E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te yatay seyir bekleniyor---

BİST'te yatay seyir bekleniyor

BİST'te yatay seyir bekleniyor
23 Şubat 2017 - 09:40 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi'nin ay sonuna kadar mevcut yatay bandını korumasını bekleniyor

BIST 100 ENDEKSİ HİSSE BAZLI GELİŞMELER EŞİLİĞİNDE GERİLEDİ…

Garanti Bankası’ndaki yüzde 9,95 Doğuş Grubu paylarının piyasa fiyatlarının yüzde 12 altında büyük ortak İspanyol BBVA’ya satılması, Koç Holding ve Turkcell’de gün içi sebebi anlaşılamayan anlık yüzde 10’a yakın düşüşler nedeniyle BIST 100 Endeksi günü yüzde 0,5 düşüşle 88,531 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi Garanti Bankası’ndaki yüzde 2,5 düşüş öncülüğünde yüzde 1,4 geriledi. BIST 100 Endeksi’nde 87,500-89,500 bandındaki son bir aylık dönemdeki sıkışma devam etti.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
DIŞ GÜNDEM ABD‘DE FED FAİZ / TRUMP BÜTÇE AVRUPA’DA SEÇİMLER…
İÇ GÜNDEM TL’DE DEĞER KAZANCI…

FED’in Şubat ayı toplantı tutanaklarında Mart ayı için faiz artırım olasılığı kısmen düşse de sözkonusu tutanaklar 01 Şubat gibi geç bir dönem ait bilgileri içermekte. Nitekim sözkonusu toplantıdan sonraki açıklamalarda üyelerin ve Başkan Yellen’in açıklamaları ve ABD enflasyon verileri eşliğinde yükselmişti. Gelecek hafta Trump’ın vergi ve bütçe konusunda açıklamaları önemli olacak. Avrupa’da ise Mart ayı ile başlayacak seçin sürecinde belirsizlikler artmaya devam etmekte. İç tarafta kısmen gelişen piyasalara para girişi ve TCMB’nin hamleleri eşliğinde TL değerlenmekte. BIST 100 Endeksinin ay sonuna kadar mevcut yatay bandını korumasını beklemekteyiz.

BIST 30 Kontratı

Şubat vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %0,5 düşüşle 109,025 seviyesinden tamamladı. Şubat vadeli kontratın önemli bir gündem maddesinin olmaması nedeniyle gün içerisinde 108,5-109,5 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

Dün dolar gelişen ülke kurları karşısında karışık bir görünüm sergilerken, Türk Lirası pozitif ayrışan para birimleri arasındaydı. Türk Lirası günü dolar karşısında %1,13 değer kazancı ile tamamladı. USDTRY kontratı günü %0,6 değer kaybı ile 3,6080 seviyesinden tamamladı.
Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Dün dolar cephesinde dünya genelinde görülen dalgalı seyir paralelinde altında da dalgalı seyir görüldü. Altın dün dolar karşısında günü %0,14 değer kazancı ile tamamladı. Altın kontratı ise dünü %0,3 değer kazancı ile 1237 seviyesinden tamamladı.
Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

Dün dolar gelişmiş ülke para birimleri karşısında ağırlı olarak değer kaybederken, euro cephesinde sınırlı yükseliş görüldü. Euro dolar karşısında günü %0,21 değer kazancı ile tamamladı. EURUSD kontratı
ise dünü %0,2 değer kaybı ile 1,0516 seviyesinde tamamladı. EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı düşüş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)