz sahibi ülkelerden olacağını vurgulayan Bakan Elvan, yüzde 4 olan yüksek katma değerli ürün ihacatının payının inovasyon ve girişimle artabileciğine işaret etti.
ARAŞTIRMA MERKEZLERİNİN BÜTÇELERİ ARTACAK
Bakan Elvan, araştırma altyapılarını daha etkin ve sürdürülebilir hale getirme amacıyla yasal düzenlemeye gidildiği açıklayarak, “Araştırma altyapılarının kurulması elbette önemli ama bu altyapıların kurulmasının yanında etkin olarak işletilmesi de büyük bir öneme sahip. Bu doğrultuda kurduğumuz araştırma altyapılarını daha etkin ve sürdürülebilir hale getirmek, yurt içi ve yurt dışındaki araştırmacılar için birer çekim merkezi haline dönüştürme amacıyla yasal bir düzenleme yaptık” diye konuştu.
Bakan Elvan yapılan bu yasal düzenleme çerçevesinde üniversitlerin ve araştırma merkezlerinin kendi bütçelerinin kendilerinin yönetebildiği bir yetkiye sahip olacaklarını belirtti.
Bu araştırma altyapı merkezlerinin şirket kurabilip şirketlere de ortak olabileceklerini söyleyen Elvan, ilk etapta İzmir Biotıp ve Genom Merkezi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mems Merkezi, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi ve Bilkent Üniversitesi Ulusal Nanoteknoloji Araştırma Merkezi altyapılarını sisteme alarak destek süreçlerinin başlatıldığını açıkladı. Bu dört araştırma merkezinin Kalkınma Bakanlığı tarafından akredite edildiğini söyleyen Elvan, “Bu araştırma merkezlerinin ödeneklerini gönderdik. Önümüzdeki dönemden itibaren bu araştırma merkezlerimize daha fazla ödenek tahsis etme imkanımız olacak. Bu araştırma merkezlerinin sayısının her geçen gün daha da artmasını arzu ediyoruz” dedi.
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi de 2018 yılı kalkınma programında girişimciliğe çok önem verildiğini vurgulayarak, yerli otonun sanayiye eşik atlatacağını belirtti. Açılış konuşmalarının ardından Samsung Geleceğin Mucitleri Yarışması’nda dereceye giren öğrenciler Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın elinden ödüllerini aldılar.
'VERGİLERİN ŞEKLİNİ DEĞİŞTİRECEK'
Bitcoin Kurucu Direktörü Jon Matonis, etkinliğin ikinci günü ‘Bitcoin’in Taht Oyunları’ adlı bir konuşma gerçekleştirdi. Dijital para birimlerinin büyük fırsatlar getirdiğini anlatan Matonis, dolar ve euronun gelecek dönemde öneminin azalacağını savundu. Sanal para birimlerinin SWIFT’in tekelleşmesini bitireceğini kaydeden Matonis, “Monopol dünya ortadan kalkacak. Bitcoin 9 yıl içinde para basmanın sadece devletlerin elinde olmadığını gösterdi” dedi.
Bitcoin’in dünya üstündeki birçok para biriminden daha legal olduğunu ifade eden Matonis, şöyle devam etti:
“Bitcoin’in toplam piyasa değeri 220 milyar dolar şu an. Altının toplam piyasa değerini yakalamak için 1 Bitcoin’in 400 bin dolar olması gerekiyor. Yakın bir dönemde dünyadaki tüm altının Piyasa değerini geçecek. Bu teknoloji, orta kesim rant sağlayıcıları devreden çıkarıyor. Üst sınır olarak 21 milyon Bitcoin belirledik. Daha fazla üretim olmayacak. Yüzde 99’u 2030 yılına kadar ihraç edilmiş olacak. Kalan yüzde 1’lik kısmı ise çok yavaş şekilde 2140 yılına kadar alınmış olacak.”
Bitcoin’de günlük 235 bin 723 işlem yapıldığını ifade eden Matonis, gelecek dönemde Bitcoin kullanımı nedeniyle gelir vergilerinin düşeceğini bunun yerine devletlerin tüketim vergilerini artıracağını söyledi.(Sercan AKINCI/Dunya)
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
üretimden kastınız mal üretmekse aç kalırlar.Hizmet ve fikir üretmekte üretimdir.Mide bazında değerlendirmemeli.
keşke üretenler bir takas sistemi kursalarda , üretmeyenler bitcoinlerini veya uzay paralarını yiyip karınlarını doyursalar
zamanla para da yerini bu tarz uzay paralarına bırakacaktır.Bu kaçınılmazdır.Bunun manifestosu bildiğimiz klasik paraların basılması manifestosundan daha sağlamdır.mesele bunu insanların anlamakta güçlük çekmesi.ama eminim ki lidyalılar parayı bastıklarında o zamanda ilk görenler bu yenilmez içilmez ne uyduruk bir şey demişlerdir.altını kıymetli yapan insanların ona verdiği önemdir.ve nispeten diğer metallere göre kalıcı olmasıdır.
hiç bir şey üretmeyen değil tam tersine bir şey üreten insanlar bunlar.En önemli şey insanların yararına olan fikirdir.Paranın icadı bir fikirdir.arpa değiştokuşu zamanla yerini güöüş değiştokuşuna bırakmış,sonrasında bildiğimiz para lidyalılar tarafından kullanılmaya başlamıştır.
Dünyada hiç bir şey üretmeyen insanlar , gerçek üretenlerin emeğini sömürmek için daha neler bulacaklar bakalım!
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (23:21)