E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay açılış bekleniyor---

BİST'te yatay açılış bekleniyor

BİST'te yatay açılış bekleniyor
07 Aralık 2017 - 08:57 borsagundem.com

BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif satıcılı seyir ile açılması ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesi bekleniyor

DÜN NE OLDU?
BIST 100 ENDEKSİ SİYASİ GERİLİMİN ARTACAĞI BEKLENTİSİ İLE GERİLEDİ…

BIST 100 Endeksi dün, ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıyacağı haberleri ile siyasi gerilimin artacağı beklentisi, global hisse piyasalarındaki negatif seyir ve bankacılık hisselerinde görülen kar realizasyonları eşliğinde günü %0,9 düşüşle 105,304 seviyesinden tamamladı. BIST Bankacılık Endeksi %1,6, BIST Sanayi Endeksi ise %0,8 oranında geriledi. Ayrıca dün ABD’de özel sektör istihdam verisi takip edildi. ABD’de özel sektör istihdamı beklentilere paralel olarak 190 bin kişi artış gösterdi.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
BIST İÇİN OLUMLU GÖRÜŞÜMÜZÜ KORUYORUZ…

BIST 100 Endeksi hakkında olumlu görüşümüzü korumaktayız. Mevcut durumda piyasa çarpanları bazında cazip değerlemelerden işlem görmesi ve gelişen ülke piyasalarının gerisinde kalması paralelinde yükselişin devam edeceğini düşünmekteyiz. Dünkü gerilemenin hızlı yükseliş sonrasında düzeltme hareketi olduğunu ve kısa vadeli yükselişi bozacak bir durum olmadığını düşünüyoruz. Bugün ise global bazda veri akışı sakin seyrederken, sabah itibariyle Asya hisse piyasaları karışık seyir izlemekte, ABD vadeli hisse piyasaları ise hafif yükselişte. BIST 100 Endeksi’nin bugün yatay/hafif satıcılı seyir ile açılmasını ve gün içerisinde bu seyrini sürdürmesini beklemekteyiz.

ŞİRKET HABERLERİ

TTKOM…Sınırlı Pozitif… Şirket CEO’su Paul Doany, şirketin yakında 5 risk sermayesi yatırımı açıklayacaklarını, iştiraklerini halka arz etmeyi planladıklarını, bu yıl ilk 9 ay sonunda %37 olan FAVÖK marjının %40'a çıkması gerektiğini, sermaye harcamalarının satışlara oranının %20'den %15'e düşmesinin hedeflendiğini ve kendileri için en büyük zorluğun döviz kurları olduğunu söyledi. (Business HT)

TAVHL…Sınırlı Pozitif… Şirketin 2017 Kasım ayında toplam yolcu sayısı geçen sene aynı döneme göre %20,2 artış, geçen aya göre ise %11,5 azalışla yaklaşık 9 milyon olarak gerçekleşti. Şirketin yıllık yolcu büyüme oranı Kasım ayında %7,2’den %8,5’e yükselmiş oldu. (Şirket)

KOZAL…Sınırlı Pozitif… Şirket, Kayseri’de un fabrikası bulunan davacı Erdemler Un Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından şirketin Himmetdede Altın Madeni işletmesi projesiyle ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ÇED olumlu kararının iptali istemiyle açılan davanın, mahkeme tarafından reddedildiğini bildirdi. (KAP)

KARSN…Nötr… Şirket, USPS ihalesinin şirket tarafından kazanılması halinde üretilecek kargo araçlarının ABD'de gerçekleştirilecek üretim safhalarının münhasıran Morgan Olson tarafından gerçekleştirilmesi, bu konuda bir ortaklık modeli geliştirilmesi, şirketin 12 metre otobüs aracının Kuzey Amerika'da satış ve pazarlanmasına ilişkin olarak pazar analizleri yapılarak nihai sözleşme müzakere edilmesi yönünde mutabakat metni imzalandığını açıkladı. (KAP)

ASUZU…Sınırlı Pozitif… Şirket İsrail distribütörü Universal Trucks Israel Ltd.'nin kazanmış olduğu bir ihale kapsamında yaklaşık 18,6 milyon Euro tutarında bir sipariş alındığını ve sözleşme imzalandığını açıkladı. (KAP)

Havacılık Sektörü…Nötr… 2017 Kasım ayında Türkiye geneli direkt transit toplam yolcu sayısı geçen sene aynı döneme göre %15 artış, geçen aya göre ise %19 azalışla 14,3 milyon olarak gerçekleşti. Sektör genelinde yıllık büyüme oranı Kasım ayında %8,7’den %9,8’e yükselmiş oldu. (DHMİ)

BIST 30 Kontratı

Aralık vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü %1,0 düşüşle 130,775 seviyesinden tamamladı.


Aralık vadeli kontratın, gün içerisinde 130,000 – 131,500 bandında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları dün, gelişen ülke para birimlerine karşısında güçlü performans sergilerken, Türk Lirası da global seyre eşlik etti. Aralık vadeli Dolar/TL kontratı ise günü %0,5 düşüş ile tamamladı.

Bugün USDTRY kontratının güne yatay seyir ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde görülen gerilemeye karşın FED’in Aralık ayında faiz artırım olasılıklarının %100’e yakın fiyatlanmasına bağlı olarak baskı altında kalmaya devam ediyor. Aralık vadeli Altın kontratı ise günü %0,2 düşüş ile tamamladı.

Bugün Altın kontratının güne hafif düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

ABD Doları’nın, gelişmiş ülke para birimleri karşısında güçlü performans sergilediği günde Euro, Brexit görüşmelerinin devam etmesine bağlı olarak düşüşünü sürdürdü. Aralık vadeli Euro/Dolar kontratı ise günü %0,4 düşüş ile tamamladı.
EURUSD yakın vadeli kontratın güne yatay seyir ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)