E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te yatay açılış---

BİST'te yatay açılış

BİST'te yatay açılış
25 Ekim 2013 - 09:25 borsagundem.com

Fitch'in Türkiye notunu teyit etmesine rağmen global piyasaların ekside seyretmesinin etkisiyle piyasanın güne yatay bir açılış yapması bekleniyor

Dün akşam Fitch’in Türkiye'nin kredi notunu ve not görünümünü değiştirmediğini açıklamasının yanı sıra global borsa endekslerinin ekside seyretmesi nedeniyle BIST- 100 endeksinin bugüne yatayda başlangıç yapmasını bekliyoruz. Dün ABD’de yayınlanan verilerin tamamı beklentilerimiz doğrultusunda tahmin edilenden daha kötü geldi. Verilerin beklentileri karşılamaması, Fed’in varlık alımlarında azaltıma gideceği tahminlerini zayıflatırken, bu durum paritelerde doların değer kaybetmesine neden olurken diğer yandan da risk alma iştahının bir süre yüksek kalabileceğinin sinyallerini vererek borsalarda yükselişlerin devamını sağlıyor. 2014 yılında Fed başkanının değişmesi ve güvercin olarak tabir edilen Yellen’ın 31 Ocak’ta görevi devralacak olması, 15 Ocak’a ertelenen bütçe ve 7 Şubat’a ötelenen borç tavanı görüşmelerinin yaratacağı tedirginliğin yanı sıra bu süreçte verilerin zayıflaması varlık alımlarının azaltılmasında yeni tarihin Mart 2014 olarak konuşulmasına neden oluyor. İçine girdiğimiz şu muğlak ortamda varlık alımlarının ne zaman azaltılabileceğini kestirmek oldukça güç olsa da, piyasa fiyatlandırmalarının da gösterdiği ve hem fikir olunan nokta 2014 yılından önce olmasının beklenmediği şeklinde. Ayrıca, Mart 2014 için de oldukça yoğun tahminler bulunuyor. Global piyasalarda bugün Almanya’daki IFO güven endeksi, İngiltere’deki 3.çeyrek büyüme, ABD’deki tüketici güveni ve dayanıklı mal siparişleri verileri takip edilecektir. Fed’in yanı sıra Avrupa Merkez Bankası’nın da piyasaları desteklemeye devam edeceğini açıkça ortaya koyması muhtemelen yıl sonuna kadar global risk iştahının yüksek kalmasını sağlayacaktır. Buna karşılık, özellikle son dönemde her an her şeyin hızla değişebilmesi nedeniyle aşırı optimist yada pesimist olunmamasını tavsiye ediyoruz. BİST’de açıklanmaya başlanacak bilançolarda 3.çeyrek karlarının düşmesini beklememize bağlı birkaç haftalık periyotta BİST-100 endeksinin 78.000 – 80.000 aralığında hareket etmesini muhtemel görüyoruz.
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)