E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBİST'te pozitif hava devam edecek mi---

BİST'te pozitif hava devam edecek mi

BİST'te pozitif hava devam edecek mi
06 Aralık 2016 - 09:06 borsagundem.com

Şeker Yatırım, sabah raporunda BİST ve yurtdışı piyasalardaki gelişmeleri beklentileri değerlendirdi.

Haftaya satıcılı bir seyirle başlayan BIST 100 Endeksi sonrasında yurtdışı borsalardaki yükselişlere bağlı olarak yönünü yukarı çevirdi. İtalya'daki anayasa referandumundan hayır çıkmasına karşın, AB yetkilerinden gelen pozitif açıklamalar sonrası Avrupa borsalarındaki toparlanmalar ve beklentilerden daha iyi gelen Kasım ayı TÜFE enflasyon verisinin desteği ile alıcılı bir seyir izleyen BİST günü %0.3 yükselişle 73.600 seviyesinden tamamladı. Piyasalar bugün ABD’de açıklanacak fabrika siparişleri ve dış ticaret verilerini izlerken, dolar endeksi ve ABD tahvil faizlerindeki seyir izlenecek.
İtalya'da anayasa reformunun oylandığı referandumdan hayır oyu çıkmasının ardından haftaya satıcılı bir seyirle başlayan Asya borsalarında bu sabah Avrupa borsalarındaki yükselişlere parelel toparlanma görülürken, Avrupa borsalarında yatay bir seyir beklentisi hakim. İçeride ise gündem Cuma akşamı yapılan Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısı sonrasında bu Perşembe günü açıklanması beklenen kararlara odaklanmış durumda. BİST’in güne hafif alıcılı bir seyirle başlamasını günün devamında bu seyrini sürdürme çabası içinde olacağını düşünüyoruz.

Şeker Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 06/12/2016

 

PPK öncesi BİST-100 nasıl açılacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Murat Dalkıran06 Aralık 2016 09:41

    Borsada 70 binlerin üzerindeyiz ama borsaya hisse bazında bakmak lazım , hisse bazında fiatlar % 50 ucuz.2016 da borsa hiç ileri gitmediki 1 ileri 2 geri hala aynı momentum.Borsanın 2 ileri 1 geri gitmesi için dünya ile barışık olmamız lazım.Şu anda Türkiye dünya ile % 25 barışık geriye % 75 kalıyor.Bence U dönüşü yapılması lazım uzak doğudan tutunda Amerika Avrupa ülkeleri ile ilişkilerde gülümseme dönemine girilmesi gerekiyor.Smile please yada çizzzzzzzzzzzz.