E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te temkinli duruş---

BİST'te temkinli duruş

BİST'te temkinli duruş
06 Eylül 2013 - 08:40 borsagundem.com

G20 Liderler Zirvesi’nde, BRICS ülkelerinin 100 milyar dolar boyutunda ortak bir rezerv havuzu oluşturmak üzere anlaşmaya varıldı...

Dün Suriye ve küresel ekonomide riskler gündemi ile başlayan G20 Liderler Zirvesi’nde BRICS ülkelerinin
(Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) 100 milyar dolar boyutunda ortak bir rezerv havuzu oluşturmak üzere anlaşmaya vardıkları belirtildi. Fona Rusya, Hindistan, Brezilya 18 milyar dolar, Çin 40
milyar dolar fon sağlayacak, Güney Afrika’nın da 5 milyar dolarlık katkı yapması bekleniyor.
FED’in tahvil alımlarının aylık boyutu 85 milyar dolar olduğundan aslında çok büyük bir havuz olacak bu fon FED karşısında göze küçük gibi gelse de FED’in tahvil alımlarından bir anda çıkmayacağı hatırlanacak olursa kademeli azaltımların yaratabileceği sarsıntıları bir süre dindirme imkanı yaratacak bir fon söz konusu.
Bu gelişme, gözlerin diğer gelişmekte olan ülkelere dönmesine neden olurken dün Ekonomi Bakanı Zafer
Çağlayan’dan TCMB Başkanı Başçı’nın kura dair geçen hafta yaptığı açıklamaları desteklemeyen ve kurun 1,92’lere gevşemeyebileceği algısı yaratan açıklamalar ile yurtiçi piyasalarda Suriye temkinliliği üzerine bir stres daha eklendiğini ve dolar/TL’nin 2,0840 seviyesini aşarak rekor tazelediğini gördük.
ECB Başkanı Draghi’den gelen faiz indirim sinyali ile euroda değer kaybı devam ederken dolar endeksinde de sınırlı bir gevşeme görüyoruz buna karşın dolar/TL’nin hala 2,0750 üzerinde olması dikkat çekici, bugün yine G20 ve ABD verilerini izleyeceğiz, bugün açıklanacak tarım dışı istihdamın bekleneden iyi bir tablo çizmesi ile dolar/TL’de yükselişin yeniden ivmelenmesi söz konusu olabilir ayrıca ABD 10 yıllıklarının da 2 yıldan uzun sürenin zirvesine çıkmış olması da bir risk unsuru..
Tüm bu gelişmelerle BİST 100 endeksinde temkinli duruşun sürebileceğini ve ABD verisinin vereceği
sinyale göre bir satış baskısı da görebileceğimizi düşünmekteyiz. Sabah açılışta beklediğimiz temkinlilik
67,000 üzerine çıkılsa bile 67.500’ün aşılmasını zorlaştırabilir, diğer idrenç de 68.500’de. Geri çekilme
eğilimi sürerse de 66.000/65.000 ve 64.500 ilk izleyeceğimiz destek seviyeleri olacak…
TURKISH YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)