E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te zayıf seyir sürebilir---

BİST'te zayıf seyir sürebilir

BİST'te zayıf seyir sürebilir
01 Aralık 2016 - 09:15 borsagundem.com

Genel olarak büyümede zayıflama ve Trump ile birlikte gelişen ülkeler negatif ağırlıklı senaryo bazında BIST için zayıf seyrin sürmesini bekleniyor

BIST 100 Endeksi dün genel zayıf seyrin devamına bağlı olarak banka hisseleri öncülüğünde ve petrol ithalatçısı ülke olarak OPEC’in üretimde indirime gitmesi eşliğinde yükselen petrol fiyatları nedeniyle günü %0,3 düşüşle 73,995 seviyesinden tamamladı.

BIST 100 Endeksinde, sabah itibariyle Çin PMI verilerinin hafif olumlu açıklanmasıyla birlikte Asya piyasalarındaki olumlu seyre paralel olarak tepki alımları ile güne başlamasını beklemekle birlikte gene zayıf seyrin sürebileceğini öngörmekteyiz. Kur, faiz ve emtia fiyatlarındaki önemli değişimler de hisse piyasasında genel bir düşüşten daha çok şirket/sektör bazında da yarışmaya neden olabilmekte. Dün dün OPEC kararıyla petrol fiyatlarındaki yükseliş eşliğinde Tüpraş %4,2 yükselirken Türk Hava Yolları %3 geriledi. Genel olarak büyümede zayıflama ve Trump ile birlikte gelişen ülkeler negatif ağırlıklı senaryo bazında BIST için zayıf seyrin sürmesini beklemekteyiz.

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, dün %0,6 düşüşle günü 90,600 seviyesinden tamamladı.
Bugün Aralık vadeli kontratta Asya piyasalarındaki pozitif seyre paralel olarak hafif yükselişle açılış görülebilir. Bununla birlikte bugün 90,5-91,5 bandında hareket beklemekteyiz.

USDTRY Kontratı

ABD’de günün ikinci yarısında açıklanan ve beklentilerin üzerinde gelen verilerin ardından doların dünya genelinde değer kazanmasının etkisiyle gelişmekte olan ülke para birimlerinin bir çoğu dolar karşısında değer kaybetti. Yurt içinde sakin gündemin etkisiyle Türk Lirası dolar karşısında sınırlı değer kaybetti. Bu kapsamda USDTRY Aralık kontratı dünü %0,46 değer kazancı ile 3,4567 seviyesinde tamamladı.

Bugün sabah saatleri itibariyle USDTRY paritesindeki seyir göz önünde bulundurularak kontratın güne yatay bir başlangıç yapmasını beklemekteyiz. USDTRY Aralık kontratında yükselişlerin devam edebilmesi için 3,45 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması önem arz etmekte olup, 3,40-3,35 bandı destek konumunda bulunuyor.

ALTIN/USD Kontratı

ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan veri akışı sonrası doların dünya genelinde değer kazanması sonra altında görülen satış baskısı gün içerisinde derinleşti. Bunun paralelinde Altın Aralık kontratı dünü %0,98 değer kaybı ile 1178 US$ seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle Asya seansında altın fiyatlarındaki seyir göz önünde bulundurarak, Altın kontratının güne tepki alımları ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD’de beklentilerin üzerinde açıklanan veri akışı sonrası dolar endeksinde yükselişlerin 101,60 seviyesinde hız kestiği görüldü. Piyasalarda hakim olan güçlü dolar algısı ile birlikte G10 para birimleri Dolar karşısında değer kaybederken söz konusu sıralamada Euro orta sıralardaki yerini aldı. Bu kapsamda EURUSD Aralık kontratı dünü %0,21 değer kaybı ile 1,0605 seviyesinde tamamladı.

Sabah saatleri itibariyle EURUSD paritesinde görülen seyir nedeniyle EURUSD kontratının güne yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz. 

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)