E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te tepki alımları---

BİST'te tepki alımları

BİST'te tepki alımları
24 Ekim 2013 - 09:26 borsagundem.com

Borsa İstanbul 100 endeksinin güne 78.712 civarından başlaması bekleniyor

Çin'den gelen haberlerin yarattığı negatif havanın etkisini azaltarak sürdürüyor olmasına karşılık vadeli batı borsalarının güne tepki alımları ile başlaması nedeniyle BIST-100 endeksinin bugüne 78.712 puan civarından başlangıç yapmasını bekliyoruz.
Düne Çin Merkez Bankası'nın üst düzeyli yetkililerinden Guoqing'in, enflasyondaki artış nedeniyle para politikasının ılımlı şekilde sıkılaştırılabileceğini söylemesi ve Çin'in en büyük bankalarının zarar olarak yazdıkları krediler 3 katına çıktığı haberinin negatif etkisiyle başlayan global borsalar, günün ikinci yarısında Avrupa MB'nın, 2014'te Euro Bölgesi'ndeki bankaları denetleme çerçevesinde bankalara stres testi uygulamayı planladığı haberi ile bu konumunu koruyarak günü ekside tamamladı. Yurtiçinde ise, gerek bu haber akışı, gerekse TCMB'nin beklentiler doğrultusunda gelen faiz açıklamaları benzer eksi kapanışlara yol açtı.
Bugün Avrupa'da Ekim ayı imalat sektörü PMI verileri günü. Bunun yanı sıra, ABD tarafında ise, işsizlik maaş başvuruları, yeni konut satışları ve imalat sektörü PMI verileri yayınlanacak. Bu yoğun veri gündemine karşılık dünden gelen negatif haber akışının etkisini azalarak sürdürmesi de muhtemel görünüyor. Bu gelişmeler çerçevesinde, güne hafif tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz BİST-100 endeksinin, saat 15:30 ve sonrasında yayınlanacak olan ABD verilerinin hükümetin kapanması ve borç tavanı sorununa yönelik endişelerin etkisiyle beklentilerin altında kalarak varlık alımlarının devam ettirileceğini destekleyeceğinden hareketle pozitif taraftaki kalışını perçinleyeceğini öngörüyoruz. Kısa vadede 78.000 seviyesi destek, 80.000 ise direnç olarak kullanılabilir.
(Eti Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)