E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.
Kripto para piyasalarındaki genel satış dalgasına bağlı olarak, son 24 saatte en büyük 100 birimin yalnızca 73'ü gerilerken, ilk 10 birimden 9'u gerileyenler arasındaydı.
Bu gelişmelerle, 1 Haziran'daki 10,377 dolardan hızla 9,000 dolar sınırına düşen ve Perşembe gününün ilk saatlerinde de 9,450 doları gören Bitcoin, yüzde 2.19 düşüşle 9,177 dolara döndü.
Toplam 5,709 kripto para biriminin işlem gördüğü 22,828 piyasadaki son 24 saatlik işlem hacmi yaklaşık 10 milyar dolar düşüşle 76 milyar dolardan 66 milyar dolara geriledi. Böylece toplam piyasa hacmi de 24 saatte 275 milyar dolardan 269 milyar dolara düştü. Toplam piyasa hacminin yüzde 62.8'ini Bitcoin oluşturuyordu.
En yüksek hacimli 10 kripto para birimindeki değişiklikler:
1.Bitcoin yüzde 2.19 düşüşle 9,177.87 dolar,
2.Ethereum yüzde 2.25 düşüşle 239.30 dolar,
3.Tether yüzde 0.28 artışla 1.00 dolar,
4.XRP yüzde 1.61 düşüşle 0.19 dolar,
5.Bitcoin Cash yüzde 2.20 düşüşle 235.70 dolar,
6.Bitcoin SV yüzde 2.23 düşüşle 183.12 dolar,
7.Cardano yüzde 2.70 düşüşle 0.11 dolar,
8.Litecoin yüzde 2.15 düşüşle 43.88 dolar,
9.Binance Coin yüzde 2.47 düşüşle 16.55 dolar,
10.Crypto.com Coin yüzde 1.25 düşüşle 0.14 dolardan işlem görüyordu.
Analistlere göre satış dalgasını, küresel ekonomideki genel durgunluk dalgasının gündemde olması, özellikle gelecek dönemde kripto paralara olan ilgiyi azaltabileceğine ilişkin kaygılar destekliyor.
Küresel ekonomiye ilişkin kaygıların yanında ABD ile Çin arasındaki gerginliğin giderek yükselmesi de kripto para piyasalarındaki satış eğilimini destekliyor. Analistler, dünyanın en büyük iki ekonomisi arasındaki gerginliğin, küresel ekonomik durgunluk kaygılarını artırması da, kripto para piyasalarındaki satış eğilimini artırdığına dikkat çekiyor.
Kripto para piyasalarındaki genel geri çekilme eğilimine karşın, altın fiyatlarının son dokuz yılın en yüksek düzeylerine yükselmesinin de bu savı desteklediğine işaret eden analistlere göre, kripto para piyasalarındaki yükselişlerin halving (yarılama) dönemi sonrası başlayabilir.
Haber sunucusu Joe Kernenin bir yıl önce CNBCde yaptığı bir analizde, Bitcoin blockchain protokolünün ikinci yarılanmasının (halving) Bitcoin fiyatında bir katalizör görevi görebileceğini söyledi. Kernen, altın ve gümüş fiyatlandırmalarına da değinerek şu değerlendirmeyi yaptı:
"Altından ürettiğimiz ürünlerle, aynı miktarda altın üretmek 62 yılımızı alır. Aynı analizi Bitcoin, gümüş ve diğer başka bir şey ile yaparsanız da aynı akış metriğiyle karşılaşabilirsiniz. Gelecek yarılanmada Bitcoinin altının olduğu noktaya yükseldiğini görebiliriz."
Bitcoin'de Mayıs ayında gerçekleşen üçüncü yarılama işleminin ardından blok başına üretim 6.25 Bitcoin'e düşmüştü.
Bitcoin'de dördüncü halving işleminin 2024 yılında gerçekleşmesi bekleniyor; bir başka deyişle, 2024 yılında Bitcoin madencilerinin kazanacağı blok ödülü 3.125 Bitcoin olacak.
Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.
borsaningundemi.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.borsaningundemi.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.borsaningundemi.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur.
BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.
borsaningundemi.com verilerin sekansı, doğruluğu ve tamliği konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıkar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerden oluşan herhangi bir zarardan borsaningundemi.com sorumlu degildir. BİST, verinin sekansı, doğruluğu ve tamlığı konusunda herhangi bir garanti vermez. Veri yayınında oluşabilecek aksaklıklar, verinin ulaşmaması, gecikmesi, eksik ulaşması, yanlış olması, veri yayın sistemindeki performansın düşmesi veya kesintili olması gibi hallerde Alıcı, Alt Alıcı ve/veya kullanıcılarda oluşabilecek herhangi bir zarardan BİST sorumlu değildir.
Finansal veriler aracılığıyla sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir. Son güncelleme saati (02:56)