E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBİST'te satış fırsatları---

BİST'te satış fırsatları

BİST'te satış fırsatları
12 Ağustos 2013 - 09:28 borsagundem.com

BİST'te teknik açıdan önemli direnç noktalarından biri olarak 75.000 seviyelerini izlemeye devam ediyoruz

FED'in varlık alımlarını azaltacağı bir sürece girilmiş olunmasının Türkiye gibi gelişmekte olan piyasalardan Mayıs ayı sonundan bu yana başlattığı fon çıkışının olumsuz etkilerinin de süreceği, BİST'te yukarı atakları sınırlamaya devam edeceği söylenebilir. Özellikle içeride endekslerdeki toparlanmaları, dolardaki kısa süreli gevşemeleri Türkiye’den çıkmak isteyen fonların fırsat olarak kullandığı görülebilir.
Orta vadeli göstergelerin olumsuz sinyallerinin sürüyor olması, BİST üzerinde yaklaşık 2,5 aydır etkili olan alçalan trend baskısının teknik açıdan da süreceğini, olası yukarı atakların kısa süreli tepki hareketleri olarak kalmaya devam edeceğini gösteriyor. Bu nedenlerle BİST'te yukarı atakların satış fırsatı olarak değerlendirilmesi yönündeki tavsiyemizi koruyoruz. Almanya'nın bugün açıklanacak Haziran ayı sanayi üretimi verileri de önemli görülüyor.
BİST'te teknik açıdan önemli direnç noktalarından biri olarak 75.000 seviyelerini izlemeye devam ediyoruz. Endekste olası yukarı ataklarda ilk etapta 75.000 seviyelerinin test edileceğini, bu bölgenin aşılması halinde, toparlanma hareketinin ana direnç noktası olarak etkili olacak 77.000 seviyelerine doğru süreceğini düşünüyoruz. Daha orta vade hedef olarak 80.000 seviyeleri gösterilebilir. 75.600, 75.900 ve 76.200 seviyeleri ara direnç noktaları olarak etkili olacaktır.
Endekste yukarı yönlü ataklarda özellikle 80.000 seviyelerinin aşılmasını sağlayacak güç oluşmadığı sürece, yükselişlerin kısa vadeli tepki hareketleri olarak kalmaya devam etmesini, orta vade için düşüş trendinin sürmesini bekliyoruz. Bundan dolayı, yukarı ataklarda mevcut pozisyonlarda satış için ilk aşamada 75.000 seviyelerine doğru yaşanabilecek hareketlenmelere bakılmasını tavsiye etmekteyiz. Diğer önemli satış bölgeleri olarak sırasıyla 77.000 ve 80.000 seviyeleri takip edilebilir. Endekste 2,5 aydır etkili olan alçalan hareket içinde önemli destek olarak ise 73.000 seviyelerini izlemekte, piyasa üzerinde satış baskısının yeniden artmaya başlaması durumunda da teknik olarak kısa vade için 73.000 seviyesine yaklaştıkça durulacağını düşünüyoruz. Bu nedenle 73.000 seviyesine stop loss konularak, BİST'te geri çekilme hareketlerinin de kısa süreli yukarı yönlü tepki hareketlerinden faydalanmak için alış fırsatı olarak da görülmesini tavsiye ediyoruz. 73.000 seviyesindeki desteğin bozulması, piyasa üzerinde satış baskısının yoğunlaşmasına, endeksin yeniden 70.000 seviyesindeki ana destek bölgesine doğru yönelmesine neden olacağından, alınan pozisyonların kapatılmasını, yeni alış için 70.000 seviyesine doğru yaşanabilecek sarkmaların hedeflenmesini öneriyoruz. Ara destek noktaları olarak 72.500 ve 72.100 seviyeleri izlenebilir.
TEB YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)